Prima pagină » Cele mai bune culori pentru fiecare camera in functie de principiile feng shui

Cele mai bune culori pentru fiecare camera in functie de principiile feng shui

de contact@kristale.ro
10 minutes Citeste

Cele mai bune culori pentru fiecare camera in functie de principiile feng shui

Cele mai bune culori pentru fiecare camera in functie de principiile feng shui

Feng Shui este o practica chinezeasca traditionala care se ocupa de aranjarea obiectelor intr-un spatiu, astfel incat sa se maximizeze energia pozitiva si sa se minimizeze energia negativa. Aceasta este bazata pe principiile din filozofia taoista si se bazeaza pe teoria ca exista o legatura stransa intre mediul inconjurator si energia vietii noastre.

Istoricul Feng Shui

Feng Shui este o practica veche de peste 5000 de ani, care a inceput in China. Termenul „Feng Shui” inseamna „vant si apa”, care sunt doua elemente naturale esentiale in viata umana si in armonia cosmica. Practica Feng Shui a fost folosita in China pentru a ajuta la determinarea celor mai bune locuri pentru a construi case si temple, pentru a alege locurile cele mai bune pentru ingroparea mortilor si pentru a ajuta oamenii sa gaseasca echilibrul si armonia in viata lor.

Principiile Feng Shui

Principiile Feng Shui se bazeaza pe conceptul de qi, sau energie, care este considerata a fi prezenta in toate lucrurile din lume. Qi poate fi impartit in doua categorii – qi pozitiv si qi negativ. Obiectivul Feng Shui este de a maximiza qi pozitiv si de a minimiza qi negativ intr-un spatiu.

Exista trei principii principale ale Feng Shui:

Qi trebuie sa curga liber prin spatiu: Qi trebuie sa circule liber prin spatiu pentru a mentine o energie pozitiva si pentru a evita stagnarea. In Feng Shui, aceasta se realizeaza prin aranjarea obiectelor intr-un mod care sa permita o circulatie libera.

Yin si Yang trebuie sa fie echilibrate: Yin si Yang sunt doua energii opuse, dar complementare, care trebuie sa fie echilibrate pentru a mentine un flux constant de energie intr-un spatiu.

 Cele cinci elemente trebuie sa fie echilibrate. Cele cinci elemente – lemn, foc, pamant, metal si apa – sunt considerate a fi elemente esentiale ale Feng Shui si trebuie sa fie echilibrate pentru a mentine o energie pozitiva.

Cele mai bune culori pentru fiecare camera in functie de principiile feng shui1Cum functioneaza Feng Shui

Feng Shui se bazeaza pe teoria ca energia din mediul inconjurator poate influenta starea noastra de spirit si bunastarea noastra. Prin urmare, aranjarea corecta a obiectelor intr-un spatiu poate ajuta la imbunatatirea fericirii si sanatatii noastre.

Practicile Feng Shui includ:

 • –    aranjarea mobilierului in functie de orientarea compassului (bazata pe cele opt puncte cardinale si cele 24 de subpuncte).
 • –    folosirea de obiecte si forme specifice, cum ar fi cristalele, oglinzile, fantanile, plantele si lampile de sare.
 • –    crearea de spatii goale pentru a permite energiei (chi) sa circule liber prin incapere.
 • –    mentinerea curateniei si ordinei in spatiul de locuit sau de lucru.
 • –    evitarea unor obiecte sau forme care creeaza o energie negativa sau care blocheaza fluxul de energie pozitiva.
 • –    folosirea de plante, culori si alte elemente care sunt asociate cu natura pentru a crea o atmosfera calma si relaxanta.

Un alt aspect important al feng shui este orientarea personala a energiei (chi). Practicantii feng shui considera ca energia personala este afectata de orientarea casei si a locului de munca, iar aranjarea obiectelor personale si a mobilierului poate fi utilizata pentru a imbunatati fluxul de energie personala si pentru a spori succesul si fericirea.

Feng shui este, de asemenea, utilizat pentru a remedia probleme specifice in vietile oamenilor, cum ar fi probleme financiare, de sanatate sau de relatii. Un consultant feng shui poate fi chemat pentru a efectua o evaluare a unui spatiu si pentru a oferi recomandari privind modul in care se poate imbunatati fluxul de energie.

