Prima pagină » Cum sa utilizati uleiurile esentiale pentru a controla pofta de mancare si a imbunatati digestia

Cum sa utilizati uleiurile esentiale pentru a controla pofta de mancare si a imbunatati digestia

de contact@kristale.ro
7 minutes Citeste

Cum sa utilizati uleiurile esentiale pentru a controla pofta de mancare si a imbunatati digestia

Cum sa utilizati uleiurile esentiale pentru a controla pofta de mancare si a imbunatati digestia

Studiile legate de rolul pe care il poate juca aromaterapia sunt oarecum limitate insa sunt numeroase exemple care pot fi con siderate ca si dovezi si in care aromaterapia, uleiurile esentiale si plantele au avut beneficii pentru starea de sanatate dar si pentru starea de spirit a mai multor personae. Putem sa ne legam si de rolul pe care il aveau plantele in numeroase culture inainte ca industria farmaceutica sa ia nastere si inainte ca lumea sa fuga la medic pentru orice mica problema. Chiar daca poate nu erau sub forma de uleiuri esentiale, plantele puteau fi mereu folosite fie ca si ceaiuri fie ca si tincture sau poate folosirea sub forma de pasta care ulterior era aplicata pe zonele cu probleme.

Cum sa utilizati uleiurile esentiale pentru a controla pofta de mancare si a imbunatati digestia1Controlarea anumitor afectiuni si problem cu ajutorul uleiurilor esentiale poate presupune inhalarea acestora si astfel uleiurile esentiale ajung la receptorii olfactivi din nas, care trimit semnale catre creier. Aceste semnale pot avea un efect direct asupra sistemului nervos central si pot determina eliberarea de substante chimice in corp, cum ar fi serotonina si dopamina, care sunt asociate cu starea de bine si fericirea. Prin urmare, uleiurile esentiale pot fi folosite pentru a controla emotiile si pentru a imbunatati starea de spirit. De exemplu, uleiul esential de lavanda este cunoscut pentru efectele sale calmante si relaxante si poate fi utilizat pentru a reduce anxietatea si stresul. Uleiul esential de menta poate fi utilizat pentru a creste nivelul de energie si pentru a reduce oboseala. Uleiul esential de eucalipt poate fi utilizat pentru a ajuta la deschiderea cailor respiratorii si la usurarea respiratiei, in timp ce uleiul esential de musetel poate fi utilizat pentru a calma inflamatia si durerea.
Aromaterapia poate fi o modalitate eficienta de a controla poftele alimentare si de a ajuta la gestionarea greutatii. Aceasta poate fi realizata prin utilizarea uleiurilor esentiale pentru a reduce pofta de mancare, a creste metabolismul si a imbunatati digestia. Cu toate acestea, este important sa se ia in considerare siguranta si calitatea uleiurilor esentiale utilizate si sa se combine cu un stil de viata sanatos si echilibrat pentru a obtine cele mai bune rezultate.

Un studiu realizat in 2013 a aratat ca inhalarea uleiurilor esentiale poate ajuta la reducerea poftei de mancare si la controlul greutatii. In acest studiu, participantii au inhalat uleiurile esentiale de grapefruit, portocala dulce si menta, iar rezultatele au aratat ca acestia au avut un nivel mai scazut de foame si au consumat mai putine calorii decat grupul de control. Aceste efecte se datoreaza proprietatilor antioxidante si antiinflamatorii ale uleiurilor esentiale si efectului lor asupra sistemului nervos central.

In plus, uleiurile esentiale pot fi utilizate pentru a creste metabolismul si pentru a imbunatati digestia, care sunt esentiale in controlul greutatii. De exemplu, uleiul esential de lamaie poate fi utilizat pentru a ajuta la imbunatatirea digestiei si la eliminarea toxinelor din corp. Uleiul esential de ghimbir poate fi utilizat pentru a creste metabolismul si a stimula arderea grasimilor, in timp ce uleiul esential de scortisoara poate ajuta la reglarea nivelului de zahar din sange si la prevenirea poftei de dulce.
Pentru a utiliza aromaterapia in controlul poftei de mancare, uleiurile esentiale pot fi inhalate direct dintr-un recipient sau prin utilizarea unui difuzor de aroma. Acestea pot fi, de asemenea, aplicate topic pe piele, sub forma de uleiuri de masaj sau adaugate intr-o baie fierbinte pentru a ajuta la relaxare si reducerea stresului, care poate fi un factor important in aparitia poftei de mancare.

