Prima pagină » Sri Yantra:Semnificatie, Simbolism si Beneficii

Sri Yantra:Semnificatie, Simbolism si Beneficii

de contact@kristale.ro
16 minutes Citeste

 

 

Sri Yantra:Semnificație, simbolism și beneficii

Sri Yantra:Semnificatie, Simbolism si Beneficii

   Vechiul simbol yoghin al lui Sri Yantra i-a captivat pe savanți și pe cei care caută creștere spirituală și iluminare de secole. Designul său geometric complicat, compus din triunghiuri și cercuri care se întrepătrund, deține o semnificație profundă și un simbolism puternic. Dincolo de frumusețea sa fascinantă, Sri Yantra cuprinde o bogăție de înțelepciune spirituală și oferă beneficii profunde celor care îi caută îndrumarea.

   Ce este Sri Yantra?

   Sri Yantra – cunoscut și sub numele de Shri Yantra, Sri Chakra sau Shree Yantra – este un simbol geometric sacru care provine din tradițiile vedice din India și a fost folosit de secole în tradițiile spirituale ale yoga, hinduismului și budismului. „Sri” se traduce prin „radiant”, „splendid” sau „prosperitate”, în timp ce „ Yantra” înseamnă „instrument sau diagramă mistic”. Astfel, Sri Yantra poate fi înțeles ca un instrument puternic pentru a atrage abundența și energia spirituală în viața cuiva. Este, de asemenea, considerată reprezentarea vizuală a sunetului sacru OM – o mantra bija sau silabă semințe care simbolizează rezonanța cosmică a universului.

   Această diagramă mistică este compusă din nouă triunghiuri care se întrepătrund, cu patru îndreptate în sus reprezentând energia masculină și cinci îndreptate în jos, reprezentând energia feminină. Se crede că acest echilibru al energiilor masculine și feminine aduce armonie și echilibru în viața cuiva. Shri Yantra este cunoscut și ca simbol al abundenței și prosperității, fiecare triunghi reprezentând un aspect diferit al universului și potențialul său nelimitat. Considerată mama tuturor yantrelor, este cea mai cunoscută și populară dintre toate yantrele cunoscute datorită designului său complex și simbolismului profund.

   Acest yantra are, de asemenea, o reprezentare tridimensională numită Sri Meru sau Muntele Meru Yantra, care este considerat și mai puternic și mai eficient în manifestarea abundenței și a dorințelor lumești.

   Istoria Sri Yantra

   Se crede că Sri Yantra provine din tradiția vedica și a fost folosit în diferite practici și ritualuri spirituale din India antică. Cu toate acestea, popularitatea și semnificația sa au crescut semnificativ în timpul erei tantrice din India, unde a devenit un simbol central în Tantra yoga, meditație și închinare. De-a lungul anilor, utilizarea sa s-a răspândit în alte părți ale lumii, inclusiv în Tibet, Nepal și Thailanda, unde este încă utilizat pe scară largă în practicile spirituale. Astăzi, Sri Yantra au devenit o icoană populară a geometriei sacre și încă sunt venerate ca simboluri puternice ale energiei spirituale și cosmice.

   Simbolismul formelor geometrice Sri Yantra

   Sri Yantra este o diagramă geometrică complexă alcătuită din nouă triunghiuri interconectate, cu patru îndreptate în sus și cinci îndreptate în jos. Se crede că simbolul reprezintă puterile cosmice ale zeiței Lalita Tripura Sundari, cunoscută și sub numele de Mama Divină. Măsurătorile precise și plasarea triunghiurilor, liniilor și a altor elemente geometrice în Sri Yantra au o semnificație și simbolism semnificative.

   Piața exterioară și porți

   Pătratul cel mai exterior al Sri Yantra reprezintă lumea fizică, în timp ce triunghiul interior simbolizează tărâmul spiritual. Această piață exterioară are și patru porți, fiecare cu semnificația ei. Poarta de est reprezintă începutul vieții și noi oportunități, poarta de sud reprezintă abundența materială și succesul, poarta de vest reprezintă transformarea și schimbarea, iar poarta de nord reprezintă cunoașterea și iluminarea spirituală. Împreună, aceste porți simbolizează diferitele aspecte ale vieții și călătoria către iluminare. Porțile servesc, de asemenea, ca un memento pentru a echilibra și a integra aspectele fizice și spirituale ale ființei noastre pentru a obține armonia și împlinirea generală.

   Trei cercuri concentrice

   Sri Yantra include trei cercuri concentrice, reprezentând cele trei niveluri ale existenței – fizic, mental și spiritual – și cele trei stări ale timpului; trecut, prezent și viitor. Cercul exterior simbolizează corpul fizic, cercul din mijloc reprezintă mintea, iar cercul cel mai interior reprezintă sufletul. Aceste cercuri servesc ca o reamintire a interconectării tuturor aspectelor ființei noastre și a importanței de a cultiva și echilibra fiecare pentru bunăstarea generală.   Prin concentrarea asupra celor trei cercuri concentrice, se poate obține o înțelegere mai profundă a sinelui și se poate obține o stare de pace interioară și claritate.

