Prima pagină » Cum utilizam marul rosu in feng shui

Cum utilizam marul rosu in feng shui

de contact@kristale.ro
8 minutes Citeste

Cum utilizam marul rosu in feng shui

Cum utilizam marul rosu in feng shui

Feng shui este o practică chinezească veche de peste 5000 de ani, care se concentrează pe armonizarea energiilor din spațiile în care trăim sau lucrăm, pentru a îmbunătăți bunăstarea și echilibrul nostru emoțional, fizic și spiritual. Feng shui înseamnă literalmente „vânt și apă” și se referă la fluxul de energie sau „chi” din mediul nostru înconjurător.

Practica feng shui se bazează pe ideea că energia noastră personală se reflectă în energia spațiului în care trăim sau lucrăm, iar această energie poate fi armonizată și echilibrată prin plasarea strategică a obiectelor, mobilierului și decorațiunilor. Feng shui ne învață să identificăm zonele din casă care necesită îmbunătățiri și să utilizăm elemente și simboluri specifice pentru a atrage energia pozitivă și pentru a înlătura energia negativă.

Feng shui folosește mărul roșu ca pe o emblemă puternică a abundenței, prosperității și sănătății bune. Este frecvent folosit ca remediu pentru energia rea și poate fi poziționat în toată casa sau în birou pentru a atrage norocul și vibrațiile bune.

Elementul foc, despre care se crede că infuzează un spațiu cu pasiune, energie și căldură, este legat de culoarea roșie în conceptele feng shui. Roșul este, de asemenea, legat de chakra inimii, care reprezintă compasiunea, dragostea și echilibrul emoțional.

Mărul este un simbol al fertilității și al abundenței, pe lângă culoarea sa, deoarece a fost mult timp legat, în multe culturi, de zeița iubirii și a fertilității. Datorită conținutului ridicat de vitamine și antioxidanți, merele sunt, de asemenea, bine cunoscute pentru efectele lor pozitive asupra sănătății.

Cum utilizam marul rosu in feng shui1Mărul roșu poate fi folosit în feng shui pentru a atrage norocul și karma bună, fiind așezat în diferite părți ale casei sau ale locului de muncă. Acestea sunt câteva aplicații feng shui pentru mărul roșu:
1.    Colțul de sud-est al casei sau al afacerii este cunoscut sub numele de „regiunea bogăției” și este un loc al succesului și al abundenței. Un măr roșu te poate ajuta să atragi prosperitatea și bogăția în viața ta.
2.    Regiunea iubirii și a relațiilor este situată în colțul de sud-vest al casei sau al locului de muncă și este legată de romantism, dragoste și armonie emoțională. Un măr roșu plasat aici vă poate ajuta să găsiți dragostea și să vă îmbunătățiți relațiile.
3.    În zona sănătății: Zona de sănătate, care se află în mijlocul casei sau al locului de muncă, este legată de bunăstare și vitalitate. Un măr roșu plasat aici poate ajuta la promovarea sănătății și a vigorii.
4.    În bucătărie: Conform feng shui, bucătăria – unde se prepară mâncarea și hrana – este centrul casei. O farfurie cu mere roșii poate fi așezată în bucătărie pentru a încuraja bogăția și bunăstarea.
5.    Oferirea mărului roșu drept cadou poate ajuta la răspândirea norocului, a bogăției și a sănătății printre prieteni și familie.

Mărul roșu este un simbol important în feng shui, deoarece este asociat cu elementele și simbolurile specifice ale acestei practici.

Un lucru important atunci când alegeți: să știți că acestea trebuie să fie coapte, proaspete, păstrate curate și fără defecte atunci când folosiți mărul roșu în feng shui. Merele care sunt în descompunere sau care au urme de imperfecțiun, trebuie aruncate imediat, deoarece pot atrage energie rea.