Cu toate acestea, este important sa se ia in considerare siguranta si calitatea uleiurilor esentiale utilizate. Uleiurile esentiale trebuie sa fie de inalta calitate si sa fie achizitionate de la producatori de incredere. De asemenea, trebuie sa fie diluate inainte de utilizare, deoarece acestea pot fi foarte concentrate si pot provoca iritatii sau alte reactii adverse.  Pentru reducerea apetitului va puteti ajuta de cateva uleiuri esentiale pe care sa le folositi in aromaterapie, si care pot fi:
Uleiul esential de grapefruit: Acesta poate ajuta la reducerea poftei de mancare prin cresterea nivelului de serotonina din creier si prin reducerea nivelului de insulina. De asemenea, poate ajuta la reglarea nivelului de zahar din sange si la imbunatatirea digestiei.
Cum sa utilizati uleiurile esentiale pentru a controla pofta de mancare si a imbunatati digestia2Uleiul esential de portocala dulce: Acesta poate ajuta la reducerea poftei de mancare prin reducerea nivelului de stres si prin cresterea starii de bine. De asemenea, poate ajuta la reglarea nivelului de zahar din sange si la imbunatatirea digestiei.
Uleiul esential de menta: Acesta poate ajuta la reducerea poftei de mancare prin cresterea nivelului de energie si prin imbunatatirea digestiei. De asemenea, poate ajuta la reducerea senzatiei de greata si a disconfortului abdominal.
Uleiul esential de ghimbir: Acesta poate ajuta la reducerea poftei de mancare prin cresterea metabolismului si prin stimularea digestiei. De asemenea, poate ajuta la reducerea senzatiei de greata si a disconfortului abdominal.
Uleiul esential de busuioc: Acesta poate ajuta la reducerea poftei de mancare prin reducerea nivelului de cortizol si prin cresterea starii de bine. De asemenea, poate ajuta la imbunatatirea digestiei si la reducerea inflamatiei.
Daca ne referim strict la unele problem digestive si la cum uleiurile esentiale sau aromaterapia poate fi de ajutor pentru eliminarea acestora, puteti sa va folositi pe langa uleiurile mentionate mai sus si de uleiuri precum:
Uleiul esential de chimen: Acest ulei esential este bine cunoscut pentru proprietatile sale carminative si digestive. Poate ajuta la reducerea flatulentei, a durerilor de stomac si a balonarii. De asemenea, poate ajuta la imbunatatirea digestiei si a tranzitului intestinal.
Uleiul esential de anason: Acest ulei esential este un bun stimulent digestiv si ajuta la ameliorarea problemelor digestive precum flatulenta, durerile de stomac si constipatia.
Uleiul esential de lamaie: Acest ulei esential este un bun stimulent digestiv si ajuta la eliminarea toxinelor din corp. Poate ajuta la reducerea disconfortului abdominal si a flatulentei.
Uleiul esential de roinita: Este un bun sedativ si poate ajuta la reducerea anxietatii si a stresului, care pot afecta digestia. Poate ajuta la ameliorarea durerilor de stomac si a flatulentei.
Uleiul esential de lavanda: Este utilizat pentru a calma sistemul nervos si poate ajuta la reducerea anxietatii si a stresului. De asemenea, poate ajuta la ameliorarea durerilor de stomac si a flatulentei.
Uleiul esential de cardamon: Acest ulei esential este un bun stimulent digestiv si ajuta la reducerea flatulentei si a durerilor de stomac.
Este important sa consultati un specialist inainte de a utiliza aceste uleiuri esentiale si sa respectati indicatiile de diluare si utilizare. Unele uleiuri esentiale pot fi iritante pentru piele sau pot avea efecte secundare daca sunt utilizate in cantitati mari sau in mod inadecvat. De asemenea, este important sa tineti cont de faptul ca uleiurile esentiale nu trebuie utilizate ca substitut pentru medicamentele prescrise de medicul dumneavoastra.

Scrie un comentariu

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Accept Citeste mai mult