Prima pagină » Cum sa te ajuti de aromaterapie?

Cum sa te ajuti de aromaterapie?

de contact@kristale.ro
9 minutes Citeste

Cum sa te ajuti de aromaterapie

Cum sa te ajuti de aromaterapie?

Aromaterapia este o ramura a terapiilor alternative care utilizeaza uleiuri esentiale obtinute din plante pentru a ajuta la imbunatatirea starii de sanatate si a bunastarii. Aceste uleiuri sunt extrase din plante prin distilare cu abur sau prin presare la rece si contin substante volatile care pot fi folosite in diferite moduri pentru a obtine beneficiile lor terapeutice.
Exista mai multe tehnici diferite de aromaterapie, fiecare avand propriile sale beneficii si moduri de utilizare. Unele dintre cele mai populare tehnici de aromaterapie includ:

1.    Inhalarea directa.

Aceasta tehnica implica inhalarea uleiurilor esentiale direct dintr-un flacon sau o perna aromata. Aceasta este o metoda rapida si usoara de a utiliza uleiurile esentiale, dar poate fi foarte puternica si trebuie utilizata cu precautie. Pentru a utiliza aceasta tehnica, deschideti flaconul cu uleiul esential si aduceti-l la nas, tinand flaconul la o distanta de aproximativ 2,5 cm. Inchideti o nara si inhalati adanc prin celalalta, apoi schimbati. Repetati aceasta procedura de cateva ori, acoperind intotdeauna flaconul dupa fiecare inhalare pentru a preveni evaporarea rapida a uleiului esential. Este important sa utilizati uleiurile esentiale cu precautie in aceasta tehnica, deoarece inhalarea directa poate fi foarte puternica si poate provoca reactii adverse. Uleiurile esentiale pot fi iritante pentru caile respiratorii si pot provoca greata sau alte simptome, mai ales daca sunt inhalate in cantitati mari.De asemenea, trebuie sa fiti constienti de faptul ca anumite uleiuri esentiale pot fi prea puternice pentru a fi utilizate in inhalarea directa si trebuie sa fie diluate inainte de a fi utilizate in orice tehnica de aromaterapie. Este important sa cititi cu atentie instructiunile de utilizare si sa consultati un specialist in aromaterapie inainte de a utiliza orice ulei esential in aceasta tehnica. In general, inhalarea directa este o tehnica simpla si rapida de a utiliza uleiurile esentiale pentru a obtine beneficiile lor terapeutice, dar trebuie utilizata cu precautie si cu cunostinte adecvate despre uleiurile esentiale utilizate.

Cum sa te ajuti de aromaterapie12.    Vaporizarea implica utilizarea unui vaporizator pentru a dispersa uleiurile esentiale in aer.

Acest lucru poate fi folosit pentru a crea un ambient relaxant sau energizant si poate ajuta la imbunatatirea starii de spirit sau a somnului.Aceasta tehnica poate fi realizata si cu ajutorul unui difuzor sau unui umidificator cu functie de aromaterapie.Pentru a utiliza aceasta tehnica, adaugati cateva picaturi de ulei esential in rezervorul difuzorului sau vaporizatorului, impreuna cu apa sau alte lichide, in functie de instructiunile de utilizare ale dispozitivului. In general, difuzorul sau vaporizatorul incalzeste sau pulverizeazalichidul pentru a crea particule fine care se difuzeaza in aer si creeaza un miros placut si calmant in incapere. Desi vaporizarea poate fi o modalitate eficienta de a utiliza uleiurile esentiale in scopuri terapeutice, trebuie sa fiti atenti la utilizarea excesiva sau la utilizarea uleiurilor esentiale prea puternice. Inhalarea prea multor particule de ulei esential poate fi iritanta pentru caile respiratorii si poate provoca reactii adverse, mai ales in cazul utilizarii uleiurilor esentiale iritante sau alergenice. De asemenea, trebuie sa fiti atenti la calitatea uleiurilor esentiale utilizate in vaporizare. Uleiurile esentiale de calitate inferioara sau adulterate pot contine substante chimice sau alte ingrediente care pot fi daunatoare pentru sanatate, asa ca este important sa cumparati uleiuri esentiale de la producatori de incredere si sa verificati etichetele produselor pentru a va asigura ca sunt 100% pure. Nu trebuie sa pierdeti din vedere si partea in care conteaza calitatea apei utilizate fiind recomandat sa evitati folosirea apei de la robinet sau de la izvor sis a mergeti spre apa inbuteliata. In general, vaporizarea este o tehnica eficienta si placuta de a utiliza uleiurile esentiale in aromaterapie, dar trebuie utilizata cu precautie si cu cunostinte adecvate despre uleiurile esentiale utilizate si dispozitivul de vaporizare.

