Prima pagină » Cum cream si utilizam betisoarele parfumate

Cum cream si utilizam betisoarele parfumate

de contact@kristale.ro
10 minutes Citeste

           

Cum cream si utilizam betisoarele parfumate

Cum cream si utilizam betisoarele parfumate

Betisoarele parfumate sunt obiecte traditionale utilizate in multe culturi pentru a parfuma sau purifica spatiul. Acestea sunt, de obicei, bastonase din lemn de bambus sau alta esenta de lemn, inmuiate in uleiuri esentiale sau parfumate si care sunt utilizate prin aprinderea unui capat al betisoarelor, iar apoi stingerea flacarii, permitand fumului sa se raspandeascain aer. Fiind populare in numeroase culturi acestea sunt cunoscute sub diferite denumiri. In India, ele sunt numite „agarbatti”, in timp ce in Japonia sunt cunoscute sub numele de „koh”. In cultura chineza, betisoarele parfumate sunt cunoscute sub numele de „xiang” si sunt utilizate in mod traditional in ceremonii religioase sau pentru a purifica si parfuma spatiul.
 
Pentru a obtine betisoare parfumate, trebuie sa urmati mai multi pasi si sa fiti atenti la detalii. Acest proces poate fi impartit in doua etape principale:
Prepararea betisoarelor:

 • –    Alegerea materialelor –Primulpas este sa selectati materialele potrivite pentru a face betisoarele. Cele mai comune materiale utilizate sunt lemnul de bambus, lemnul de santal sau lemnul de cedru. De asemenea, veti avea nevoie de uleiuri esentiale sau parfumuri, alcool izopropilic si guma arabica.
 • –    Taierea lemnului si curatarea acestuia –Urmatorulpas este sa taiati lemnul in betisoare de dimensiunea dorita. Acestea trebuie sa fie subtiri si drepte pentru a permite difuzarea parfumului. Dupa taiere, curatati lemnul de orice impuritati sau fragmente de lemn care ar putea interfera cu calitatea betisoarelor.
 • –    Amestecarea uleiurilor esentiale sau parfumurilor–Amestecati uleiurile esentiale sau parfumurile cu alcool izopropilic intr-un recipient de sticla iar daca utilizati uleiuri esentiale, asigurati-va ca sunt pure si de calitate.
 • –    Adaugarea gumei arabice–Puneti guma arabica la amestecul de uleiuri esentiale sau parfumuri si alcool izopropilic, asta va ajuta la imbunatatirea aderentei amestecului pe lemn.
 • –    Inmuiati betisoarele in amestec – Inmuiati betisoarele in amestecul de uleiuri esentiale sau parfumuri si alcool izopropilic timp de cateva minute. Asigurati-va ca betisoarele sunt complet acoperite cu amestec. Dupa aceea, scoateti-le din amestec si puneti-le la uscat pe o suprafata platasi neteda.
 • –    Ambalarea betisoarelor – Dupace betisoarele sunt complet uscate, ambalati-le intr-un recipient etans pentru a pastra parfumul. Puteti folosi cutii sau pungi de plastic.

Cum cream si utilizam betisoarele parfumate1Aplicarea parfumului:

 • –    Alegeti parfumul potrivit – Pentrua aplica parfumul, trebuie sa alegeti parfumul potrivit, trebuind insa sa fie unul de calitate si care sa corespunda preferintelor voastre.
 • –    Desfaceti ambalajul betisoarelor – Scoatetibetisoarele din ambalajul lor etans.
 • –    Asezati betisoarele intr-un support – Punetibetisoarele intr-un suport special pentru betisoare, astfel iel incat sa nu cadasi sa nu se sparga, putand fi un recipient mic, o cutie sau chiar un suport special facut pentru betisoare.
 • –    Aplicati parfumul – Aplicatiparfumul pe betisoare, fie prin pulverizarea parfumului pe betisoare, fie prin turnarea parfumului intr-un recipient mic si asezarea betisoarelor in recipient pentru a se imbiba.
 • –    Verificati nivelul parfumului – Verificatinivelul de parfum de pe betisoare si adaugati mai mult parfum in cazul in care este necesar.
 • –    Utilizati betisoarele – Asezatibetisoarele in locurile in care doriti sa se difuzeze parfumul. Cele mai comune locuri pentru utilizarea betisoarelor sunt in dormitoare, bai, living-uri sau birouri si pot fi asezate cu suportul atat pe o masa sa un birou cat si pe un pervaz insa departe de obiecte inflamabile. Betisoarele parfumate pot dura de la cateva saptamani pana la cateva luni, in functie de calitatea betisoarelor si de parfumul utilizat.

