Prima pagină » Bagua – Zona Carierei si Zona Cunoasterii si Culturii

Bagua – Zona Carierei si Zona Cunoasterii si Culturii

de contact@kristale.ro
11 minutes Citeste

Bagua - Zona Carierei si Zona Cunoasterii si Culturii

Bagua – Zona Carierei si Zona Cunoasterii si Culturii

Bagua este un concept fundamental in Feng Shui, care ofera o harta energetica a spatiului si ajuta la armonizarea energiilor dintr-o locatie sau cladire. Bagua este o diagrama octogonala, care imparte spatiul in opt sectoare, fiecare asociata cu un aspect specific al vietii. In acest articol, vom explora in detaliu Bagua si modul in care poate fi utilizata in practica Feng Shui.

Originea si semnificatia Bagua:

Bagua are origini vechi in traditia chineza si este strans legata de filozofia Taoista. Cuvantul „Bagua” se traduce literalmente ca „opt simboluri” si este reprezentat de un octagon cu cele opt trigramuri ale sistemului I Ching. Fiecare trigrama reprezinta combinatii de linii intregi si linii intrerupte, care reprezinta principii fundamentale ale universului si energiile in schimbare. Aceste trigramuri sunt plasate in Bagua intr-o anumita ordine, creand opt sectoare distincte.

Cele opt sectoare ale Bagua:

Fiecare sector al Bagua are asociata o directie cardinala, un element, o culoare, un numar si un aspect al vietii umane. Cele opt sectoare sunt, cel al Carierei, cel al Cunoasterii si Culturii, sectorul Familiei, sectorul Abundenta si Prosperitate, sectorul Celebritate si Recunoastere, sectorul Iubire si Casatorie, sectorul Creativitate si Copii, sector Calatorie si Mentorat.

Zona Cariera: Zona Cariera este una dintre cele mai importante zone ale Bagua, deoarece reprezinta evolutia profesionala, scopurile si directia vietii tale legate de cariera si succesul in domeniul profesional. Amplificarea energiei pozitive in aceasta zona poate aduce o crestere a oportunitatilor de cariera si implinire profesionala.

Bagua - Zona Carierei si Zona Cunoasterii si Culturii2

Iata cateva aspecte cheie despre zona Cariera din Bagua:

 • Directia si elementul: Zona Cariera este asociata cu directia nord in Bagua si elementul Apa. Directia nord simbolizeaza energia carierei si a scopurilor, iar elementul Apa reprezinta adaptabilitatea, curgerea si fluxul.
 • Simboluri si obiecte: Pentru a activa energia pozitiva in zona Cariera, puteti utiliza simboluri specifice si obiecte care sa reflecte energia si intentiile dvs. de a avansa in cariera. De exemplu, puteti amplasa o statueta cu o pasare in zona pentru a simboliza libertatea si succesul in crestere.
 • Culori: Utilizarea culorilor specifice in decorarea zonei Cariera poate spori energia pozitiva. Culoarea asociata cu zona Cariera este negrul sau albastru inchis, care simbolizeaza puterea, autoritatea si increderea in sine. Puteti adauga aceste culori in textile, perdele, decoratiuni sau chiar in imbracaminte pentru a amplifica energia carierei.
 • Oglinzi: Plasarea unei oglinzi in zona Cariera poate ajuta la redirectionarea energiei si la crearea unei iluzii de spatiu si expansiune. Alegeti o oglinda de dimensiuni potrivite si plasati-o intr-un loc strategic pentru a reflecta lumina si a atrage mai multa energie pozitiva in cariera dvs.
 • Curatenie si organizare: Pentru a permite fluxului de energie in zona Cariera, asigurati-va ca acest spatiu este curat si ordonat. Eliberati-l de dezordine si incercati sa mentineti ordinea si organizarea in activitatile legate de cariera.
 • Planificare si focalizare: In zona Cariera, este important sa va stabiliti obiective clare si sa va concentrati asupra dezvoltarii profesionale. Utilizati acest spatiu pentru planificare, intocmirea de liste de sarcini si pentru a va focaliza asupra prioritatilor dvs. profesionale.
 • Remedii Feng Shui: Daca zona Cariera este afectata negativ sau exista obstacole in dezvoltarea profesionala, puteti utiliza remedii specifice pentru a corecta dezechilibrele. Acestea pot include plasarea de cristale specifice, cum ar fi citrinul sau jadul, in zona Cariera, sau utilizarea de plante cu frunze rotunde si latite.
 • Apa in zona Cariera: Elementul Apa este asociat cu zona Cariera si este esential sa aveti o buna circulatie a energiei acestei elemente in acest sector. Puteti amplifica energia Apa prin adaugarea unor elemente precum fantani, bazine cu apa sau acvarii in zona Cariera. Aceste elemente vor aduce simbolismul curgerii, abundentei si adaptabilitatii in viata profesionala.
 • Imagini inspirationale: Utilizati imagini care sa va inspire si sa va reaminteasca de obiectivele si aspiratiile dvs. profesionale in zona Cariera. Puteti afisa imagini cu modele de succes, locuri de munca ideale sau realizari pe care le doriti sa le obtineti. Aceste imagini va vor ajuta sa va mentineti focusul si determinarea in cariera dvs.
 • Iluminare adecvata: Asigurati-va ca zona Cariera beneficiaza de o iluminare adecvata. Lumina naturala este cea mai buna optiune, astfel ca deschiderea ferestrelor si utilizarea perdelelor usoare va vor permite sa beneficiati de lumina naturala in timpul zilei. In plus, utilizati si iluminat artificial adecvat pentru a asigura un mediu luminos si energizant in timpul serii.
 • Miscare si flux: Pentru a activa energia Cariera, este important sa mentineti fluxul si miscarea in acest spatiu. Evitati sa lasati obiecte si mobilier sa blocheze circulatia in zona Cariera. Asigurati-va ca exista spatiu suficient pentru a va misca liber si pentru ca energia sa circule nestingherita.
 • Evaluarea carierei: In mod regulat, luati in considerare o evaluare a stadiului carierei si a directiei pe care doriti sa o urmati. Folositi zona Cariera pentru a va concentra asupra obiectivelor pe termen lung, pentru a va stabili planuri si pentru a va motiva sa va dezvoltati si sa va indepliniti visurile profesionale.