   Petale de Lotus

   Floarea de lotus este un simbol puternic în multe culturi orientale, reprezentând puritatea, iluminarea și creșterea spirituală. Petalele de lotus care înconjoară triunghiurile simbolizează puritatea și frumusețea divină. Așa cum floarea de lotus iese din apele noroioase pentru a înflori în toată splendoarea ei, petalele reprezintă călătoria sufletului către iluminare. Desfășurarea petalelor de lotus semnifică trezirea treptată și extinderea conștiinței pe măsură ce cineva avansează pe calea spirituală.

   În Sri Yantra, există 24 de petale de lotus dispuse în două cercuri concentrice. Cercul exterior este format din 16 petale, care semnifică lotusul creației și împlinirea tuturor speranțelor, dorințelor și aspirațiilor. Ele simbolizează, de asemenea, cele zece organe ale percepției (limba, nasul, gura, pielea, ochii, urechile, picioarele, mâinile, brațele și organele reproducătoare), cele cinci elemente (pământ, apă, foc, aer și spațiu) și minte.

   Cercul interior conține un lotus cu opt petale care simbolizează procesul de trezire spirituala. Fiecare petală reprezintă, de asemenea, o funcție de guvernare a corpului (vorbire, apucare, mișcare, excreție, bucurie, repulsie, atracție și equanimitate).

   Circuitele triunghiurilor

   Shri Yantra este alcătuit din nouă triunghiuri interconectate, reprezentând forțele cosmice și energiile aflate în joc în univers. Există cinci triunghiuri îndreptate în jos, care simbolizează elementul apă și energia divină feminină, cunoscută sub numele de Devi sau Shakti . Aceste triunghiuri converg cu patru triunghiuri îndreptate în sus, reprezentând elementul foc și energia masculină, sau Shiva. Această convergență care cuprinde triunghiul central creează un total de 43 de triunghiuri, formând o stea tetraedră fascinantă.

   Se crede că din cele cinci triunghiuri în jos reiese puterea creației însăși, în timp ce cele patru triunghiuri în sus dețin esența dizolvării. Unirea acestor energii cosmice polare aprinde o puternică energie transformatoare în corp, minte și spirit.

   Punct central: Bindu

   Se crede că Punctul Central sau Bindu reprezintă originea universului, sursa întregii creații și realitatea sau conștiința supremă. Este adesea descris ca punctul de manifestare în care toate energiile și forțele universului converg și apar. Meditarea pe acest punct se spune că ajută cineva să se conecteze cu sinele lor cel mai interior, fericirea infinită și conștiința universală.

   Cum să practici meditația Sri Yantra

  • Pentru a începe să practici meditația Sri Yantra, găsește un spațiu liniștit și pașnic în care să te poți aseza confortabil. Puneți un Sri Yantra fizic în fața dvs., unde puteți privi cu ușurință designul său. Puteți alege să aprindeți o lumânare sau tămâie pentru a crea o atmosferă sacră.
  • Închideți ochii și faceți câteva respiratii yoghine profunde pentru a vă centra. Eliberați orice tensiune sau distragere a atenției. Deschideți-vă ochii ușor și concentrați-vă atenția asupra Sri Yantra din fața dvs., permițând modelelor și geometriei sale complicate să vă captiveze mintea. Adu-ți încet privirea pe punctul central sau bindu. Păstrați-vă respirația lentă și profundă, deoarece atenția rămâne centrată pe bindu. Dacă mintea ta rătăcește, readuce-ți ușor atenția asupra imaginii, fără judecată sau critică.
  • Apoi, închideți ochii și vizualizați Sri Yantra în ochiul minții. Vedeți modelele sale geometrice complicate și culorile vibrante. Permiteți-vă să simțiți o conexiune profundă cu energia sa sacră.
  • Pentru a vă îmbunătăți practica de meditație Sri Yantra, puteți, de asemenea, să cântați sau să repetați o mantra asociată cu Sri Yantra, cum ar fi sunetul semințelor „ Om ” sau mantra „Om Sri hreem Sreem Kamale Kamalalye Prasida Prasida Sreem Leem Shri Om Mahalakshmaye Namah.”
  • Pentru a încheia meditația, închideți încet ochii și mai respirați adânc de câteva ori. Permiteți-vă să absorbiți energia divină și simbolismul lui Sri Yantra. Reflectați asupra oricăror intuiții, sentimente sau senzații care au apărut în timpul meditației.

   Beneficiile folosirii unui Sri Yantra

   Meditând asupra modelelor și formelor complicate, se poate debloca o multitudine de beneficii asociate cu Sri Yantra. Se crede că acest simbol geometric sacru aduce bunăstare spirituală, emoțională și fizică. Iată principalele beneficii ale încorporării acestuia în practicile tale spirituale:

   Îmbunătățește creșterea spirituală și armonia

   Prin meditație și contemplare asupra Sri Yantra, indivizii pot atinge conștiința lor interioară și pot experimenta un sentiment profund de pace interioară și armonie. Acest simbol geometric sacru reprezintă unitatea cosmosului și poate ajuta la alinierea gândurilor, emoțiilor și acțiunilor noastre cu sinele nostru superior. Folosind în mod regulat Sri Yantra, cineva poate experimenta un sentiment sporit de creștere spirituală și o conexiune mai profundă cu ființa lor interioară. Afișarea acestuia în spațiul de meditație sau camera de yoga creează un mediu sacru, senin și pașnic pentru a susține o minte concentrată și calmă în timpul practicilor spirituale.