3.    Masajul.

Este pur si simplu tehnica de aromaterapie prin care se aplica uleiurile esentiale diluate pe piele urmata de masaj. Acesta este un mod eficient de a obtine beneficiile uleiurilor esentiale prin absorbtia prin piele si prin inhalarea lor.Pentru a utiliza aceasta tehnica, se amesteca uleiurile esentiale cu un ulei de baza, cum ar fi uleiul de migdale dulci sau uleiul de jojoba, pentru a dilua uleiurile esentiale si a reduce riscul de iritatie a pielii. Amestecul de ulei se aplica apoi pe piele si se utilizeaza miscari circulare, presiune sau alte miscari de masaj pentru a ajuta la absorbtia uleiurilor esentiale si pentru a relaxa muschii. Desi masajul cu uleiuri esentiale poate fi o modalitate eficienta de a beneficia de proprietatile lor terapeutice, trebuie sa fiti atenti la utilizarea uleiurilor esentiale diluate si la alegerea uleiurilor esentiale adecvate pentru tipul dumneavoastra de piele si scopul terapeutic dorit. Unele uleiuri esentiale pot fi iritante pentru piele si trebuie evitate sau utilizate in cantitati mici, in timp ce altele pot fi prea puternice pentru a fi utilizate in masaj si trebuie diluate mai mult sau evitate complet.De asemenea, trebuie sa luati in considerare faptul ca masajul cu uleiuri esentiale poate fi contraindicat in anumite situatii, cum ar fi in timpul sarcinii sau in cazul unor afectiuni medicale. Este important sa discutati cu un specialist in aromaterapie sau cu un terapeut de masaj inainte de a incepe sa utilizati aceasta tehnica pentru a va asigura ca este sigura si adecvata pentru dumneavoastra.

Cum sa te ajuti de aromaterapie24.    Baie.

Baia aromaterapeutica este o tehnica popular in aromaterapie, care implica adaugarea de uleiuri esentiale in apa de baie pentru a obtine beneficii terapeutice. Aceasta tehnica poate fi o modalitate relaxanta si placuta de a beneficia de proprietatile terapeutice ale uleiurilor esentiale, in timp ce va bucurati de o baie calda si relaxanta. Pentru a utiliza aceasta tehnica, se adauga cateva picaturi de ulei esential in apa de baie. Este important sa utilizati doar uleiuri esentiale pure si de inalta calitate, care sunt sigure pentru utilizare in apasi pentru contactul cu pielea. In general, se recomanda utilizarea a maximum 10 picaturi de ulei esential intr-o baie cu apa calda, care sa fie bine amestecate inainte de a intra in baie. Uleiurile esentiale pot fi alese in functie de beneficiile terapeutice dorite. De exemplu, uleiul esential de lavanda este popular pentru proprietatile sale relaxante si pentru capacitatea sa de a ajuta la imbunatatirea somnului, in timp ce uleiul esential de menta poate fi utilizat pentru a ajuta la reducerea stresului si a oboselii. Este important sa fiti atenti la alegerea uleiurilor esentiale adecvate pentru dumneavoastra si sa luati in considerare orice contra indicatii sau precautii de utilizare. De exemplu, unele uleiuri esentiale pot fi iritante pentru piele sau pot fi contraindicate in anumite situatii, cum ar fi in timpul sarcinii. Baia aromaterapeutica poate fi o modalitate placuta si eficienta de a beneficia de proprietatile terapeutice ale uleiurilor esentiale, dar trebuie utilizata cu precautie si cu cunostinte adecvate despre uleiurile esentiale utilizate si cantitatea adecvata pentru utilizare in apa.

5.    Comprese.

Folosirea unei comprese aromaterapeutice implica aplicarea locala a uleiurilor esentiale pe piele, utilizand un material absorbant, cum ar fi o carpa sau un prosop. Aceasta tehnica poate fi eficienta pentru a oferii beneficii terapeutice locale, precum si pentru a ajuta la relaxarea si calmarea corpului. Pentru a utiliza aceasta tehnica, se adauga cateva picaturi de ulei esential pe o carpa sau un prosop, care se aplica apoi pe zona afectata. Cand compresa este aplicata, uleiurile esentiale sunt absorbite prin piele si patrund in corp, oferind beneficii terapeutice. Compresa poate fi utilizata pentru o varietate de probleme de sanatate, cum ar fi dureri de cap, dureri musculare si articulare, tuse, congestie nazala si multe altele. Uleiurile esentiale pot fi alese in functie de beneficiile terapeutice dorite si de zona afectata. De exemplu, uleiul esential de menta poate fi utilizat pentru a ajuta la reducerea durerii de cap, in timp ce uleiul esential de lavanda poate fi utilizat pentru a ajuta la calmarea muschilor si la relaxarea corpului. Este important sa utilizati uleiuri esentiale pure si de inalta calitate, care sunt sigure pentru utilizare pe piele si sa luati in considerare orice contraindicatii sau precautii de utilizare. Unele uleiuri esentiale pot fi iritante pentru piele sau pot fi contraindicate in anumite situatii, cum ar fi in timpul sarcinii sau in cazul anumitor afectiuni medicale. Compresa poate fi lasata pe zona afectata timp de 20-30 de minute sau mai mult, in functie de preferinta. Este important sa urmariti cu atentie reactia pielii si sa opriti utilizarea imediat daca apare orice simptom de iritare sau disconfort. Compresa aromaterapeutica poate fi o modalitate eficienta si placuta de a beneficia de proprietatile terapeutice ale uleiurilor esentiale. Cu toate acestea, trebuie utilizata cu precautie si cu cunostinte adecvate despre uleiurile esentiale utilizate si cantitatea adecvata pentru utilizare pe piele.

Este important sa utilizati uleiurile esentiale cu precautie si sa le diluati intotdeauna inainte de a le aplica pe piele, deoarece acestea pot fi foarte puternice si pot provoca iritatii sau alte reactii adverse. De asemenea, este important sa achizitionati uleiuri esentiale de inalta calitate, de la surse de incredere, pentru a va asigura ca acestea sunt pure si nu sunt diluate cu alte ingredient.

Scrie un comentariu

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Accept Citeste mai mult