Facute de voi cu siguranta pot avea o calitate mult mai buna si puteti obtine si o diversitate mai mare insa puteti foarte bine sa si achizitionati aceste betisoare. Indiferent de provenienta, este important ca acestea sa isi indeplineasca rolul si sa poata fi utilizate intr-o varietate de moduri si de locuri iar cateva moduri de utilizare pot fi:

 • –    Parfumarea aerului din camera de zi sau dormitor – Asezati betisoarele parfumate intr-un suport potrivit si asezati-le in camera de zi sau dormitor. Betisoarele vor elibera parfumul lent si constant, creand o atmosfera placutasi relaxanta.
 • –    Improspatarea aerului din baie – Betisoarele parfumate pot fi utilizate pentru a improspata aerul din baie si pentru a elimina mirosurile neplacute. Asezati betisoarele intr-un suport si asezati-le pe raftul deasupra toaletei sau intr-un dulap de baie.
 • –    Parfumarea masinii – Daca doriti sa va parfumati masina cu un miros placut, puteti utiliza betisoarele parfumate. Asezati betisoarele intr-un suport si puneti-le in portbagajul masinii sau in suportul pentru pahare.
 • –    Adaugarea de arome la dulapuri si sertare – Betisoarele parfumate pot fi plasate in sertare, dulapuri si alte spatii de depozitare pentru a adauga un miros placut hainelor, lenjeriei de pat sau prosoapelor.
 • –    Parfumarea biroului – Betisoarele parfumate pot fi utilizate si pentru a adauga un miros placut biroului. Asezati betisoarele intr-un suport si puneti-le pe birou sau pe raftul de deasupra biroului.
 • –    Crearea unei atmosfere relaxante in timpul yoga sau meditatiei – Daca practicati yoga sau meditatia acasa, puteti utiliza betisoarele parfumate pentru a crea o atmosfera placutasi relaxanta. Asezati betisoarele intr-un suport si puneti-le pe o masa sau pe un raft in timp ce va antrenati.

Cum cream si utilizam betisoarele parfumate2In plus fata de utilizarea lor traditionala, betisoarele parfumate sunt utilizate si in mod obisnuit in scopuri de aromaterapie si pentru a imbunatati starea de spirit. Uleiurile esentiale utilizate in betisoare pot fi selectate pentru proprietatile lor terapeutice, precum calmatul, energizarea, concentrarea sau imbunatatirea starii de spirit si puteti tine cont de cateva sfaturi pentru acest tip de utilizare.

 • –    Alegerea mirosului potrivit – Pentru a beneficia de efectele terapeutice ale aromaterapiei, trebuie sa alegeti un miros potrivit. Fiecare miros are proprietati terapeutice diferite si poate influenta starea de spirit intr-un mod specific. De exemplu, uleiul esential de lavanda este cunoscut pentru proprietatile sale relaxante si poate fi utilizat pentru a reduce stresul si anxietatea. In schimb, uleiul esential de menta poate fi utilizat pentru a imbunatati starea de alertasi a reduce oboseala.
 • –    Utilizarea unui difuzor de betisoare parfumate – Pentru a beneficia de efectele terapeutice ale aromaterapiei cu betisoare parfumate, puteti utiliza un difuzor special conceput pentru betisoare. Acesta este un suport special in care puteti plasa betisoarele parfumate si care ajuta la difuzarea parfumului intr-un mod controlat. Aceste difuzoare pot fi utilizate in camerele de zi, birouri sau in orice spatiu in care doriti sa creati o atmosfera relaxanta.
 • –    Utilizarea betisoarelor parfumate in timpul masajului – Betisoarele parfumate pot fi utilizate si in timpul masajului pentru a adauga un miros placut si pentru a ajuta la relaxarea corpului si a mintii. Asezati betisoarele intr-un suport special si plasati-le in apropierea mesei de masaj. Betisoarele vor elibera lent parfumul, ajutand la crearea unei atmosfere relaxante si de calm.
 • –    Utilizarea betisoarelor parfumate pentru aromaterapie la domiciliu – Daca doriti sa beneficiati de efectele terapeutice ale aromaterapiei in confortul casei dumneavoastra, puteti utiliza betisoarele parfumate pentru a crea o atmosfera relaxanta. Alegeti un miros potrivit pentru nevoile si preferintele dvs. si plasati betisoarele intr-un suport special in camera in care doriti sa creati o atmosfera relaxanta.

In general, betisoarele parfumate sunt considerate a fi o modalitate sigurasi eficienta de a parfuma sau purifica spatiul. Cu toate acestea, este important sa aiba grijain timpul utilizarii, in special atunci cand se manipuleaza cu flacara aprinsa. De asemenea, este important sa alegeti betisoare de calitate si sa va asigurati ca ingredientele folosite sunt sigure si non-toxice.

Scrie un comentariu

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Accept Citeste mai mult