   Promovează fluxul pozitiv de energie

   Se crede că designul complicat și geometria sacră a lui Sri Yantra îmbunătățesc fluxul de energie pozitivă și indeparteaza orice blocaje sau energii negative. Triunghiurile care se întrepătrund aduc echilibru și armonie corpului, minții și inimii și încurajează cele șapte chakre să se alinieze și să funcționeze optim. Această aliniere permite o vitalitate sporită, claritate și bunăstare generală. Acest simbol puternic servește și ca un memento să vă concentrați asupra momentului prezent și sa renuntati la orice ganduri sau emotii negative care vă îndepărtează de a obține o stare de spirit unitivă.

   Ajută la manifestare și abundență

   Concentrându-se pe Sri Yantra și pe modelele sale geometrice complicate, indivizii pot profita de puterea lor interioară și pot valorifica energia cosmică a universului pentru a atrage abundența și prosperitatea. Acest simbol puternic îi poate ajuta pe indivizi să-și alinieze gândurile, emoțiile și acțiunile către obiectivele dorite, aducându-le în cele din urmă la îndeplinire. În plus, Sri Yantra poate ajuta la înlăturarea oricăror blocaje, obstacole din viață sau convingeri limitative care ar putea împiedica capacitatea cuiva de a-și manifesta dorințele sau de a se alinia cu forțele cosmice ale abundenței, bogăției și succesului. Servește ca un memento constant pentru a rămâne pozitiv, concentrat și deschis pentru a primi abundență în toate aspectele vieții. Meditând sau pur și simplu păstrând un Sri Yantra în locuința sau spațiul de lucru, oamenii pot profita de această energie puternică și pot atrage oportunități financiare pozitive.

   Aprofundează meditația și atenția

   Modelele geometrice complicate ale lui Sri Yantra oferă un ajutor vizual pentru concentrarea minții și intrarea într-o stare meditativă. Pe măsură ce cineva privește formele și liniile simetrice, mintea devine calmă și concentrată, permițând indivizilor să se detașeze de distragerile exterioare și să se conecteze cu sinele lor interior. Pe măsură ce indivizii practică meditația cu Sri Yantra, ei dezvoltă un simț sporit de conștientizare și acordare cu lumea lor interioară și conexiunea mintii-corp. Această atenție sporită poate avea un impact profund asupra vieții de zi cu zi, ducând la reducerea stresului și a anxietății, la o concentrare și claritate îmbunătățite și la o bunăstare generală îmbunătățită.

   Echilibrează și armonizează relațiile

   Triunghiurile care se intersectează în Sri Yantra reprezintă uniunea energiilor divine masculine și feminine, simbolizând armonia și echilibrul în relații. Indivizii pot experimenta o comunicare îmbunătățită, înțelegere și o conexiune mai profundă cu partenerii lor sau cu cei dragi, meditând sau concentrându-se pe această formă sacră. Ajută la dizolvarea conflictelor și promovează un sentiment de unitate, compasiune și iubire în relații.

   Cum să desenezi un Shri Yantra

   Geometria lui Sri Yantra este un design complex și complicat, dar cu răbdare și concentrare, oricine poate învăța să o deseneze folosind unele dintre materialele de bază: hârtie, pix sau creion, o riglă și o busolă. Există mai multe tehnici despre cum să abordați crearea acestui design, care sunt cel mai bine explicate prin video. Chiar dacă nu ești interesat să înveți cum să desenezi Sri Yantra, să vezi pe cineva desenând este fascinant și fascinant de urmărit.

   De unde să cumpărați un Shri Yantra

   Când cumpărați un Sri Yantra, este important să vă asigurați că obțineți un produs autentic și de înaltă calitate. Atunci când alegeți un Sri Yantra, acordați atenție materialului din care este fabricat, măiestriei și reputației vânzătorului. În mod tradițional, Sri Yantra sunt făcute din cupru, alamă sau cristal. Fiecare material are propriile sale proprietăți energetice, așa că alege-l pe cel care rezonează cel mai mult cu tine.

   Gânduri finale

   Sri Yantra este un simbol puternic care te invită să explorezi profunzimile ființei tale și să te aliniezi cu forțele cosmice ale abundenței, armoniei și iluminării. Indiferent dacă ești atras de semnificația sa spirituală sau pur și simplu îi apreciezi frumusețea estetică, Sri Yantra este un simbol puternic care a trecut testul timpului. Îmbrățișează-i înțelepciunea atemporală, încorporează-o în practicile tale spirituale și lasă simbolismul ei profund să te ghideze în călătoria ta de auto-descoperire și transformare.

Scrie un comentariu

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Accept Citeste mai mult