Prima pagină » Ce este Chi?

Ce este Chi?

de contact@kristale.ro
6 minutes Citeste

Ce este Chi?

Ce este Chi?

 

   Chi este un termen pe care îl auzim din ce în ce mai mult în aceste zile, fie că se referă la energie, la modalitățile de mișcare din est sau la principiile Feng Shui. Dar ce este exact chi și la ce ne referim când vorbim despre mișcarea sau activarea chi?

Pur și simplu, chi (qi) este o forță energetică, o forță de viață care alimentează toate organismele vii. Feng Shui, adică Vânt și Apă, este o artă metafizică care funcționează cu forțele nevăzute ale vechilor numite „respirația vieții cosmice” sau chi. A fost numită in multe feluri de multe culturi: Ki, Prana, Pnuema, Eter sau pur și simplu suflul vieții.

   A avea chi puternic înseamnă a avea o forță vitală puternică și vitalitate. Vă puteți mișca ușor și liber și aveți o rezistență energică la forțe și situații negative care ar putea cuprinde sănătatea și bunăstarea voastră. Ați creat o sursă protectoare de rezistență, încredere și capacitate. Pentru a ne consolida forța de viață, trebuie să îmbunătățim calitatea și cantitatea de energie pozitivă din mediul nostru. Acesta este Feng Shui.

Cultivarea chi vitală în mediul dvs. este primordială. Nu puteți începe să activați și să manifestați schimbări în viața dvs. până când nu îmbunătățiți chi-ul care este deja în casa voastră.

   Chi-ul unui spațiu

   În Feng Shui ne concentrăm pe cultivarea chi a pământului. Acesta este chi-ul naturii și al împrejurimilor noastre, mediile în care trăim și spațiile pe care le creăm. Ne alegem casele, locurile și reședințele examinând fluxul și calitatea chi-ului pământului. Corectăm, ajustăm și îmbunătățim mediile în care trăim pentru a îmbunătăți fluxul de energie, astfel încât să ne putem simți susținuți de casele noastre.

Ce este Chi?-natura

   Chi-ul corpului

  Chi personal este cel care curge printr-un individ. Se exprimă atât în ​​calități fizice, cât și în stări mentale precum gândurile și emoțiile. Modul în care mergi, vorbești și te exprimi în lumea mare și largă este influențat de forța ta de viață. Situațiile, evenimentele și mediile au impact asupra chi-ului unui individ, creând uneori dezechilibre. Ca și în spațiile în care vrem să evităm extremele în chi personal, ne străduim să ajungem la echilibru. Propriul tău chi ar trebui să curgă lin și fără rezistență prin toate meridianele corpului. Medicina chineză examinează în mod specific fluxul de chi în organism pentru a dezvălui simptome, boli și deficiențe cauzate de blocaje energetice și dezechilibre.

   Preia controlul asupra chi-ului tău

   Ne putem schimba chi-ul personal și putem îmbunătăți calitatea chi-ului în viața și acasă. Acționând și folosind instrumente, metode și energii specifice, forța noastră de viață poate fi consolidată.

  •         Meditație: instrument simplu, dar puternic, pentru a crește stabilitatea și ușurința; cu fiecare respirație conștientă, inspiră și expiră, introduci chi nou, benefic.
  •         Tai Chi și Qigong: Qigong, Tai Chi și alte forme de arte marțiale taoiste îmbunătățesc fluxul de chi-energie în corp folosind mișcări frumoase și subtile pentru a crea diferite tipuri de chi vital.
  •         Yoga, în numeroasele sale forme, generează prana și elimină blocurile energetice.
  •         Energia corpului: îmbunătățirea fluxului de chi și îndepărtarea blocurilor prin căutarea ajutorului unui practicant calificat de Reiki, acupunctură sau masaj shiatsu.
  •         Forțe naturale: folosirea chi a pământului în forma sa cea mai pură; umblați pe o plajă, stați în pădure, urcați printre munți, meditați lângă un lac …
  •         Feng Shui: schimbarea și echilibrarea chi a mediului prin acțiune, ajustare și intenție.

Ce este Chi?-meditatie

   Cultivarea chi puternic, vital

  Îmbunătățirea calității chi în casa și corpul dvs. necesită un angajament de schimbare și o practică atentă. Va trebui să vă mișcați, să respirați, să meditați și să vă schimbați spațiul pentru a crește fluxul și calitatea chi în viața voastră. Înainte de a putea planta idei noi sau îmbunătățiri, trebuie să oferiți chi-ului dvs. șansa de a deveni mai puternic prin plivirea prin blocuri și rezistență. Pentru a afecta schimbarea în viața ta, trebuie să faci treaba și să investești în tine și în chi-ul tău.

Scrie un comentariu

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Accept Citeste mai mult