Prima pagină » Energia subtila a corpului uman: chackre, meridiane si aura

Energia subtila a corpului uman: chackre, meridiane si aura

de contact@kristale.ro
9 minutes Citeste

Energia subtila a corpului uman chackre, meridiane si aura

Energia subtila a corpului uman: chackre, meridiane si aura

Dupa cum spune se spune, toti suntem create din energie, intr-un fel sau altul si toti ne vom transforma in ceea ce inseamna energia vitala a universului. Energia subtila a corpului uman este o forma de energie invizibila, care se presupune ca circula prin sistemul nostru energetic si influenteaza starea noastra fizica, mentala si emotionala. Aceasta energie este descrisa in multe culturi si traditii spirituale si poate fi cunoscuta sub diferite denumiri, cum ar fi prana, ki, chi sau qi.

In sistemul de chakre din cultura indiana, energia subtila este reprezentata de sapte centri energetici care se gasesc de-a lungul coloanei vertebrale. Aceste chakre sunt legate de anumite aspecte ale vietii noastre, cum ar fi intelepciunea, creativitatea, puterea personala si iubirea de sine. Se spune ca atunci cand energia curge liber prin aceste chakre, suntem sanatosi si echilibrati, iar cand acestea sunt blocate sau agitate, putem experimenta probleme fizice, mentale si emotionale.
Energia subtila a corpului uman chackre, meridiane si aura 1Prima chakra, numita si chakra radacinii, este asociata cu culoarea rosie si reprezinta fundatia noastra, legatura noastra cu pamantul si nevoile noastre de baza. Aceasta chakra este legata de supravietuirea noastra fizica si emotionala si este asociata cu glanda suprarenala.
Cea de-a doua chakra, numita si chakra sacrala, este asociata cu culoarea portocalie si reprezinta creativitatea si pasiunile noastre. Aceasta chakra este legata de energia sexuala si de dorintele noastre si este asociata cu glanda tiroida.
A treia chakra, numita si chakra solara, este asociata cu culoarea galbena si reprezinta puterea personala si vointa noastra de a actiona. Aceasta chakra este legata de sistemul nostru digestiv si este asociata cu glanda pancreatica.
Cea de-a patra chakra, numita si chakra inimii, este asociata cu culoarea verde si reprezinta iubirea de sine si relatiile noastre cu ceilalti. Aceasta chakra este legata de sistemul nostru cardiovascular si este asociata mai exact cu glanda timus.
A cincea chakra, numita si chakra gatului, este asociata cu culoarea albastra si reprezinta comunicarea si exprimarea noastra. Aceasta chakra este legata de sistemul nostru respirator.
Cea de-a sasea chakra, numita si chakra celui de-al treilea ochi, este asociata cu culoarea indigo si reprezinta intuitia si claritatea noastra mentala. Aceasta chakra este legata de sistemul nostru nervos central si este asociata cu glanda pineala.
A saptea chakra, numita si chakra coroanei, este asociata cu culoarea violet si reprezinta conexiunea noastra cu divinitatea si constiinta universala.

 In medicina traditionala chineza, energia subtila este numita Qi sau Chi si se presupune ca circula prin canalele energetice numite meridiane. Aceste meridiane sunt asociate cu diferite organe si sisteme din corpul nostru si sunt utilizate in practici cum ar fi acupunctura si acupresura pentru a ajuta la echilibrarea fluxului de energie si a imbunatati starea noastra de sanatate.


Energia subtila a corpului uman chackre, meridiane si aura 2Exista 12 meridiane principale in corpul uman, fiecare fiind asociat cu un organ sau o functie specifica.
–    Meridianul plamanului – asociat cu sistemul respirator si cu circulatia sangelui.
–    Meridianul intestinului gros – asociat cu tractul digestiv si cu eliminarea deseurilor din corp.
–    Meridianul stomacului – asociat cu digestia, absortia si procesarea alimentelor.
–    Meridianul splinei – asociat cu sistemul limfatic si cu producerea de celule sanguine.
–    Meridianul inimii – asociat cu circulatia sangelui si cu sistemul cardiovascular.
–    Meridianul intestinului subtire – asociat cu digestia si absorbtia nutrientilor.
–    Meridianul vezicii biliare – asociat cu producerea si secretia de bila.
–    Meridianul rinichiului – asociat cu sistemul urinar si cu reglarea echilibrului hidric din corp.
–    Meridianul vezicii urinare – asociat cu eliminarea deseurilor si cu reglarea echilibrului hidric din corp.
–    Meridianul inimii pericardului – asociat cu sistemul cardiovascular si cu reglarea emotiilor.
–    Meridianul canalului de energie – asociat cu sistemul nervos si cu reglarea functiilor corporale..
–    Meridianul vezicii – asociat cu reglarea eliminarii deseurilor si cu controlul vezicii urinare.

