Prima pagină » Ghid pentru incepatori in Feng Shui – partea I

Ghid pentru incepatori in Feng Shui – partea I

de contact@kristale.ro
10 minutes Citeste

Ghid pentru incepatori in Feng Shui – partea I

Ghid pentru incepatori in Feng Shui – partea I

Feng Shui este o practica ancestrala chineza care se ocupa de armonizarea energiei dintr-un spatiu pentru a aduce echilibru si bunastare in viata noastra. Termenul „Feng Shui” inseamna literalmente „vant si apa”, iar principiul de baza al Feng Shui este ca energia, cunoscuta si sub numele de „chi”, circula in mod constant in jurul nostru si poate fi influentata de mediul in care traim. In acest ghid pentru incepatori, veti descoperi principiile de baza ale Feng Shui si cum puteti aplica aceste principii in propria dumneavoastra casa sau birou.

Intelegerea conceptelor de baza in Feng Shui

Pentru a incepe sa practicati Feng Shui, este important sa intelegeti cateva concepte de baza. Unul dintre ele este conceptul de yin si yang, care reprezinta echilibrul dintre energii opuse, dar complementare. In Feng Shui, se urmareste sa se atinga un echilibru intre aceste energii in fiecare incapere. Un alt concept important este cel al celor cinci elemente, si anume lemnul, focul, pamantul, metalul si apa. Aceste elemente reprezinta diferite calitati si caracteristici si pot fi utilizate in aranjarea spatiului pentru a echilibra energia.

Curatarea si dezordonarea

Primul pas in aplicarea Feng Shui intr-un spatiu este sa curatati si sa eliberati de dezordine. Curatarea adanca a casei sau a biroului dumneavoastra este esentiala pentru a permite fluxului de energie sa circule nestingherit. In plus, inlaturarea dezordonii si organizarea spatiului va crea un mediu mai placut si mai armonios.

 • Eliberati spatiul de dezordine: Primul pas in Feng Shui este sa eliberati spatiul de dezordine. Identificati obiectele care nu mai sunt utile sau care nu va aduc bucurie si eliberati-va de ele. Pastrati doar lucrurile care va sunt cu adevarat valoroase si importante.
 • Curatati in profunzime: Curatarea profunda a casei este esentiala pentru a permite energiei sa circule in mod liber. Spalati ferestrele, aspirati si stergeti praful in mod regulat. Curatati si ordonati toate suprafetele si asigurati-va ca nu exista colturi ascunse care sa fie neglijate in procesul de curatare.
 • Mentineti ordinea: Dupa ce ati curatat si eliberat spatiul, este important sa mentineti ordinea in mod constant. Asigurati-va ca toate obiectele au un loc stabil si ca sunt puse la locul lor dupa utilizare. Evitati sa lasati lucrurile razlete si sa va inconjurati cu prea multe obiecte care pot crea o senzatie de aglomerare.
 • Eliminati blocajele energetice: Identificati zonele din casa care par a avea blocaje energetice si luati masuri pentru a le corecta. Aceste zone pot include coridoare inguste, usi blocate sau mobilier amplasat in locuri nepotrivite. Asigurati-va ca energia poate circula nestingherit in intreaga casa.
 • Curatati si ordonati spatiile ascunse: Nu neglijati zonele ascunse, cum ar fi dulapurile, sertarele sau subsolul. Aceste zone pot acumula dezordine si energie stagnanta, ceea ce poate afecta fluxul de energie din intreaga casa. Eliberati aceste spatii si pastrati-le curate si ordonate.
 • Reduceti utilizarea electronicelor in dormitor: In dormitor, limitati prezenta si utilizarea electronicelor, cum ar fi televizorul sau telefoanele mobile. Aceste dispozitive pot interfera cu somnul si pot perturba energia linistita si calma din dormitor.

Curatati si purificati energia cu smudge sau sunete: In plus fata de curatarea fizica, puteti utiliza tehnici de curatare energetica, cum ar fi smudge cu lemn de santal sau salvie, sau folosirea sunetelor precum clopotele tibetane sau bolurile de cristal pentru a purifica si echilibra energia din spatiul dumneavoastra.

Ghid pentru incepatori in Feng Shui – partea I1

 Aranjarea mobilierului si decorarea

Aranjarea mobilierului si decorarea sunt aspecte importante in Feng Shui. In aranjarea mobilierului, se recomanda sa se evite amplasarea acestuia in linie dreapta cu usile sau ferestrele si sa se creeze zone de conversatie confortabile. De asemenea, este important sa se evite pozitionarea patului in linie dreapta cu usa si sa se acorde atentie simetriei si echilibrului in decorarea spatiului.

