Prima pagină » De ce ne atrag anumite culori ale cristalelor

De ce ne atrag anumite culori ale cristalelor

de contact@kristale.ro
6 minutes Citeste

De ce ne atrag anumite culori ale cristalelor

Rosu sau verde sau albastru…. (De ce ne atrag anumite culori ale cristalelor)


   Fiecare culoare sau nuanta este de fapt o radiatie electromagnetica (luminoasa)  refractata cu o anumita lungime de unda care le face sa fie vizibile pentru ochiul uman insa cand vine vorba despre cristale, culorile acestora nu tin doar de ceea ce poate sau nu sa vada ochiul ci si de ceea ce a dus la formarea lor si mediul in care s-au dezvoltat. Culorile cristalelor sunt date de modul de formare, de mediul de formare, energia consumata, compozitia chimica dar si de impuritatile care au fost prinse in interiorul lor in timpul formarii. Functie de aceste caracteristici sau elemente din compozitia lor, cristalele absorb o anumita parte a luminii iar cantitatea si frecventa luminii refrectate si captata de fotoreceptorii din ochiul uman genereaza impulsuri catre creier care ne spune ce culori percepem.
 
   Exista si o particularitate pe care cristalele o prezinta cand vine vorba despre nuanta pe care o au si asta datorita elementelor chimice pe care le au in compozitia lor, de exemplu titaniu si cobaltul pot genera culoarea albastra, chromium poate genera rosu sau verde in timp ce cuprul este responsabil pentru culoarea albastru turcoaz. Cristalele ale caror culoare depinde de compozitia chimica se cheama idiocromatice iar cele ale caror culoare nu depinde de structura chimica ci de impuritatile care sunt prezente in structuralor se numesc alocromatice. Putem folosi ca si exemplu safirul si rubinul care au aceasi structura/ compozitie chimica (Al2O3) insa culoarea lor difera datorita prezentei cromului respective fierului si titaniului.
 De ce ne atrag anumite culori ale cristalelor1
   Culorile nu depind insa doar de ceea ce se observa cu ochii ci este vorba si despre energia pe care o poate avea fiecare culoare si de vibratiile pe care le poate aduce, acest pricipiu fiind si cel care sta la baza terapiilor bazate pe lumina colorata. Dar revenind la ceea ce ne poate atrage spre un cristal de o anumita culoare trebuie sa fim legati tot de energiile care au stat la baza evolutiei noastre ca oameni dar si la baza evolutiei cristalelor. Fiecare dintre stramosii nostril a asociat o anumita culoare cu o anumita stare de spirit precum supravietuirea, bunastarea, siguranta, sanatatea sau cu elemente mai putin positive precum razboiul, boli sau cu resturile umane sau vegetale.
   Accentul preferintelor cand vine vorba despre culori mai poate fi dat si de societatea in care ne dezvoltam dar si de ciclurile naturii, insa luand in considerare ca bebelusii tind sa devina foarte selectivi cu anumite culori de la o varsta foarte mica, culorile preferate tind sa fie ceva innascut. Se poate observa in unele societati ca deja de la o varsta de 2 ani fetitele tind sa prefere rosul sau culori din aceasta gama in timp ce baietii tind sa respinga astfel de nuante si se orienteaza catre albastru sau verde. Alegerea unei culori poate fi data si de starea de spirit pe care o are o persoana, spre exemplu galben poate fi considerate o culoare a veseliei in timp ce alte culori mai inchise pot fi asociate cu o stare de spirit mai posomorata.
    Legatura culorilor cu starea de spirit este facuta si prin intermediul cromoterapiei dupa cum am mentionat deja si asta prin prisma efectelor pe care purtarea unei culori o poate avea asupra celui care o poarta, putand extinde si la ce cristale pot fi alese sau purtate. Cristalele de culoare rosie sunt folosite sau recomandate de catre anumite persoane pentru a prevenii efectele imbatranirii, pentru a ajuta pe cei care vor sa slabeasca sau poate sa aiba o forma fizica mai buna dar si pe cei care doresc sa sporeasca capacitatea de memorare sau de procesare a creierului.
   Trecand de la un rosu inchis spre culori mai luminoase vom avea cristalele de culoare portocalie si ce pot fi folosite pentru a influenta mediul de monca si modul de munca a unei persoane. Efectele unui cristal de o astfel de nuanta poate fi foarte puternic cand vine vorba de motivatie sic and vine vorba despre luarea unei decizii sau activarea ambitiei de a finaliza un proiect pe care poate il taraganati de ceva timp. Concentrarea, o gandire logica, revitalizarea mintii sau sporirea stimei de sine pot fi doar cateva dintre celelalte efecte pe care cristalele portocalii le pot avea asupra celor care le poarta. Daca mergem la galben putem sa discutam despre trezirea sau energizarea corpului precum soarele trezeste natura la viata dimineata dar putem avea si efectul therapeutic pentru anumite afectiuni precum dureri de stomac sau problem cu sistemul digestive.

De ce ne atrag anumite culori ale cristalelor2
   Daca persoanele de gen feminin, majoritatea prefer culorile cu o baza de rosu, nu inseamna ca pentru culorile cu o baza de albastru trebuie sa ne adresam doar persoanelor de gen masculin. Este deja verificat ca verdele poate avea un efect benefic pentru ochi si minte, inducand uneori o usoara relaxare iar invatatul este relativ mai usor daca vorbim despre un text verde asezat pe o coala alba. Alte beneficii aduse de aceasta culoare si de cristalele care o detin sunt legate de producerea analgezicelor in corp, creierul fiind stimulat prin expunerea la culoarea verde sa comanda o productie mai mare de astfel de substante in organism. Violetul sau indigo sunt culori care tin foarte mult de spiritul fiecaruia si astfel ajuta la obtinerea unei stari de calm si relaxare dar in acelasi timp si de incurajare spre autodescoperire si autodezvoltare spirituala. Culoarea albastru este de cele mai multe ori asociata cu afectiuni ale pielii sau a tenului iar folosirea unor cristale cu o astfel de nuanta poate influenta organismul spre a solutiona aceste probleme si spre o vindecare mai rapida si fara cicatrici a leziunilor de la nivelul tenului.
   De ce fiecare dintre noi are o culoare preferata este greu de precizat putand fi toate cauzele sau motivele mentionate mai sus insa cum o culoare ne poate influenta nu este ceva strain sau de natura SF fiind foarte atent pus in practica acest principiu cand vine vorba despre marketing. Puteti de exemplu sa alegeti logo-ul unei companii, sa il priviti si sa notati doua, treci cuvinte despre ce simtiti privind acea imagine si pe urma sa confruntati cu acest ghid al culorilor – emotiilor.

 

Scrie un comentariu

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Accept Citeste mai mult