Prima pagină » Lumanari din ceara de soia. Beneficii, proprietati, recomandari.

Lumanari din ceara de soia. Beneficii, proprietati, recomandari.

de contact@kristale.ro
7 minutes Citeste

Lumanari din ceara de soia-banner

     Aromaterapia este o practică de vindecare holistică care utilizează extracte naturale de plante, de obicei sub formă de uleiuri esențiale pentru a promova sănătatea și bunăstarea. Aromaterapia și practica utilizării proprietăților naturale de vindecare ale plantelor există de mii de ani și au fost îmbrățișate de culturile antice din India, China, Egipt și din alte părți! Când vine vorba de lumânări cu amestecuri de uleiuri esențiale, primești beneficiile aromoterapiei prin inhalarea parfumului lumânării.

În funcție de amestecul de uleiuri esențiale, lumânările realizate cu amestecuri de uleiuri esențiale au o gamă largă de beneficii, de la stimularea stării de spirit până la a te ajuta să dormi și să te relaxezi.

Lumanari din ceara de soia

Beneficiile cerii de soia

 • 100% natural și vegan

Ceara de soia este 100% naturală și derivată din boabe de soia care cresc ușor în multe regiuni. Acest lucru este în contrast cu ceara tradițională de parafină, care este făcută din petrol, cărbune sau șisturi petroliere. Ceara noastră de soia este 100% vegană și nu este testată pe animale.

 • Ardere mai curată

Zero toxine, substanțe cancerigene sau poluanți. Inseamnă că ceara de soia este mai puțin probabil să declanșeze alergii. Ceara de soia este mult mai sănătoasă pentru noi, deoarece nu emite dăunători în atmosfera noastră, spre deosebire de ceara de parafină neregenerabilă care poate conține substanțe cancerigene dăunătoare organismului nostru. Ceara naturală de soia este o modalitate mult mai sigură de a te răsfăța cu o lumânare.

 • Durabil și amabil cu planeta

Deoarece ceara de soia este pe bază de plante și este derivată din planta de soia cu creștere rapidă, este atât regenerabilă, cât și durabilă, ceea ce o face mult mai prietenoasă cu mediul.

 • Biodegradabil și solubil în apă

Deoarece boabele de soia sunt o legumă, ceara de soia este biodegradabilă în mod natural. Acest lucru face ca scurgerile accidentale să fie mai ușor de curățat și eliminarea acestor produse în siguranță pentru mediu.

 • Mai durabil

Ceara de soia are un punct de topire mai mic decât parafina. Aceasta înseamnă că ceara de soia arde mai rece și va dura mai mult decât lumânările cu parafină. O durată de viață extinsă a lumânării înseamnă că vă puteți bucura de arome delicioase mult mai mult timp.

 • Miros mai puternic

Mirosul unei lumânări este emis în aer din bazinul de ceară care înconjoară fitilul. Deoarece punctul de topire al cerii de soia este mai mic decât cel al parafinei, aceasta înseamnă că de obicei există o piscină mai mare în jurul fitilului, rezultând o aromă mult mai puternică.

Lumanari din ceara de soia-orangeBeneficiile uleiului esential de portocale

 • Portocala este un sedativ ușor care te poate ajuta să te relaxezi
 • Portocala este un remediu natural pentru anxietate
 • Aroma de portocale promovează fericirea și pozitivitatea
 • Portocala poate fi bună pentru a combate simptomele răcelii și gripei

Lumanari din ceara de soia-brad

 

 

Beneficiile uleiului esential de brad

 • Proprietățile sale naturale antimicrobiene și antibacteriene ajută la curățarea aerului și la promovarea căilor respiratorii sănătoase.
 • Ajută la curățarea minții și la relaxarea minții prin reducerea stresului.

 

 

Cum se realizeaza o lumnare din ceara de soia?

 •     Topiți ceara de soia într-o oală la foc mic-mediu. Ar trebui să se topească destul de ușor, insa aceasta nu trebuie sa treaca de tempertura de 85 de grade Celsius.
 •     Odată topita, ceara trebuie racita pana la 75 de grade Celsius, apoi  adăugați cateva picături din uleiurile esențiale preferate. Cantitatea depinde de tipul de uleiuri esențiale și de cât de puternice sunt acestea.
 •     Fixați fitilurile pe fundul borcanelor folosind puțină ceară.
 •     Lipiți fitilul în poziție verticală pe un betisor orizontal.
 •     Turnați ceară în borcan și apoi repetați până când toate borcanele sunt pline. În funcție de dimensiunea borcanelor, este posibil să aveți niște resturi de ceară.
 •      Lăsați lumânarea să se stabilească (se întărească) la temperatura camerei timp de 24 de ore înainte de a tăia fitilul la 1 cm .
 •      Pentru a va bucura de o aroma perfecta a lumanarii aceasta trebuie lasata sa se odihneasca cel putin cateva sapatamani inainte de a fi aprinsa. Acest proces permite uleiului esential sa fie absorbit de catre ceara, iar cele doua substante sa se uneasca.

Procesul de crearea al unei lumanari parfumate necesita rabdare si atentie la detalii, iar acest lucru se poate resimti in pretul mai ridicat decat al unei lumanari din parafina.

 

 

 

 

 

Scrie un comentariu

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Accept Citeste mai mult