Prima pagină » Tai Sui – astrologie, rugaciune, talismane

Tai Sui – astrologie, rugaciune, talismane

de contact@kristale.ro
7 minutes Citeste

Tai Sui – astrologie, rugaciune, talismane

Tai Sui – astrologie, rugaciune, talismane


    Tai Sui este un zeu din astrologia chineză care face referire la stelele aflate în opoziție cu planeta Jupiter în timpul ciclului său orbital de aproximativ 12 ani.
Spre deosebire de astrologia occidental, astrologia chineză are o abordare diferită, astfel că în loc să se bazeze pe mișcarea aparentă a Soarelui în raport cu sfera cerească, astrologia chineză se bazează pe ciclul orbital al planetei Jupiter, cunoscut sub numele de „anul lui Jupiter”. Acest ciclu orbital al lui Jupiter durează 12 ani și se împarte în 12 perioade, fiecărei perioade atibuindu-se o durată de aproximativ un an. Fiecare perioadă este asociată cu unul dintre cele 12 semne ale zodiacului chinezesc, precum și cu o anumită stea sau planetă.
   Cele 12 semne representative ale zodiacului chinezesc sunt: Șobolan, Bivol, Tigru, Iepure, Şarpe, Cal, Capră , Cocoș, Câine, Porc mistreț, Maimuță și Dragon. Fiecărui semn zodiacal îi sunt asociate anumite caracteristici și trăsături, și se consideră că oamenii născuți în anii respective au caracteristici și trăsături comune.
Pe lângă diviziunea ciclului orbital al lui Jupiter, astrologia chineză mai include și alte elemente, precum ciclul celor 5 elemente (metal, lemn, apă, foc și pământ) și ciclul celor 10 animale-guvernator (guvernatorul metalului, guvernatorul lemnului, etc.). Aceste elemente sunt utilizate pentru a oferi mai multe detalii în interpretarea profilului astrologic al unei persoane.
   Cele 5 elemente menționate anterior sunt un concept important în cultura chineză, fiind utilizate în diverse domenii, cum ar fi medicina, artele marțiale, filozofia și astrologia. Fiecare element este asociat cu anumite caracteristici și proprietăți, și se consideră că interacționează între ele într-un fel care modelează lumea în care trăim.
Combinând cele 12 semne ale zodiacului chinezc împreună cu cele 5 elemente, se obțin 60 de „zei semnificativi” sau „guvernatori” care reprezintă cele 60 de combinații posibile. Fiecare dintre aceștia are caracteristici și atribute specifice. Aceste caracteristici specifice se consideră că influențează anumite aspecte ale vieții, cum ar fi cariera, relațiile, sănătatea și bunăstarea în general.
   În astrologia chineză, se consideră că anul în care se află un anumit guvernator sau zeu este mai puternic și mai semnificativ decât alții, și se recomandă să se țină cont de acest lucru atunci când se iau decizii importante sau se planifică evenimente.
Feng Shui, Taoism și budismul chinez au toate conexiuni strânse cu astrologia chineză, fiindcă toate acestea se  concentrează pe înțelegerea universului și a modului în care aceasta interacționează cu viața oamenilor.

Tai Sui – astrologie, rugaciune, talismane 1

    Feng Shui, care se traduce în mod obișnuit ca „vântul și apa”, se concentrează pe utilizarea energiei pozitive a universului pentru a crea armonie și echilibru în medii de viață umane. Utilizează principiile astrologice pentru a identifica zonele cele mai benefice din casa sau biroul unei persoane pentru a ajuta la atragerea norocului și a prosperității.
Taoismul este o filosofie și o religie chineză care se concentrează pe înțelegerea naturii universului și a modului în care oamenii se pot alinia cu aceasta pentru a trăi o viață armonioasă. Se folosesc concepte astrologice, cum ar fi cele 5 elemente, pentru a identifica și a înțelege relațiile dintre diferitele forțe ale universului și a modului în care acestea interacționează.
Budismul chinez, ca și alte forme de budism, se concentrează pe înțelegerea naturii suferinței umane și a căii către eliberare. Alinierea cu universul și cu energia pozitivă poate fi considerată importantă în acest sens, iar astrologia chineză poate fi folosită pentru a identifica și a utiliza această energie pentru a atinge scopurile spirituale.
Toate acestea împreună, oferă o înțelegere mai profundă și completă despre viața și universul, permitându-ne să ne aliniem cu acestea pentru a trăi o viață mai armonioasă și împlinitoare.