În primul rând, culoarea roșie a mărului simbolizează focul, unul dintre cele cinci elemente fundamentale ale feng shui-ului. Focul este asociat cu pasiunea, creativitatea și energia, și poate fi utilizat pentru a atrage succesul, fericirea și puterea în viața noastră. Prin urmare, mărul roșu poate fi folosit pentru a spori energia pozitivă și a aduce o vibrație pasională și entuziastă în spațiul nostru.

Forma rotundă a mărului sugerează armonie și echilibru, deoarece este simbolul perfectiunii și al ciclurilor naturale ale vieții. Rotunjimea mărului sugerează împlinirea, fertilitatea și belșugul, ceea ce îl face un simbol puternic în feng shui.

În plus, gustul dulce-acrișor al mărului sugerează o combinație echilibrată de energii, simbolizând armonia și echilibrul. Această combinație de dulce și acid poate fi interpretată ca o simbolizare a polarității yin și yang, care sugerează necesitatea unei echilibrări între energiile feminine și masculine din viața noastră.

Există mai multe obiecte feng shui ce pot fi utilizate în plus față de mărul roșu pentru a încuraja norocul și energia pozitivă. Iată câteva sugestii:
1.    Cristale: Cristalele pot fi amplasate în multe părți ale casei sau ale afacerii și sunt utilizate frecvent în feng shui pentru a încuraja energia pozitivă. Cristalele cuarț transparent, ametist și cuarț roz sunt toate excelente pentru a favoriza o atitudine fericită și un echilibru emoțional.
2.    Plante: Plantele pot fi poziționate în diverse părți ale casei sau biroului și sunt utilizate în feng shui pentru a încuraja energia pozitivă. Copacii de bani, bambusul și jadul sunt toate opțiuni excelente pentru a atrage bogăția și norocul.
3.    Oglinzi: Oglinzile pot fi amplasate în multe părți ale casei sau ale afacerii și sunt utilizate în feng shui pentru a reflecta energia bună. Totuși, oglinzile nu ar trebui să fie atârnate în dormitoare, deoarece pot interfera cu somnul și pot încuraja energia rea.
4.    Clopote de vânt: Clopoțeii de vânt pot fi înșirați în diverse locuri din casă sau din afacere și sunt, de asemenea, utilizați în feng shui pentru a încuraja energia bună. Se spune că aceste clopoței de vânt disipă energiile nefavorabile și încurajează liniștea și pacea.
5.    Oglinzi Bagua: În feng shui, oglinzile bagua sunt utilizate pentru a devia energia nefavorabilă dintr-o cameră. Ele sunt frecvent atârnate în afara locuințelor sau a locurilor de muncă pentru a devia energia nefastă și a încuraja fluxul de energie bună.

O serie de principii feng shui care sunt des întâlnite pentru a încuraja norocul și energia pozitivă sunt:
1.    Decluttering: Se spune că dezordinea atrage energia negativă și poate obstrucționa fluxul de energie bună într-o zonă. Organizarea și dezordinea spațiului dvs. poate îmbunătăți fluxul de energie pozitivă și poate aduce noroc.
2.    Iluminarea adecvată poate încuraja energia pozitivă și echilibrul emoțional, motiv pentru care este vitală în feng shui. Dacă este posibil, folosiți o iluminare moale și caldă pentru a încuraja fluxul de energie pozitivă. Este de preferat lumina naturală.
3.    Amplasarea adecvată a mobilierului: În feng shui, amplasarea mobilierului este crucială, deoarece poate avea un impact asupra fluxului de energie dintr-o cameră. Amplasarea mobilierului ar trebui să încurajeze un flux energetic bun și să faciliteze deplasarea prin cameră.
4.    Utilizarea culorilor: Culorile joacă un rol semnificativ în feng shui deoarece au puterea de a influența energia unui spațiu. Verdele și albastrul sunt două nuanțe care încurajează un flux energetic pozitiv și atrag norocul. Aceste nuanțe ajută, de asemenea, oamenii să se simtă echilibrați din punct de vedere emoțional.

Scrie un comentariu

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Accept Citeste mai mult