 • Fluxul de energie: Asigurati-va ca mobilierul este aranjat astfel incat sa permita un flux de energie liber in incapere. Evitati amplasarea mobilei in mijlocul camerei, deoarece poate crea blocaje energetice. Incercati sa mentineti coridoare si spatii de trecere largi si neingradite.
 • Simetrie si echilibru: Incercati sa creati un echilibru vizual in incapere prin aranjarea mobilierului in mod simetric. Alegeti piese de mobilier de dimensiuni similare si plasati-le in mod echilibrat in camera. Acest lucru contribuie la o atmosfera de armonie si echilibru.
 • Accesibilitate si confort: Asigurati-va ca mobilierul este amplasat in asa fel incat sa fie usor accesibil si confortabil de utilizat. Evitati amplasarea mobilierului in fata usilor sau in zonele de trecere intensa. Asigurati-va ca scaunele si fotoliile sunt pozitionate astfel incat sa ofere o perspectiva buna si sa permita o interactiune sociala confortabila.
 • Evitati colturile ascutite: Incercati sa evitati mobilierul cu colturi ascutite, deoarece acestea pot crea o energie agresiva si tensionata. Optati pentru mobilier cu colturi rotunjite sau utilizati protectii pentru colturile ascutite pentru a le ameliora energia.
 • Utilizati culori potrivite: Culorile au un impact semnificativ in Feng Shui, asa ca alegeti culori care sa corespunda energiei si scopului fiecarei incaperi. Culorile deschise si luminoase pot crea o atmosfera plina de energie, in timp ce culorile calde si inchise pot induce o senzatie de liniste si confort.
 • Evitati supraaglomerarea: Evitati supraaglomerarea incaperii cu prea multe piese de mobilier sau obiecte decorative. Lasati spatiu liber pentru ca energia sa circule nestingherit. Pastrati doar obiectele care va aduc bucurie si care va sunt cu adevarat utile si evitati acumularea de lucruri inutile sau nefolositoare.
 • Utilizati oglinzi strategic: Oglinzile pot fi utilizate in mod strategic pentru a reflecta lumina si pentru a multiplica energia pozitiva din incapere. Amplasati oglinzi in locuri care sa reflecte lumina naturala sau obiecte decorative frumoase pentru a amplifica energia benefica.

Utilizarea culorilor in Feng Shui

Culorile joaca un rol important in Feng Shui si pot influenta energia dintr-un spatiu. Fiecare culoare are propriile sale caracteristici si poate fi utilizata in mod strategic pentru a spori anumite aspecte ale vietii dumneavoastra. De exemplu, culoarea albastra este asociata cu linistea si relaxarea, iar culoarea rosie poate aduce pasiune si energie. Este important sa alegeti culorile in functie de nevoile si preferintele dumneavoastra personale, dar si de principiile Feng Shui.

Ghid pentru incepatori in Feng Shui – partea I2

Culorile elementelor Feng Shui: In Feng Shui, culorile sunt asociate cu cele cinci elemente fundamentale: lemn, foc, pamant, metal si apa. Fiecare element are culorile sale specifice. De exemplu, verdele si maro sunt culorile asociate cu elementul lemn, rosu si portocaliu sunt culorile asociate cu elementul foc, galben si ocru sunt culorile asociate cu elementul pamant, alb si argintiu sunt culorile asociate cu elementul metal, iar albastrul si negrul sunt culorile asociate cu elementul apa.

 • Echilibrul culorilor: In Feng Shui, se cauta obtinerea unui echilibru intre culorile elementelor. Acest lucru se poate realiza prin distribuirea echilibrata a culorilor in diferite zone ale unei incaperi. De exemplu, daca aveti multe elemente de foc intr-o camera (cum ar fi o soba sau o lumanare), puteti echilibra energia cu culori asociate cu elementul apa, cum ar fi albastru sau negru.
 • Efectul psihologic al culorilor: Culorile pot influenta starea noastra de spirit si pot crea o atmosfera specifica intr-un spatiu. De exemplu, culorile calde si vii precum rosu sau portocaliu pot stimula energie si pasiune, in timp ce culorile reci si linistitoare precum albastru sau verde pot induce o stare de relaxare si calm. Este important sa luati in considerare efectele psihologice ale culorilor si sa le alegeti in functie de atmosfera pe care doriti sa o creati intr-un anumit spatiu.
 • Culoarea in functie de directie: In Feng Shui, se crede ca fiecare directie cardinala are asociata o anumita energie si un element specific. Puteti alege culori in functie de directia unei camere pentru a amplifica energia specifica. De exemplu, culoarea verde poate fi folosita intr-o camera orientata spre est, care este asociata cu energie de crestere si nou inceput.
 • Preferintele personale: In cele din urma, este important sa va ascultati intuitia si sa alegeti culorile care va plac si va fac sa va simtiti bine. Fiecare persoana are preferinte si reactii individuale la culori, asa ca este important sa alegeti culorile care va atrag si va fac sa va simtiti confortabil intr-un spatiu.

Feng Shui este o practica fascinanta si plina de intelepciune care poate aduce armonie si echilibru in viata noastra. Utilizarea principiilor Feng Shui poate imbunatati calitatea spatiului in care traim si poate influenta pozitiv aspectele vietii noastre. Prin curatarea si organizarea spatiului, utilizarea culorilor si a elementelor naturale, precum si prin ajustarea constanta in functie de nevoi, putem crea un mediu propice pentru implinirea destinului nostru si pentru obtinerea unei stari de bine si armonie interioara. Cu putina practica si atentie la detaliile din jurul nostru, putem incepe sa experimentam beneficiile Feng Shui in viata noastra de zi cu zi.

Scrie un comentariu

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Accept Citeste mai mult