Prima pagină » Despre ierburile parfumate si purificare

Despre ierburile parfumate si purificare

de contact@kristale.ro
7 minutes Citeste

Despre ierburile parfumate si purificare

Despre ierburile parfumate si purificare

    In multe culturi ierburile si plantele sunt folosite de secole sau de milenii pentru a curata si purifica mediul inconjurator precum si pentru a promova sanatatea mintala si fizica indiferent de cultura sau de varsta. Aceste proprietati pe care plantele le au au fost captate si folosite ulterior pe post de produse medicinale in tratarea a numeroase afectiuni, unele mai complexe decat altele. Nu trebuie insa sa uitam si de rolul de baza al plantelor si anume cel de purificare a aerului din incaperile in care se afla dar si de control al umiditatii prin modul in care acestea sunt structurate. Ca si rol de purificare si de parfumare aceste plante pot sa fie asezate de sine statatoare in cadrul unei incaperi unde vreti sa eliminati energiile negative dar poate fi vorba si despre realizarea unor manunchiuri de plante uscate pe care ulterior sa le aprindeti astfel incat fumul produs de acestea sa purifice anumite obiecte sau spatii.

Acestea sunt cateva dintre cele mai populare plante parfumate si purificatoare precum si proprietatile pe care le au:

Despre ierburile parfumate si purificare  2

Levantica –  este o planta aromata originara in regiunile mediteraniene iar proprietatile sale principale sunt de relaxare si calmare insa pe langa asta este vorba si de proprietati antiinflamatorii care se regasesc preponderent in uleiul de levantica. Pentru relaxare si purificare vom avea si utilizarea in aromaterapie pentru a ajuta la reducerea stresului si anxietatii dar si pentru imbunatatirea calitatii somnului. Cei care au probleme cu depresia sau cu scaderea psihica sunt studii care sugereaza ca levantica poate ajuta la reducerea simptomelor acesteia prin inbunatatirea starii de spirit si a nivelului de energie. La categoria de proprietati antimicrobiene vom avea eliminarea diverselor tipuri de bacterii si de ciuperci insa vom avea si proprietati anti- imbatranire fiind o planta foarte bogata in antioxidanti.

Salvia alba – este o planta originara in America de Nord, cu proprietati medicinale, culturale si purificatoare care sunt regasite in numeroase tari. Intre aceste proprietati avem si cele fizice care fac aceasta planta usor de recunoscut fiind o planta cu frunze argintii si aromatice iar afectiunle principale pe care le trateaza sunt cele respiratorii si digestive. Se poate insa obtine si ulei din aceasta planta iar acesta este utilizat atat in aromaterapie cat si in ceea ce priveste masajul pentru ameliorarea unor inflamatii iar pe langa a fi antiinflamator veti avea si proprietatile antiseptice si calmante. In cultura zonei in care este originara veti avea si utilizarea in cadrul unor ceremonii de curatare spirituala si pentru a elimina toate energiile negative dintr-o incapere. Fiind o planta perena acesta si atractiva pentru fluturi si albine trebuie sa aveti totusi grija si la fel poate fi vorba si despre posibilitatea ca aceasta sa interactioneze cu unele tratamente medicamentoase.

Cedru – este  recunoscut pentru proprietatile sale purificatoare asupra mediului dar si asupra corpului uman. In privinta purificarii aerului aceasta planta poate fi folosita sub forma unui ulei esential si care este un dezinfectant natural si poate elimina mirosurile neplacute din casa putand fi difuzat in camera pentru imbunatatirea calitatii aerului sau poate fi adaugat in solutii de curatat pentru a igieniza suprafetele. Purifcarea pielii se poate face tot cu ajutorul acestui ulei fiind atat un produs antiseptic cat si un produs antiinflamator iar utilizarea in aromaterapie va poate ajuta sa profitati de aceste proprietati. Purificarea mintii poate fi datorata faptului ca este o planta recunoscuta pentru proprietati de relaxare si de calmare iar asta va va ajuta sa reduceti stresul si anxietate si astfel sa atingeti o stare de liniste interioara si de pace.

Despre ierburile parfumate si purificare  1

Chiparosul – are multe proprietati utile pentru oameni iar purificarea este unul dintre ele prin faptul ca este un planta care elimina pe lamna mirosurile neplacute si compusii chimici din aer precum cei continuti in gazele de esapament. Planta nu este una foarte sensibila cand vine vorba despre cultivare si asta pentru ca poate fi crescuta atat in ghiveci in casa cat si in gradina. Daca ne referim la sistemul respirator purificarea poate fi data de compusii antiseptici si decongestionanti iar asta reduce disconfortul simptomelor de raceala putand fi folosit in cadrul unor sedinte de aromaterapie. Tot la aromaterapie putem avea si purificarea spirituala si asta pentru ca va ajuta la eliminarea energiilor negative si a starilor de stres si tensiune. Dobandirea calmului si relaxarii va imbunatatii starea de spirit, o sa va ajute sa va imbunatatiti perceptia asupra voastra dar si sa va odihniti mai bine.

Rozmarinul – poate fi varianta perfecta de folosit in cadrul unor ritualuri de purificare, acesta putand fi ars precum salvia si putand fi folosit pentru purificarea unor locuri, lucruri sau persoane. Mirosul rezultat in urma arderii poate fi asociat cu cel al prospetimii sau a unui nou inceput deschizand astfel capacitatea de proiectie, capacitatea de procesare a informatiilor si rezulta in dezvoltarea creativitatii. Pe masura aprinderii smocurile de rozmarin trebuie sa va concentrati asupra a ceea ce doriti sa obtineti in urma utilizarii sale pentru ca efectul sa fie cel constat.
 
Cimbrul – este o planta populara inca din antichitate cand vechii greci o foloseau in ritualuri sacre prin aprindere si prin imprastirea fumului rezultat. Efectele utilizarii acestei plante fie prin ardere fie ca si ulei in cadrul aromaterapiei pot fi de insuflare a puterii si curajului mai ales daca moralul vostru nu este tocmai la un nivel ridicat. Perioadele de deznadejde, de negativitate sau cea de depresie poate fi depasita si cu ajutorul acestei plante si la fel puteti sa va ajutati si in obtinerea unui somn odihnitor.
Pinul alb sau mulenul pot fi alte plante foarte utilizate in aceste ritualuri de purificare si care va pot ajuta sa eliminati energiile negative, va pot ajuta sa va relaxati astfel incat sa puteti analiza mult mai calm tot ceea ce se intampla in jurul vostru. Indiferent daca vorbim despre arderea lor sau despre utilizarea uleiurilor esentiale in cadrul sedintelor de aromaterapie sau in unele difuzoare efectul lor este vizibil si palpabil. Veti observa cu siguranta o imbunatatire in ceea ce inseamna relaxarea, eliminarea stresului, odihna si privitul mediului inconjurator intr-o lumina pozitiva si vesela.

Scrie un comentariu

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Accept Citeste mai mult