    Tai Sui este un spirit sau zeitate puternică în astrologia chineză, care este responsabilă pentru controlul și ordinea în univers. El este considerat „generalul ceresc” sau „zeul ciclului” și este asociat cu steaua care se opune lui Jupiter în fiecare an al ciclului său orbital.
În mitologia chineză, Tai Sui este considerat un ajutor important al Împăratului Jade, care este considerat conducătorul universului. Se spune că Tai Sui ajută Împăratul Jade în controlul lumii muritoare și menține ordinea și armonia în lume.
   Există o mulțime de legend și povești despre Tai Sui, care descriu consecințele grave pentru persoanele care nu respectă sau ignoră acest zeu. Se spune că Tai Sui poate aduce ghinion sau probleme celor care nu se conformează normelor sale sau care iau decizii importante în timpul anului în care Tai Sui este puternic.
    Un lucru important de scos în evidență este că în astrologia chineză, Tai Sui se schimbă în fiecare an, și poate fi pozitionat în diferite locații în casa ta sau birou. În consecință, se recomandă să se evite anumite activități în acel an sau să se plaseze unele obiecte sau simboluri pentru a-l „îmbuna” și a evita urmările  negative.

Tai Sui – astrologie, rugaciune, talismane 2
Rugăciunile zeului Tai Sui
Rugăciunea la zeul Tai Sui este o practică tradițională în astrologia chineză care implică rugăciunea și oferirea de daruri pentru a atenua efectele negative ale influenței anuale a planetelor asupra norocului și averii unei persoane.
    Rugăciunile se obișnuiesc a avea loc la începutul Anului Nou Chinezesc, care este prima zi a calendarului lunar și coincide cu începutul noului an în ciclul zodiacal chinez. Acest eveniment marchează începutul unui nou ciclu astrologic și se crede că Dumnezeul Anului va intra în vigoare în această zi, și ca atare, rugăciunea către Tai Sui se consideră a fi o modalitate de a oferi protecție și binecuvântări pentru anul care vine.
 În general, este comun ca oamenii să se întâlnească cu prietenii, apropiații și rudele lor, să ofere daruri și să ia parte la ceremonii religioase sau ritualuri pentru a celebra Anul Nou Chinezesc și pentru a se ruga.
    Există multe moduri diferite de a ne ruga zeului Tai Sui, cum ar fi oferirea de tămâie, efectuarea ritualurilor, realizarea de oferte sau recitarea mantrelor. Acestea sunt considerate metode tradiționale de a atenua efectele negative ale influenței lui Tai Sui asupra vieții unei persoane.
Unii oameni pot alege, de asemenea, să poarte talismane sau amulete speciale pentru a se proteja de efectele negative ale Fan Tai Sui, acestea sunt considerate simboluri importante și protectoare. Talismanele și amuletele pot include simboluri sau cuvinte scrise în chineza clasică, cum ar fi numele lui Tai Sui sau alte cuvinte sau fraze care se cred că au putere protectoră. Pot fi făcute din diferite materiale precum metal, lemn sau piatră sau pot fi pictate pe hârtie sau tesături.
Talismanele și amuletele sunt purtate sau afișate în locuri precum casa, biroul sau automobilul pentru a proteja persoana de influența negativă a lui Tai Sui.

Scrie un comentariu

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Accept Citeste mai mult