Prima pagină » Semnificatia marului rosu in feng shui

Semnificatia marului rosu in feng shui

de contact@kristale.ro
5 minutes Citeste

Semnificația mărului rosu in feng shui

Semnificația mărului rosu in feng shui

   Anul nou chinezesc are o semnifcatie foarte puternica pentru toata lumea fie ca ne referim la partea de spiritualitate sau pur si simplu datorita importantei culturii asiatice la nivel mondial si la cum aceasta influenteaza ceea ce se intmpla in restul lumii. Feng – Shui este cu siguranta un lucru pe care l-am imprumutat din aceasta civilizatie iar faptul ca in unele institutii se tin prelegeri despre aceasta si despre cum putem face ca locul de munca sa fie unul agreabil si productiv ne arata importanta culturii asiatice.

   Exista numeroase simboluri de care se tine cont in aceasta arta a aranjarii locuintei si a elementelor din jurul vostru si totul se leaga de mentinerea unui echilibru intre voi si natura din jur iar asta va atrage energii pozitive care sa va ajute in planurile pe care le aveti. Filozofia Tao arata modul prin care se poate obtine acest echilibru si cum natura exterioara se poate reflecta in fiecare incapere in care va petreceti timpul. Principalele elemente folosite de aceasta filozofie sunt lemnul (familie si bunastare), focul (prestigiu), pamant (sanatate, intelepciune), apa (cariera), metal (copii sau sprijin).

Semnificația mărului rosu in feng shuiMarul

    Fructele isi au si ele rolul lor cand vine vorba despre Feng Shui si pana la a atinge subiectul marului putem sa vedem ce semnificatie au alte fructe in traditiile orientale. Piersica este fructul pe care chinezii il asociaza cu imortalitatea pornind de la pomul in sine care este un simbol al longevitatii, florile care sunt asociate cu fericirea si iubirea iar fructul este simbolul imortalitatii si mentinerii tineretii. Strugurii au devenit in ultimul timp un simbol si pentru cultura noastra, mai ales daca este vorba despre venlion, insa pentru orient acestia pot sa insemne ferticlitate si ambundenta si pot prevesti un succes viitor. Rodia are semnificatie similara cu strugurele aducand ambundenta si fertilitate iar pentru a atrage aceste lucruri se recomanda ca tinerii casatoriti sa afiseze in locuinta lor arta sau alte obiecte care au in centrul lor acest fruct. Ananasul este un fruct aromat si foarte folosit in bucatarie dar pe langa aceste caracteristici poate sa semnifice si noroc si bogatie iar pentru ca numele sau suna asemanator cu o expresie care anunta ca bunastarea o sa iti iasa in cale.
Cuvantul chinezesc pentru mar este foarte asemanator cu cel pentru pace si din aceste considerente acest fruct este asociat cu pacea insa semnificatia lor este mult mai puternica de atat fie ca vorbim despre fructul prorpiu-zis sau despre un cristal cu aceasta forma sau despre un obiect decorativ. In antichitate merele nu erau un fruct foarte popular si erau importante in majoritatea tarilor din Japonia sau Korea. Raritatea lor era ceea ce le facea sa fie foarte valoroase iar asta le-a facut ulterior sa fie asociate cu bogatia si bunastarea sau luxul.
 
    Prezente chiar si in culturile europene precum cea greceasca, marul poate sa joace un rol foarte important si prin legatura cu astrologia si modul in care unele stele sau planete se pozitioneaza pe cer. Exista posibilitatea ca o anumita stea sa cauzeze conflicte fie ca sunt intre membri unei familii sau intre colegi la locul de munca. Pentru a aduce un echilibru in mediul in care va aflati sau in familia voastra puteti apela la pozitionarea unor mere rosii pe noptierele aflate langa pat. Pentru zodiile care sunt afectate de modul in care astrele sunt pozitionate pe cer se recomanda pozitionarea unui mar rosu functie de cum se pozitioneaza si ”steaua conflictelor”. In fiecare pozitionare pe cer aceasta stea poate sa influenteze anumite semne zodiacale, conform zodiacului chinezesc,  iar acele semne trebuie sa tina cont de pozitionarea merelor rosii in acele parti ale locuintei (sud-vest, nord-est, etc). Pentru anumite zodii o astfel de pozitionare poate sa duca si la stabilirea unui echilibru intre generatii sau mai exact intre copii si parinti sau bunici diminuand micile certuri sau conflicte dintre acestia.
In cultura asiatica mai avem si rolul de prevestire al unui mar rosu iar asta prin faptul ca poate sa apara intr-un vis, iar in acest caz trebuie sa va ganditi la bunastare daca marul este dulce, la pace si armonie si la faptul ca puteti sa fiti intampinati de noroc sau de popularitate. Intr-o masura mai mica, functie de contextul in care visati un mar rosu, acesta poate sa fie asociat si cu noi inceputuri sau poate cu nostalgia fata de vremurile de mult trecute. In orice situatie putem sa vorbim si despre aducerea unui mar rosu in alte combinatii care sa va ajute sa aveti o locuinta linistita, fara certuri si care sa atraga echilibrul sustinut de Feng Shui si energiile pozitive ale acestui echilibru.

    Tot in ceea ce tine de cultura orientala a feng shui-ului și aceasta este legata de asocierea marului cu sanatatea si cu grija intrucat in cele mai vechi timpuri marul era asociat cu cei care plecau la drum si pentru care merele erau nelipsite dintre provizii. Din toate aceste considerente aducerea unui mar rosu din cristal, din ceara sau realizat din alte materiale in interiorul locuintei voastre nu poate face altceva decat sa va ajute in gasirea unei armonii.

Scrie un comentariu

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Accept Citeste mai mult