Prima pagină » Ghid pentru incepatori in Feng Shui – partea II

Ghid pentru incepatori in Feng Shui – partea II

de contact@kristale.ro
8 minutes Citeste

Ghid pentru incepatori in Feng Shui – partea II

Ghid pentru incepatori in Feng Shui – partea II

Feng Shui este o practica straveche chineza care se concentreaza pe aranjarea si organizarea spatiului intr-un mod care promoveaza armonia si bunastarea in viata noastra. Principiul de baza al Feng Shui este ca energia (numita „Qi” sau „Chi”) circula prin fiecare aspect al vietii noastre si este influentata de mediul inconjurator. Prin aranjarea si organizarea spatiului intr-un mod adecvat, putem optimiza fluxul de energie si putem crea un mediu care sustine sanatatea, fericirea si succesul.

Integrarea elementelor naturale

In Feng Shui, elementele naturale joaca un rol important in aducerea echilibrului si armoniei intr-un spatiu. Utilizarea plantelor, pietrelor, lemnului si a altor elemente naturale poate adauga energie vie si vitalitate intr-o incapere. Plantele de interior, cum ar fi ferigile sau crizantemele, pot aduce prospetime si purificare, in timp ce pietrele precum cuartul roz sau ametistul pot aduce echilibru si armonie.

 • Plante si flori: Plantele si floriile aduc o energie vie si vibranta in spatiu si pot fi plasate in diferite zone ale bagua, in functie de asocierea lor cu elementele naturale. De exemplu, plantele cu frunze rotunde si verzi pot fi amplasate in zona prosperitatii, in timp ce plantele cu flori colorate si parfumate pot fi plasate in zona dragostei si relatiilor.
 • Apa: Apa este un element puternic in Feng Shui si poate fi reprezentata prin diferite obiecte sau caracteristici, cum ar fi o fantana, un acvariu sau o cascada. Apa aduce o energie calma si curgatoare si poate fi amplasata in zona carierei sau in zona abundentei pentru a sprijini fluxul energiei si prosperitatea.
 • Piatra si cristalele: Piatra si cristalele pot fi utilizate pentru a aduce energie stabila si ancorata in spatiu. De exemplu, o piatra de cuart roz poate fi amplasata in zona dragostei si relatiilor, in timp ce o ametista poate fi plasata in zona meditatiei si relaxarii. Aceste cristale pot ajuta la echilibrarea si armonizarea energiei in spatiu.
 • Lemnul: Lemnul este asociat cu cresterea si regenerarea si poate fi integrat in diferite moduri, cum ar fi mobilierul din lemn sau obiecte decorative din lemn. Lemnul poate fi amplasat in zona sanatatii si a familiei sau in zona crearii si expresiei personale pentru a sprijini energia vitala si dezvoltarea personala.
 • Aerul si lumina naturala: Integrarea aerului curat si a luminii naturale in spatiu este esentiala in Feng Shui. Asigurati-va ca aveti ferestre deschise pentru a permite circulatia aerului proaspat si folositi perdele usoare pentru a permite luminii naturale sa patrunda in incapere. Aceasta va sprijini o atmosfera proaspata si plina de vitalitate.

Amplificarea energiei pozitive

Pentru a amplifica energia pozitiva intr-un spatiu, puteti folosi diferite tehnici Feng Shui. Una dintre ele este utilizarea oglinzilor pentru a reflecta lumina si a deschide spatiul. De asemenea, puteti utiliza lumanari sau lampi cu lumina calda pentru a crea o atmosfera placuta si relaxanta. Utilizarea obiectelor si artefactelor cu semnificatie personala sau spirituala poate amplifica, de asemenea, energia pozitiva intr-un spatiu.

