Prima pagină » Cele mai rare si valoroase cristale din lume

Cele mai rare si valoroase cristale din lume

de contact@kristale.ro
7 minutes Citeste

Cele mai rare si valoroase cristale din lume

Cele mai rare si valoroase cristale din lume

Exista foarte multe cristale in lume si fiecare dintre acestea are propriile caracteristici si propriile benefici atat cand vine vorba despre utilizarea lor in industrie cat si cand vine vorba despre partea de spiritualitate. Ceea ce este important si ceea ce este uimitor cand vine vorba despre aceste cristale este faptul ca formarea lor a durat milioane si zeci de milioane de ani. Aceasta formare indelungata vine la pachet cu energia pamantului, o energie de formare. Putem spune ca privind cu atentie intr-un cristal putem sa vedem o parte din secretele universului insa formarea lor, structura pe care o au si proprietatile pot face ca unele cristale sa fie mai rare sau mai valoroase.
 
Dintre cele mai rare cristale putem mentiona:
Painit: Painitul este considerat de multi experti in mineralogie ca fiind cel mai rar cristal din lume, datorita faptului ca a fost descoperit doar intr-un singur loc din lume – Muntii Kachin din Myanmar. Cristalul a fost descoperit pentru prima data in 1957 si a fost numit dupa Arthur C.D. Pain, cel care l-a descoperit. Painitul este o piatra pretioasa colorata in culori vibrante, inclusiv portocaliu, rosu, mov si brun. Proprietatile sale vindecatoare includ activarea energiei creatoare si a chakrei radacina, incurajarea fericirii si a abundentei in viata.
Cele mai rare si valoroase cristale din lume 1Alexandrit: Alexandritul este un cristal rar si pretios, care este cunoscut pentru proprietatea sa unica de a schimba culoarea in functie de sursa de lumina. Cristalul a fost descoperit pentru prima data in Rusia in 1830 si este numit dupa tarul Alexandru al II-lea. Alexandritul este de obicei verde in lumina naturala, dar poate deveni rosu sau violet in lumina artificiala. Proprietatile sale vindecatoare includ imbunatatirea sanatatii inimii, sprijinirea conexiunii cu forta vitala universala si cresterea inteligentei si a creativitatii.
Benitoit: Benitoitul este un cristal rar si frumos, care a fost descoperit pentru prima data in California in 1907. Cristalul este numit dupa raul San Benito, unde a fost descoperit, si are o culoare albastra vibranta. Benitoitul este considerat un cristal de inalta vibratie si este utilizat pentru a sprijini dezvoltarea spiritului si pentru a imbunatati conexiunea cu lumea spirituala. Proprietatile sale vindecatoare includ imbunatatirea vederii spirituale si a intuitiei, si sprijinirea cresterii personale si a dezvoltarii spirituale.
Tanzanit: Tanzanitul este un cristal rar si pretios, care a fost descoperit pentru prima data in Tanzania in 1967. Cristalul are o culoare violeta-albastra frumoasa si este utilizat in principal in bijuterii si in scopuri estetice. Proprietatile sale vindecatoare includ sprijinirea conexiunii cu energia divina si a linistirii mintii si a emotiilor. Tanzanitul este, de asemenea, utilizat pentru a imbunatati creativitatea si pentru a sprijini dezvoltarea spirituala.
Moldavit: Moldavitul este un cristal rar si pretios, care este format din sticla naturala de impact creata de impactul unui meteorit cu pamantul. Cristalul este numit dupa regiunea Moldova, din care provine majoritatea cristalelor. Moldavitul are o culoare verde-oliv si este utilizat in principal in scopuri spirituale si vindecatoare. Proprietatile sale vindecatoare includ activarea chakrei inimii si sprijinirea procesului de vindecare emotionala si spirituala. Moldavitul este, de asemenea, utilizat pentru a spori intuitia si pentru a imbunatati conexiunea cu lumea spirituala.
