Prima pagină » Simbolul Pomului Vietii

Simbolul Pomului Vietii

de contact@kristale.ro
6 minutes Citeste

 

 

Simbolul Pomului Vietii

Simbolul Pomului Vietii

 

   Simbolurile sunt un mod semnificativ și elegant de a reprezenta o idee în lumea bijuteriilor. Anumite concepte nu pot fi exprimate la fel de profund prin cuvinte, iar simbolurile transcend un mesaj de la sine. Un simbol popular care este bogat în interpretări și semnificații este Simbolul Arborele Vieții. Acest simbol are o istorie lungă care acoperă culturi și secole.

   Arborele vieții Design

   Arborele vieții este un copac mare cu rădăcini și ramuri închise într-un cerc. Rădăcinile copacului aproape oglindesc ramurile răspândite, oferind echilibru și simetrie. De-a lungul veacurilor, interpretările simbolului arborelui vieții au evoluat, totuși, elementele fundamentale rămân un copac înfloritor cu rădăcini puternice cuprinse în interiorul unui cerc.

   Istoria arborelui vieții

   Simbolul arborelui vieții este străvechi. De fapt, acest simbol iconic este aproape la fel de vechi ca oamenii. Simbolul arborelui vieții a fost reprezentat în creștinism, Egiptul Antic, precum și în culturile budiste, africane, turcești și celtice. Deși aceste sisteme de cultură și teologie reflectă idealuri multiculturale, există tensiuni unificatoare. Și anume, arborele vieții simbolizează de obicei o conexiune cu viața de apoi, rădăcinile ancestrale și divinitatea.

   Cultura celtică: Celții prețuiesc copacii pentru legăturile lor spirituale cu familia, strămoșii și zeitățile. Arborele vieții reprezintă viața de apoi și legătura dintre pământ și cer. Legătura și afecțiunea față de copaci sunt atât de profunde, încât celții credeau că copacii actuali erau strămoșii lor, paznicii lumii de dincolo celtică. Ca atare, arborele vieții în cultura celtică este sacru. În limba irlandeză, este cunoscut sub numele de „Crann Bethadh”.

  • Egiptul Antic: În Egiptul Antic, arborele ramurilor vieții reprezenta cerurile și simboliza abundența. Alternativ, rădăcinile care ajungeau în pământ reprezentau moartea.
  • Cultura africană: Există un copac numit baobab, care este în general considerat arborele vieții. Arborele de baobab produce fructe în ciuda climatului uscat; prin urmare, este tratat cu reverență și stima ridicată ca furnizor de viață și hrană.
  • Budism: Buddha a ajuns la iluminare sub arborele sacru Bodhi. În cultura budistă, arborele vieții este simbolul iluminării și al existenței.

   După cum puteți vedea, sensul arborelui vieții nu este liniar. Diversele semnificații ale acestui motiv sacru sunt unice pentru fiecare cultură, dar universal sacre.

   Un fapt interesant este Arborele Vieții din Bahrain, care a ajuns să fie cunoscut drept copacul care se află în mijlocul deșertului fierbinte și uscat, fără nicio sursă de apă cunoscută. Aceasta reprezintă cu adevărat magie, putere în numele naturii, deoarece este singurul mezquit în inima Bahrainului de peste 400 de ani acum – Limba locală îl numește „Arborele vieții”.

   Sensul Arborele Vieții

   Există mai multe interpretări ale simbolului arborelui vieții, cel mai popular reprezintă conexiune și unitate. Cu toate acestea, evoluția și profunzimea acestui design sunt multistratificate.

  • Conexiune: cercurile reprezintă conectivitate și incluziune. Rădăcinile copacului ajung adânc în pământ, în timp ce frunzele abundente se încarnează în sus. Arborele se prezintă ca piciorul, care conectează pământul și cerul este un simbol al modului în care suntem cu toții conectați prin cercul vieții.
  • Putere: Dacă explorăm natura pentru simbolul perfect al puterii, ne gândim la calitatea neclintită a unui copac. Copacii sunt stâlpi de forță adânc înrădăcinați, supraviețuind adesea furtunilor și dezastrelor naturale. Este nevoie de putere profundă pentru a smulge un copac, motiv pentru care acest simbol reprezintă puterea și stabilitatea.
  • Creștere: Copacii cresc încet de-a lungul a sute de ani. De la o sămânță minusculă la puieți până la maturitate completă, copacii sunt într-un ciclu continuu de creștere. Ca oameni, nu ne oprim niciodată să creștem, ci absorbim constant noi informații și cunoștințe.
  • Renaștere: cu fiecare nou sezon, copacii se schimbă și se schimbă. Primavara, infloresc cu frunze si vin toamna, sunt fara frunze. Totuși, copacii sunt rezistenți și plini de viață. Ei cresc și se adaptează cu fiecare sezon, fiecare aducând o nouă oportunitate de schimbare. Ca oameni, înduram anotimpurile vieții noastre, la fel ca copacii. A întoarce o nouă frunză înseamnă a accepta schimbarea.
  • Familia: copacii reprezintă o conexiune, așa că nu este surprinzător că folosim un arbore genealogic pentru a ne conecta moștenirea și strămoșia. Cu fiecare ramură nouă reprezentând o nouă viață. Cercul reprezintă o continuare a strămoșilor, un ciclu de naștere și viață.
  • Liniste: Natura este un paradis linistit. Împachetați vreodată un picnic și bucurați-vă de el la umbra unui copac mare? Copacii oferă adăpost, pace și liniște și evocă sentimente de calm și seninătate.

Scrie un comentariu

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Accept Citeste mai mult