Prima pagină » Principalele motive pentru care sa ardem betisoare parfumate

Principalele motive pentru care sa ardem betisoare parfumate

de contact@kristale.ro
8 minutes Citeste

Principalele motive pentru care să ardem bețișoare parfumate

Principalele motive pentru care să ardem bețișoare parfumate

Bețișoarele parfumate sunt tot mai prezente și tot mai des folosite inclusiv în țara noastră. Chiar dacă bețișoarele parfumate nu erau folosite în practicile din țara noastră în urmă cu multe veacuri, în alte colțuri ale lumii practicile religioase și spirituale folosesc de mii de ani astfel de bețișoare parfumate. În schimb la noi se folosește arderea de tămâie.

Chiar dacă bețișoarele parfumate sunt din ce în ce mai des folosite în țara noastră, în continuare există păreri care sunt contrar folosirii acestora. Pentru a veni în întâmpinarea persoanelor care se întreabă care sunt beneficiile utilizării bețișoarelor parfumate, în continuare sunt amintite principalele argumente care recomandă arderea acestor bețișoare parfumate.

Utilizarea bețișoarelor parfumate pentru purificare

În ciuda faptului că în cultura occidentală bețișoarele parfumate sunt considerate a fi folosite drept odorizante pentru anumite încăperi, de fapt acestea sunt folosite mai degrabă pentru a aduce beneficii pentru minte și corp. În acest sens bețișoarele parfumate sunt folosite regulat pentru purificarea anumitor spații de energiile negative sau de gândurile negative. 

Faptul că de mii de ani călugări din diferite religii și vindecători din diferite locuri ale lumii au folosit tămâia și bețișoarele parfumate pentru purificarea unor spații, indică faptul că acestea pot fi folosite în acest sens. Prin urmare, dacă dorești să te eliberezi de energia acumulată atunci când ești în preajma anumitor persoane ori dacă vrei să îndepărtezi energia dintr-un anumit spațiu, folosirea bețișoarelor parfumate poate fi o alegere inspirată.

Principalele motive pentru care să ardem bețișoare parfumate1Ajută la concentrare și stimulează creativitatea

Un alt motiv pentru care este recomandată folosirea bețișoarelor parfumate se referă la faptul că favorizează concentrarea. Bețișoarele sunt arse în timpul meditațiilor de către călugării din multe culturi pentru a ajuta la limpezirea gândurilor și la eliberarea de gândurile care pot fi considerate drept obstacole în calea meditației. De asemenea, se spune că bețișoarele parfumate sunt foarte eficiente pentru studiu datorită faptului că ajută la claritatea mentală.

Creativitatea are nevoie de un anumit ambient și la fel precum muzica relaxantă sau un peisaj natural minunat, bețișoarele parfumate pot contribui la stimularea creativității prin faptul că favorizează acea stare în care imaginația să ajungă departe și să nu existe limite în folosirea imaginației pentru diferite procese creative. Din acest motiv bețișoarele parfumate sunt frecvent regăsite în atelierele artiștilor din diferite domenii de artă sau în spațiile unde scriitorii lucrează.

Folosirea bețișoarelor parfumate pentru efecte afrodisiace

Un alt motiv pentru care foarte multe bețișoare parfumate sunt folosite este cel al efectului afrodisiac pe care il au anumite arome sau variante de astfel de bețișoare. Anumite arome ale acestor bețișoare ajută la stimularea părților de la nivelul creierului care contribuie la mărirea apetitului și atracției sexuale. Prin urmare folosirea bețișoarelor parfumate în anumite momente și în anumite încăperi poate ajuta la creșterea atracției sexuale și la îmbunătățirea relațiilor sexuale între parteneri.

Te bucuri de o mai mare încredere de sine

Un alt argument care recomandă folosirea bețișoarelor parfumate se referă la creșterea încrederii de sine. Purificarea aerului, a spiritului și eliberarea de energiile negative contribuie la o mai bună energie și o mai mare hotărâre pentru aceia care ard frecvent bețișoare parfumate. Mai mult, prin faptul că ajută la concentrare și la creativitate, încrederea de sine este absolut firească și devine un instrument folosit de marii lideri spirituali.

