Prima pagină » Despre afirmatiile zinice pozitive

Despre afirmatiile zinice pozitive

de contact@kristale.ro
6 minutes Citeste

Despre afirmatiile zinice pozitive

Despre afirmatiile zinice pozitive

  Afirmatiile pozitive sunt declaratii scurte si puternice care descriu o stare de bine sau un comportament pozitiv pe care doresti sa il imbunatatesti. Aceste afirmatii sunt concepute pentru a-ti ajuta sa-ti schimbi modul de gandire si sa-ti creasca increderea in tine, in timp ce iti sporesti capacitatea de a atinge obiectivele personale. Afirmatiile pozitive sunt o metoda populara de dezvoltare personala si de imbunatatire a starii de sanatate mintala si emotionala. Acestea sunt utilizate in terapia cognitiv-comportamentala, meditatie, yoga si alte practici spirituale. Studiile au aratat ca folosirea afirmatiilor pozitive poate reduce anxietatea, depresia si stresul, imbunatati stima de sine si spori optimismul si rezilienta emotionala.

  Istoria afirmatiilor pozitive.  Utilizarea afirmatiilor pozitive are o istorie veche, care se poate regasi in multe culturi si traditii spirituale din intreaga lume. In cultura hindusa, de exemplu, afirmatiile sunt cunoscute ca mantr-uri si sunt utilizate in meditatie si rugaciune. In traditiile budiste si taoiste, afirmatiile sunt folosite pentru a-ti ajuta sa-ti concentrezi mintea si sa-ti dezvolti compasiunea si intelegerea fata de tine si de ceilalti. In secolul al XX-lea, afirmatiile pozitive au devenit mai cunoscute in lumea occidentala prin intermediul miscarii New Thought. Aceasta miscare spirituala a fost fondata la sfarsitul secolului al XIX-lea si a promovat ideea ca gandirea pozitiva si afirmatiile pot ajuta la imbunatatirea starii de sanatate mentala si fizica.

  Stiinta din spatele afirmatiilor pozitive. Cercetarile stiintifice au aratat ca folosirea afirmatiilor pozitive poate avea un impact pozitiv asupra starii de sanatate mintala si emotionala. Un studiu publicat in jurnalul „Psychological Science” a constatat ca utilizarea afirmatiilor pozitive poate ajuta la reducerea anxietatii. Cercetatorii au descoperit ca persoanele care au utilizat afirmatii pozitive timp de patru zile au raportat nivele mai scazute de anxietate decat cei care nu au utilizat afirmatii pozitive. Un alt studiu publicat in „Social Cognitive and Affective Neuroscience” a aratat ca folosirea afirmatiilor pozitive poate imbunatati conectivitatea cerebrala in zonele asociate cu emotiile pozitive. Aceasta poate ajuta la imbunatatirea starii de spirit si a sentimentelor de fericire si satisfactie.

Folosirea afirmatiile pozitive.