Jeremejevite: Jeremejevitele sunt cristale rare si frumoase, care au fost descoperite pentru prima data in Siberia in 1883. Cristalele sunt numite dupa savantul rus Pavel Jeremejev si au o culoare albastra sau incolora. Jeremejevitele sunt utilizate in principal in bijuterii si in scopuri estetice, dar au si proprietati vindecatoare si spirituale. Proprietatile sale vindecatoare includ sprijinirea vindecarii emotionale si a eliminarii blocajelor energetice. Jeremejevitele sunt, de asemenea, utilizate pentru a imbunatati intuitia si a sprijini dezvoltarea spirituala.
Red Beryl: Red Beryl, cunoscut si sub numele de bixbite, este un cristal rar si pretios, care a fost descoperit pentru prima data in Utah in 1904. Cristalul are o culoare rosie stralucitoare si este considerat unul dintre cele mai rare cristale din lume, datorita faptului ca se gaseste doar in cateva locuri din lume. Red Beryl este utilizat in principal in bijuterii si in scopuri estetice, dar are si proprietati vindecatoare. Proprietatile sale vindecatoare includ sprijinirea procesului de vindecare emotionala si a cresterii stimei de sine. Red Beryl este, de asemenea, utilizat pentru a imbunatati conexiunea cu lumea spirituala si pentru a sprijini dezvoltarea personala si spirituala.
Cele mai rari lucruri nu sunt automat si cele mai valoroase iar asta se aplica si atunci cand vine vorba despre cristale iar printre cele mai valoroase cristale se afla:
Cele mai rare si valoroase cristale din lume 2Diamantul: Este cel mai valoros cristal din lume si este foarte cautat pentru frumusetea, stralucirea si duritatea sa. Diamantul este folosit in bijuterii si este considerat un simbol al iubirii si al puterii.
Rubinul: Este un cristal rosu stralucitor, care este apreciat pentru frumusetea si valoarea sa. Rubinele sunt adesea folosite in bijuterii, iar cele mai valoroase sunt cele cu o culoare rosie profunda si o claritate ridicata.
Safirul: Este un cristal albastru sau roz stralucitor, care este apreciat pentru frumusetea sa si pentru proprietatile sale vindecatoare si spirituale. Safirele sunt adesea folosite in bijuterii, iar cele mai valoroase sunt cele cu o culoare albastra profunda si o claritate ridicata.
Smaraldul: Este un cristal verde stralucitor, care este apreciat pentru frumusetea si raritatea sa. Smaraldele sunt adesea folosite in bijuterii si sunt considerate simboluri ale iubirii si a fericirii.
Jadeitul: Este un cristal verde sau alb stralucitor, care este apreciat in special in cultura asiatica pentru proprietatile sale spirituale si vindecatoare. Jadeitul este adesea folosit in bijuterii si obiecte de arta si este considerat un simbol al norocului si al prosperitatii.
Opalul negru: Este un cristal negru, care are un joc de culori stralucitor si fascinant. Este rar si valoros, fiind apreciat pentru frumusetea sa unica si pentru raritatea sa. Opalul negru este adesea folosit in bijuterii si in obiecte de arta.
Topazul imperial: Este un cristal portocaliu sau roz, care este apreciat pentru frumusetea sa unica si pentru raritatea sa. Este cunoscut doar in cateva zone din lume, cum ar fi Brazilia si Rusia. Topazul imperial este adesea folosit in bijuterii si este considerat un simbol al puterii si al intelepciunii.
Kunzitul: Este un cristal roz sau violet, care este apreciat pentru frumusetea si proprietatile sale vindecatoare. Este rar si valoros, fiind cunoscut doar in cateva zone din lume, cum ar fi Statele Unite ale Americii si Brazilia. Kunzitul este adesea folosit in bijuterii si este considerat un simbol al iubirii si al intelepciunii.

Este important de retinut ca valoarea unui cristal poate varia in functie de mai multi factori, cum ar fi raritatea, culoarea, claritatea si marimea cristalului insa pentru fiecare dintre voi fiecare cristal poate fi valoros prin prisma efectului pe care aceste cristale il pot avea asupra fiecarui utilizator.

Scrie un comentariu

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Accept Citeste mai mult