Soluție eficientă pentru insomnie

Datorită faptului că bețișoarele parfumate ajută la reducerea tensiunii, la calmarea nervilor, reducerea stresului și pentru combaterea anxietății prin prisma diferitelor arome foarte plăcute a acestora, persoanele care suferă de insomnie pot găsi starea de relaxare optimă pentru a se bucura de un somn odihnitor. Bețișoarele cu lavandă de exemplu sau cu alte plante care ajută pentru stimularea somnului sunt oricând o opțiune eficientă în acest sens.

Contribuie la prevenirea infecțiilor

Tot în rândul motivelor pentru care putem arde bețe parfumate regăsim și faptul că acestea pot contribui la prevenirea infecțiilor ca urmare a proprietăților antibacteriene și antifungice ale anumitor arome. Se spune că o parte dintre aromele folosite pentru realizarea bețișoarelor parfumate au capacitatea de a purifica aerul și din acest motiv sunt folosite pentru a distruge microbii și bacteriile care pot duce la infecții. Astfel anumite spații sunt păstrate curate și sunt sterilizate prin folosirea de bețișoare parfumate.

Principalele motive pentru care să ardem bețișoare parfumate2Bețișoarele parfumate ajută la obținerea stării de fericire

Nu în ultimul rând putem arde bețișoare parfumate atunci când ne simțim triști sau atunci când dorim să dobândim mai ușor starea de fericire. Arderea bețișoarelor poate acționa asupra sistemului nostru olfactiv aflat în legătură directă cu creierul prin sistemul nostru limbic care duce la producția de dopamină și serotonină prin anumite arome care calmează nervii, scade presiunea și tensiunea din mușchi, ajutând astfel la relaxare și la obținerea mai ușoară a stării de fericire.

Cum ardem bețișoarele parfumate?

Dacă te-ai convins de faptul că folosirea bețișoarelor parfumate poate aduce anumite beneficii atât la nivel mental, cât și la nivel spiritual sau la nivelul atmosferei dintr-un anumit spațiu, este important să știm cum trebuie să fie făcută arderea bețișoarelor. În primul rând se recomandă arderea bețișoarelor doar în acele suporturi speciale prelucrate din lemn sau din alte materiale. Acest lucru permite arderea în condiții optime și fără a exista riscul de a se ajunge la aprinderea accidentală a unor materiale folosite pentru arderea bețișoarelor parfumate.

Al doilea sfat este acela de a arde bețișoarele doar atâta timp cât sunt sub supravegherea noastră. Amplasarea suporturilor pentru arderea bețișoarelor trebuie să fie în locuri sigure, fără să existe riscul de a aprinde alte materiale aflate în apropierea bețișoarelor atunci când acestea ard. Este recomandat ca arderea bețișoarelor parfumate să fie făcută în spații aerisite și să fie păstrată o fereastră deschisă pe timpul arderii bețișoarelor.

Urmând aceste indicații, arderea bețișoarelor se va face în siguranță atât pentru spațiul unde sunt folosite, cât și pentru sănătatea persoanelor aflate în respectivul spațiu.

Să tragem linie

Acestea sunt principalele motive pentru care putem să avem în vedere arderea bețișoarelor parfumate. Fie că alegi să folosești bețișoare parfumate pentru unele dintre motivele anterior amintite, fie că doar vrei să folosești aceste bețișoare sub forma unor odorizante de cameră, este important să cumperi bețișoare parfumate verificate și testate din punct de vedere al riscului la adresa sănătății.

Magazinul StoneMania comercializează o paletă diversificată de bețișoare parfumate ale unor producători autorizați de astfel de produse. Diferite arome și diferite tipuri de astfel de bețișoare pot fi găsite în oferta magazinului nostru. În funcție de scopul pentru care sunt folosite bețișoarele parfumate, vei putea alege acele bețișoare care să emane mirosul dorit și care să te ajute să obții rezultatele dorite prin utilizarea acestora. Analizează cu atenție oferta de bețișoare parfumate din magazinul StoneMania și alege să cumperi acele bețișoare potrivite pentru nevoile tale. Tot aici vei putea găsi și suporturi pentru arderea bețișoarelor parfumate.

Scrie un comentariu

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Accept Citeste mai mult