Prima pagină » Care sunt elementele-sursa de unde cristalele isi trag proprietatile

Care sunt elementele-sursa de unde cristalele isi trag proprietatile

de contact@kristale.ro
8 minutes Citeste

         Care sunt elementele-sursă de unde cristalele își trag proprietățile

Care sunt elementele-sursă de unde cristalele își trag proprietățile

   Poate că te-ai întrebat de unde vin toate proprietățile cristalelor, care este sursa tuturor proprietăților pe care le au cristalele. Sau poate că te întrebi cum au ajuns oamenii să atribuie o largă paletă de proprietăți cristalelor. Ei bine, în continuare vei afla mai multe despre elementele care sunt sursa proprietăților cristalelor.

   Proprietățile cristalelor sau însemnătatea pe care acestea o primesc din partea oamenilor au apărut de-a lungul mai multor generații. De-a lungul veacurilor diferiți vindecători, șamani, vrăjitoare sau înțelepți au amintit și au împărtășit experiențele avute prin intermediul vindecărilor și al lucrărilor în care au folosit cristale.

   Strămoșii noștri au îmbrățișat ideea de conexiune cu natura și cu energia din jurul lor, iar aici strămoșii noștri au inclus și cristalele. Datorită faptului că strămoșii noștri aveau o sensibilitate aparte la energii și prin abordarea de tip „încercare și eroare”, aceștia au descoperit proprietățile cristalelor. Ulterior aceste informații au devenit un ghid pentru ceea ce avem astăzi ca informații și proprietăți ale cristalelor. Să aflăm care sunt acele aspecte care dau proprietăți vindecătoare și care încarcă cu energie cristalele.

 Care sunt elementele-sursă de unde cristalele își trag proprietățile1       Modul de formare
   Un prim element care aduce multă energie cristalelor se referă tocmai forțele enorme care au dus la formarea scoarței terestre și a tuturor rocilor de la nivelul Terrei. Având în vedere forțele enorme care s-au pus în mișcare, temperaturile extrem de ridicate la care cristalele au fost supuse și toate fenomenele geologice și atmosferice de-a lungul milioanelor de ani, este de înțeles de unde cristalele își „trag” energia și care este principala sursă de proprietăți vindecătoare pentru cristale.

        Energia culorii
   Unul alt element-sursă pentru proprietățile cristalelor este energia culorii. Culoarea joacă un rol decisiv în cadrul acestor proprietăți și explică uneori de ce suntem atrași de anumite cristale. În anumite cazuri poate exista o anumită voce la nivelul gândurilor care să te atragă înspre cristalele de anumite culori. Poate că există anumite blocaje la nivel energetic și într-un anumit mod energia ta îți spune că o anumită culoare a cristalelor este ceea ce ai nevoie.

   Culoarea poate influența cristalele și în momentul în care vrei să creezi o rețea de cristale. În acest sens, prin folosirea culorii vei putea stabili intenția generală în cazul acelei rețele de cristale. Dacă de exemplu vrei să găsești iubire și aceasta este intenția setată, atunci vei folosi o bază de culoare precum verde sau roz.

   Culoarea înseamnă vibrație și culorile cristalelor relaționează cu energia noastră. Culorile diferite ale cristalelor pot să relaționeze cu planetele în astrologie sau cu chackrele noastre. Combinațiile de culori ale cristalelor pot aduce inclusiv o combinație în ceea ce privește energiile și în rolul asupra chackrelor.

        Forma și aspectul cristalelor
   O altă sursă de unde cristalele își trag proprietățile este reprezentată de forma și aspectul cristalelor. Foarte multe dintre cristale cresc sau se dezvoltă în forme foarte interesante. Formele cristalelor spun foarte multe despre energia interioară a unui cristal și acest detaliu are legătură cu geometria sacră. La fel ca și culoarea cristalelor, și forma acestora poate avea diferite înțelesuri și poate fi asociată cu diferite lucruri. Cristalele care înțeapă pot fi asociate cu apărare și pot fi folosite pentru protecție. Cristalele rotunde pot fi privite ca fiind feminine, liniștitoare și cu rol de împământare.

   Tot aici vorbim și despre modul în care un cristal este sau nu influențat de lumină. Transparența indică receptivitate în privința luminii și abilitate în a capta mai multă energie. Un cristal care are o capacitate mare de reflexie este mai aspectuos, în vreme ce un cristal care are espect de pământ este mai degrabă util pentru împământare. Acestea sunt doar câteva exemple menite a ne ajuta să înțelegem cum forma și aspectul cristalelor pot aduce anumite proprietăți acestor pietre semiprețioase. În lumea spirituală și metafizică orice formă naturală nu este considerată întâmplătoare sau o simplă coincidență.

 Care sunt elementele-sursă de unde cristalele își trag proprietățile       Locația și regiunea unde sunt descoperite cristalele
   Un alt factor care poate influența energia și proprietățile cristalelor se referă la locație și la regiunea unde acestea sunt descoperite sau unde pot fi extrase. Dacă pornim de la premisa că nimic în natură nu este întâmplător, acest aspect este foarte important pentru energia cristalelor. Acest lucru datorită faptului că fiecare suprafață la nivelul Terrei are capacitatea de a menține anumite energii și are asociate o mulțime de legende sau de evenimente istorice. Alte cristale sunt legate de statusuri aproape mitologice, fapt pentru care sunt încărcate de o energie puternică.

        Tradițiile culturale
   O altă sursă pentru proprietățile cristalelor vizează tradițiile culturale și perspectiva acestora asupra cristalelor. Multe dintre culturile lumii atribuie anumite povești, legende și proprietăți pietrelor și cristalelor. De multe ori acestea sunt bazate pe credințele provenite din alte colțuri ale lumii, iar alteori acestea se bazează pe tradițiile unice din țara respectivă. Toate acestea au influențat modul în care cristalele au fost și continuă să fie folosite pentru vindecarea prin cristale. Din acest motiv atunci când alegem un cristal este important să acordăm atenție legendelor și tradițiilor culturale din regiunea unde respectivul cristal a fost descoperit sau folosit cu precădere de-a lungul veacurilor.

        Bazează-te pe intuiție
   În momentul în care urmează să alegi un cristal, este important să conștientizezi faptul că fundamentul pentru atracția față de proprietățile cristalelor se bazează doar pe ghidul tău interior. Fiecare persoană simte diferit energia și este important ca întotdeauna să ai încredere în intuiție atunci când lucrezi cu cristalele. Dacă simți o anumită chemare înspre un cristal, nu te întreba care este motivul și alege cristalul respectiv. Ai încredere deplină că acela este cristalul care este menit pentru tine la momentul respectiv. În alegerea cristalelor nu există alegeri corecte sau greșite ori sentimente corecte sau eronate. Fiecare cristal în parte este unic și poate să îți transmită o anumită energie.

Scrie un comentariu

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Accept Citeste mai mult