Culorile au o semnificatie importanta in Feng Shui, deoarece fiecare culoare este asociata cu un element si poate influenta energia dintr-un spatiu. In Feng Shui, exista cinci culori principale asociate cu cele cinci elemente, care sunt:

 • –    Verde – asociat cu elementul lemnului, reprezinta crestere, armonie si echilibru. Este utilizat pentru a imbunatati energia vitala, pentru a aduce o stare de calm si de liniste intr-un spatiu.
 • –    Rosu – asociat cu elementul focului, reprezinta putere, pasiune si entuziasm. Este utilizat pentru a stimula energia, pentru a creste increderea in sine si pentru a imbunatati relatiile.
 • –    Galben – asociat cu elementul pamantului, reprezinta stabilitate si confort. Este utilizat pentru a imbunatati relatiile, pentru a aduce un sentiment de siguranta si securitate si pentru a stimula creativitatea.
 • –    Albastru – asociat cu elementul apei, reprezinta calmul si claritatea. Este utilizat pentru a imbunatati comunicarea, pentru a reduce stresul si pentru a aduce o stare de relaxare si pace.
 • –    Alb – asociat cu elementul metalului, reprezinta claritatea si precizia. Este utilizat pentru a aduce o stare de puritate si claritate, pentru a imbunatati concentrarea si pentru a reduce haosul dintr-un spatiu.

Cele mai bune culori pentru fiecare camera in functie de principiile feng shui2In afara de aceste culori principale, in Feng Shui exista si alte culori care pot fi utilizate pentru a imbunatati energia dintr-un spatiu, precum portocaliu (care reprezinta prosperitatea si abundenta), mov (care reprezinta intelepciunea si introspectia) sau roz (care reprezinta iubirea si armonia).

Este important sa se utilizeze culorile potrivite in functie de scopul dorit, de elementele predominante dintr-un spatiu si de preferintele personale ale utilizatorilor. De exemplu, pentru a imbunatati energia dintr-un birou, se poate folosi albastru pentru a imbunatati concentrarea si comunicarea, dar si verde pentru a aduce armonie si echilibru intr-un mediu care poate fi stresant.

Asocierea culorilor cu cele cinci elemente poate sa fie importanta si prin prisma faptului ca fiecare element sau fiecare culoare trebuie sa fie dominant intr-o incapere. Daca sunteti la capitolul amenajarea locuintei poate nu ar fir au sa priviti si la aceste informatii despre ce culoare sa aiba fiecare incapere a casei.

 • Dormitor: culorile recomandate sunt cele care induc o stare de calm si relaxare, cum ar fi nuantele de albastru, verde pal sau lavanda. Se pot utiliza si culori pastelate, dar evitati culorile puternice, cum ar fi rosu sau portocaliu.
 • Baie: se recomanda culorile asociate cu elementul apa, cum ar fi albastru, verde sau alb. Aceste culori pot aduce o stare de calm si de relaxare intr-o baie.
 • Bucatarie: se recomanda culorile asociate cu elementul foc, cum ar fi rosu, portocaliu sau galben. Aceste culori pot aduce o energie pozitiva si o stare de vitalitate in bucatarie.
 • Camera de zi: se recomanda culorile calde si luminoase, cum ar fi galben, portocaliu sau rosu, pentru a aduce o stare de bucurie si energie pozitiva in camera de zi. Culorile reci, cum ar fi albastru sau verde, pot fi utilizate pentru a aduce o stare de calm si relaxare.
 • Spatiu de lucru: se recomanda culorile care stimuleaza creativitatea si concentrarea, cum ar fi albastru, verde sau violet. Culorile puternice sau stridente, cum ar fi rosu sau portocaliu, ar trebui evitate.
 • Hol si intrare: se recomanda culorile care induc o stare de liniste si relaxare, cum ar fi albastru, verde sau gri. Culorile puternice sau stridente ar trebui evitate, pentru a nu suprasolicita simturile oaspetilor si a avea o energie calma si relaxanta in spatiul de intrare.

Culorile au o puternica influenta asupra energiei si starii noastre de spirit, asa ca alegerea culorilor potrivite pentru fiecare incapere poate avea un impact semnificativ asupra confortului si bunastarii noastre.

Scrie un comentariu

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Accept Citeste mai mult