Folosirea afirmatiilor pozitive poate fi o modalitate simpla si eficienta de a-ti imbunatati starea de sanatate mentala si emotionala. Iata cateva sfaturi pentru a te ajuta sa incepi:
Despre afirmatiile zinice pozitive 11.    Alege afirmatii care se potrivesc cu obiectivele tale: Pentru a fi eficiente, afirmatiile trebuie sa fie specifice si sa se concentreze pe aspectele pe care le doresti sa le imbunatatesti. De exemplu, daca iti doresti sa-ti imbunatatesti stima de sine, poti utiliza afirmatii precum „Sunt iubit si valoros asa cum sunt” sau „Am incredere in abilitatile mele si pot face fata oricaror provocari”.
2.    Foloseste afirmatii pozitive in mod regulat: Pentru a beneficia de efectele afirmatiilor pozitive, este important sa le folosesti in mod regulat. Poti alege sa iti citesti afirmatiile pozitive dimineata, inainte de a incepe ziua, sau seara, inainte de culcare.
3.    Repeta afirmatiile pozitive cu convingere: Cand folosesti afirmatiile pozitive, este important sa le spui cu convingere si sa le simti in interiorul tau. Incearca sa iti imaginezi cum te simti atunci cand esti in acord cu afirmatiile tale si cum arata viata ta atunci cand acestea sunt adevarate.
4.    Foloseste afirmatii pozitive sub forma de intrebari: O alta modalitate de a utiliza afirmatiile pozitive este sub forma de intrebari. In loc sa declari o afirmatie pozitiva, poti sa te intrebi: „Ce pot face astazi pentru a ma simti mai increzator?”, „Cum pot sa imi imbunatatesc stima de sine?” sau „Cum pot sa fiu mai fericit si mai multumit cu viata mea?”.
5.    Fii deschis la schimbare: Folosirea afirmatiilor pozitive poate fi o modalitate puternica de a-ti imbunatati starea de sanatate mentala si emotionala, dar este important sa fii deschis la schimbare si sa iti asumi responsabilitatea pentru propria ta dezvoltare personala.

Pe langa sfaturile legate de cum pot fi folosite afirmatiile pozitive astfel incat sa atrageti asupra voastra energiile pozitive si fortele benefice trebuie sa incercati pe cat posibil sa evitati anumite lucruri precum:
1.    Evita afirmatiile negative sau limitative: In loc sa te concentrezi pe ceea ce nu iti place sau pe ceea ce nu ai, este important sa te concentrezi pe aspectele pozitive ale vietii tale si pe ceea ce doresti sa obtii. Evita afirmatiile negative sau limitative precum „Nu am niciodata noroc” sau „Nu pot sa fac asta”.
2.    Evita utilizarea altor timpi inafara de prezent: Afirmatiile pozitive trebuie formulate in prezent, chiar daca poate fi tentant sa te concentrezi pe ceea ce doresti sa obtii in viitor. De exemplu, in loc sa spui „Voi fi fericit atunci cand voi avea un job nou”, spune „Sunt fericit si multumit cu jobul meu actual”.
3.    Evita folosirea unor cuvinte slabe, diminutive sau care nu sunt sustinute si de o emotie. Alegerea cuvintelor potrivite poate face o diferenta semnificativa in eficacitatea afirmatiilor tale pozitive. Incearca sa folosesti cuvinte puternice si emotive care sa transmita intentia si dorinta ta, cum ar fi „puternic”, „iubit”, „plin de energie” sau „increzator”.
4.    Evita utilizarea afirmatiilor pozitive fara actiune. Utilizarea afirmatiilor pozitive nu inseamna ca trebuie sa stai inactiv si sa astepti sa se intample lucrurile. Este important sa iei si masuri concrete pentru a-ti atinge obiectivele, cum ar fi sa inveti lucruri noi, sa iei decizii si sa faci schimbari in viata ta.
5.    Evita afirmatiile pozitive fara personalizare. Afirmatiile pozitive trebuie sa fie personale si sa se concentreze pe nevoile si dorintele tale individuale. Incearca sa gasesti afirmatii care sa se potriveasca situatiei tale si care sa te ajute sa iti atingi obiectivele personale.
 
Afirmatiile pozitive pot fi o modalitate puternica si eficienta de a-ti imbunatati starea de sanatate mentala si emotionala. Este important sa eviti afirmatiile negative sau limitative, sa utilizezi prezentul, sa alegi cuvinte puternice si emotive, sa combini afirmatiile pozitive cu actiunea si sa personalizezi afirmatiile pozitive pentru nevoile si dorintele tale individuale. Cu putin efort si practica, afirmatiile pozitive pot fi o modalitate simpla si eficienta de a-ti imbunatati viata si de a-ti atinge obiectivele personale precum si cele legate de atingerea acelui punct pe care il doriti in cariera..

 

Scrie un comentariu

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Accept Citeste mai mult