Ghid pentru incepatori in Feng Shui – partea II1

 • Lumina si aerul proaspat: Permiteti luminii naturale sa intre in camera si asigurati-va ca aveti o buna circulatie a aerului. Deschideti ferestrele, folositi plante pentru a purifica aerul si adaugati lumanari sau lampi cu lumina calda pentru a crea o atmosfera primitoare.
 • Culoarea si decorul: Utilizati culori vibrante si luminoase in decorul dvs. pentru a amplifica energia pozitiva. Culorile precum galbenul, portocaliul si verdele deschis sunt asociate cu bucuria, vitalitatea si prosperitatea. Adaugati si elemente decorative care va inspira si va aduc fericire.
 • Plante si flori: Integrarea plantelor si florilor in interior aduce o energie vie si proaspata. Plantati flori in ghivece sau alegeti plante care purifica aerul si aduc o atmosfera de natura in casa. Plasati plantele in zonele care necesita energie pozitiva, cum ar fi zona prosperitatii sau cea a relatiilor.
 • Arta si imagini pozitive: Alegeti arta si imagini care inspira si aduc bucurie. Evitati imagini cu continut negativ sau trist. Alegeti lucruri care va fac sa va simtiti bine si va aduc amintiri placute.
 • Intentie si recunostinta: In timp ce amenajati spatiul, adaugati o intentie clara de a crea un mediu plin de energie pozitiva. Focalizati-va asupra recunostintei si aprecierii pentru tot ceea ce aveti in viata si pentru abundenta din jurul vostru.

Mentinerea echilibrului si ajustarea in functie de nevoi

Feng Shui nu este un proces static, ci unul dinamic. Este important sa fiti deschisi la ajustari si sa mentineti un echilibru continuu in spatiul dumneavoastra. Observati cum va simtiti in diferite zone ale casei sau biroului si efectuati ajustari in functie de nevoile dumneavoastra. Fiti atenti la modul in care energia circula in spatiu si faceti modificari pentru a imbunatati fluxul de energie.

 • Observati-va spatiul: Fiti atent la cum va simtiti in fiecare incapere si la modul in care energia circula in jurul vostru. Observati daca exista zone in care energia pare blocata sau zone in care predomina o energie negativa. Ajustati decorul si amplasati obiectele in consecinta.
 • Flexibilitate in aranjament: Fiti flexibil in aranjarea mobilierului si a obiectelor decorative. Experimentati diferite configuratii si observati cum se simte energia in fiecare aranjament. Ajustati si rearanjati dupa cum simtiti ca este necesar pentru a crea un echilibru si o armonie in spatiul vostru.
 • Fluxul energiei: Asigurati-va ca energia circula liber in intregul spatiu. Evitati obiectele sau mobilierul care blocheaza fluxul energiei, cum ar fi mobilierul amplasat in mijlocul usilor sau coridoarelor. Asigurati-va ca usile si ferestrele sunt libere si deschise pentru a permite intrarea energiei pozitive.
 • Ajustati culorile si elementele: Daca observati ca o anumita zona a casei are o energie negativa sau lipsita de echilibru, puteti aduce ajustari prin adaugarea de culori sau elemente specifice. De exemplu, daca o zona se simte agitata sau nelinistita, puteti adauga elemente de apa, cum ar fi o fantana sau o casca pentru a aduce calm si echilibru.
 • Atentie la nevoi individuale: Fiecare persoana are nevoi si preferinte individuale. Luati in considerare aceste aspecte atunci cand va organizati si decorati spatiul. Ajustati spatiul in functie de personalitatea si stilul vostru, astfel incat sa va simtiti confortabil si conectat cu energia din jurul vostru.
 • Reevaluati periodic: Este important sa reevaluati spatiul in mod periodic pentru a va asigura ca se mentine echilibrul si armonia. Pe masura ce evoluati si va schimbati, este posibil sa aveti nevoie de ajustari suplimentare in spatiul vostru. Fiti deschisi la a face modificari si ajustari pe masura ce este nevoie.

Scrie un comentariu

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Accept Citeste mai mult