De asemenea, exista si meridiane secundare si puncte de acupunctura care sunt situate pe aceste meridiane. Punctele de acupunctura sunt puncte specifice de pe meridiane, care pot fi stimulate prin acupunctura sau prin alte tehnici de terapie alternativa.
Traditional, se considera ca Qi-ul circula prin meridianele energetice intr-un ciclu de 24 de ore. In timpul fiecarei perioade de 2 ore, Qi-ul se concentreaza intr-un anumit meridian. De exemplu, in perioada de la ora 3 dimineata pana la ora 5 dimineata, Qi-ul se concentreaza in meridianul plamanului.
Blocarea sau dezechilibrarea meridianelor poate duce la probleme de sanatate precum durere, inflamatie, anxietate sau depresie. Prin urmare, terapiile de echilibrare a meridianelor sunt utilizate in medicina traditionala chineza si in alte terapii alternative pentru a trata diferite afectiuni.
Exista mai multe tehnici de terapie care pot fi utilizate pentru a echilibra meridianele, cum ar fi acupunctura, acupresura, terapia cu lumina si terapia cu sunete. Aceste tehnici au fost studiate si s-a constatat ca au beneficii pentru sanatate, cum ar fi reducerea durerii si imbunatatirea functiei sistemului imunitar.

O alta parte a sistemului energetic al corpului uman este aura, care este un camp energetic invizibil care se presupune ca inconjoara corpul nostru. Aura noastra reflecta starea noastra fizica, mentala si emotionala si poate fi afectata de factori cum ar fi stresul, alimentatia si meditatia. Culoarea si forma aurei noastre se pot schimba in functie de starea noastra de sanatate si de nivelul de energie.
Exista diferite interpretari ale culorilor si formelor aurii:
Energia subtila a corpului uman chackre, meridiane si aura 3–    Rosu: culoarea rosie indica o energie puternica si pasionala. In aura, aceasta culoare poate fi asociata cu creativitatea, impulsivitatea si forta de vointa. Daca, culoarea este prea intensa sau se extinde prea mult, poate indica o agresivitate excesiva sau o nevoie de control.
–    Portocaliu: culoarea portocalie este adesea asociata cu entuziasmul, bucuria si placerea. In aura, aceasta culoare poate indica o personalitate calda si prietenoasa, dar poate fi, de asemenea, asociata cu o nevoie excesiva de atentie sau cu impulsivitatea.
–    Galben: culoarea galbena este adesea asociata cu inteligenta, intelepciunea si claritatea mentala. In aura, aceasta culoare poate indica o persoana energica si pozitiva, dar poate fi, de asemenea, asociata cu anxietatea sau cu o concentrare excesiva asupra gandurilor si ideilor.
–    Verde: culoarea verde este adesea asociata cu pacea, echilibrul si armonia. In aura, aceasta culoare poate indica o persoana empatica si iubitoare, dar poate fi, de asemenea, asociata cu o nevoie excesiva de aprobare sau cu un sentiment de victimizare.
–    Albastru: culoarea albastra este adesea asociata cu calmul, linistea si comunicarea. In aura, aceasta culoare poate indica o persoana comunicativa si inspirata, dar poate fi, de asemenea, asociata cu o nevoie excesiva de aprobare sau cu o intelegere limitata a propriilor nevoi.
    Violet: culoarea violeta este adesea asociata cu spiritualitatea, creativitatea si intuitia. In aura, aceasta culoare poate indica o conexiune puternica cu sursa divina sau cu propria intuitie, dar poate fi, de asemenea, asociata cu o nevoie excesiva de a scapa de realitate sau cu o izolare emotionala.

Forma aurii poate fi, de asemenea, importanta in interpretarea acesteia. Se crede ca o aura rotunda sau ovala reflecta o persoana echilibrata si impacata, in timp ce o aura neregulata sau fragmentata poate indica o anumita trauma emotionala sau fizica. Exista diferite metode de a vizualiza sau a simti aura, inclusiv prin meditatie, prin tehnicile de terapie cu cristale sau prin tehnici de vindecare energetice precum Reiki sau Qigong.

Exista multe metode de a lucra cu energia subtila a corpului nostru pentru a ajuta la echilibrarea si imbunatatirea starii noastre de sanatate. Practici cum ar fi meditatia, yoga, acupunctura, acupresura si reiki sunt utilizate pentru a ajuta la deblocarea si echilibrarea fluxului de energie prin corpul nostru. In plus, stilul de viata, cum ar fi alimentatia sanatoasa, exercitiile fizice regulate si odihna adecvata, pot contribui la mentinerea unui nivel adecvat de energie subtila in corpul nostru.

Scrie un comentariu

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Accept Citeste mai mult