Amplificarea si echilibrarea energiei din zona Cariera a Bagua poate sprijini cresterea profesionala si succesul in domeniul profesional. Utilizati aceste principii de Feng Shui pentru a crea un mediu care sa sustina si sa stimuleze evolutia carierei dvs. si pentru a va indeplini obiectivele profesionale.

Zona Cunoasterii si Culturii este una dintre cele opt zone importante din Bagua si reprezinta dezvoltarea personala, invatarea continua si expansiunea cunostintelor. Aceasta zona este asociata cu elementul Lemn si este legata de dezvoltarea intelectuala, creativitatea, explorarea si intelegerea lumii din jurul nostru. Intelepciunea si cultura sunt aspecte esentiale ale vietii noastre si pot fi sustinute prin practicile adecvate de Feng Shui.

Bagua - Zona Carierei si Zona Cunoasterii si Culturii1

Iata cateva sfaturi despre cum sa armonizati si sa amplificati energia din zona Cunoasterii si Culturii:

 • Organizare si ordine: Asigurati-va ca aceasta zona este curata, ordonata si organizata. Eliminati dezordinea si obiectele inutile, astfel incat sa creati un spatiu deschis si primitor pentru cunoastere si explorare. Aveti grija sa nu acumulati prea multe carti, hartii sau alte obiecte care pot crea haos si bloca fluxul energiei.
 • Biblioteca sau colt de studiu: Daca aveti spatiu disponibil, creati o biblioteca sau un colt de studiu in zona Cunoasterii si Culturii. Acesta poate fi un loc dedicat in care sa va concentrati asupra cititului, studiului sau explorarii diferitelor subiecte. Asigurati-va ca biblioteca este ordonata si organizata, iar cartile sunt bine aranjate si accesibile.
 • Utilizati culori adecvate: Pentru a amplifica energia zonei Cunoasterii si Culturii, utilizati culori care sa sprijine aceste aspecte. Verdele deschis, tonurile lemnoase si albastrul deschis sunt culori potrivite pentru aceasta zona. Puteti utiliza aceste culori in decorul din zona respectiva, cum ar fi perdele, covoare sau obiecte decorative.
 • Inspira-te de arta si cultura: Utilizati arta si obiectele culturale pentru a va inspira in zona Cunoasterii si Culturii. Afisati tablouri cu peisaje naturale, opere de arta sau fotografii care va transmit un sentiment de expansiune si cunoastere. Puteti adauga, de asemenea, obiecte de artizanat sau suveniruri din calatorii care sa va aminteasca de experientele culturale si sa va deschida perspectiva.
 • Meditatie si reflectie: Folositi zona Cunoasterii si Culturii ca un spatiu in care sa va dedicati meditatiei, reflectiei si momentelor de liniste. Puteti amenaja un colt de meditatie sau un spatiu in care sa va asezati confortabil si sa va concentrati asupra cunoasterii.
 • Carti si materiale de invatare: Adaugati carti si materiale de invatare in zona Cunoasterii si Culturii. Acestea pot fi carti de dezvoltare personala, enciclopedii, manuale sau alte materiale care va intereseaza. Asigurati-va ca acestea sunt bine intretinute si accesibile, astfel incat sa puteti explora si invata in mod constant.
 • Tehnologie si acces la informatii: In era digitala, tehnologia si accesul la informatii sunt esentiale in dezvoltarea cunoasterii si culturii. Asigurati-va ca aveti un spatiu corespunzator pentru laptop, tableta sau alte dispozitive electronice pe care le utilizati pentru studiu si cercetare. Asigurati-va ca aveti o conexiune stabila la internet pentru a putea explora si descoperi noi surse de informatii.
 • Lumina naturala si iluminat adecvat: Asigurati-va ca zona Cunoasterii si Culturii beneficiaza de o buna iluminare naturala. Deschideti draperiile sau jaluzelele pentru a permite luminii naturale sa intre in incapere. De asemenea, asigurati-va ca aveti o iluminare adecvata in timpul serii, utilizand lampi si iluminat ambiental pentru a crea o atmosfera placuta si concentrata.
 • Cursuri si activitati de invatare: Participati la cursuri, seminarii sau alte activitati de invatare care va intereseaza. Acestea pot fi cursuri de dezvoltare personala, cursuri de limba straina sau chiar activitati culturale, cum ar fi dansul sau pictura. Invata in mod constant si imbogateste-ti cunostintele pentru a spori energia zonei Cunoasterii si Culturii.
 • Curiozitate si deschidere: Mentineti-va curiozitatea si deschiderea mentala in zona Cunoasterii si Culturii. Fiti receptivi la noi idei, perspective si experiente. Fiti deschisi la a invata de la alte culturi, sa explorati subiecte neobisnuite si sa cautati mereu sa va dezvoltati in mod personal si intelectual.

Amplificarea energiei din zona Cunoasterii si Culturii in Feng Shui poate spori invatarea, creativitatea si dezvoltarea personala. Prin respectarea principiilor si practicilor Feng Shui, puteti crea un spatiu armonios care va sustine in calatoria dumneavoastra spre cunoastere si cultivare culturala.

Scrie un comentariu

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Accept Citeste mai mult