Prima pagină » Culoarea celor 5 elemente Feng Shui

Culoarea celor 5 elemente Feng Shui

de contact@kristale.ro
8 minutes Citeste

Culoarea celor 5 elemente Feng Shui

Culoarea-celor-5-elemente-Feng-Shui-banner

    Unul dintre modurile în care practicanții feng shui lucrează cu energia unui spațiu este prin utilizarea celor cinci elemente. Sistemul Cinci Elemente, care provine din taoism și datează în jurul anului 700 î.Hr., descrie modul în care diferite aspecte ale naturii interacționează între ele și caută să rămână în echilibru.

   Fiecare dintre cele cinci elemente (pământ, metal, apă, lemn și foc) rezonează între ele într-un mod previzibil. Observarea tiparelor din viața și spațiul cuiva și înțelegerea relațiilor dintre ei ne poate ajuta să ne dăm seama de ce are nevoie un om pentru a se echilibra.

   Fiecare dintre elemente se referă nu numai la un material, ci și la un tip de energie care este asociat cu anumite calități. Adesea, oamenii și spațiile au dezechilibre energetice în care un element este deosebit de slab sau dominant, ceea ce poate crea probleme. Observând tiparele din casa sau viața cuiva, practicienii feng shui pot aplica sistemul cu cinci elemente pentru a crea mai multă armonie și echilibru.

  Dacă descoperiți că aveți nevoie de mai mult de un anumit element, îl puteți aduce în casă prin culoare. Fiecare element este legat de culori specifice care pot fi încorporate în decorul sau garderoba dvs. pentru a aduce mai multe din calitățile acelui element în viața ta.

Culoarea celor 5 elemente Feng Shui-pamant    Elementul Pământ

   Pământul este legat de bunăstarea generală, autoalimentarea și limite. Este stabil, împământat și fiabil. Este posibil să aveți nevoie de mai mult pământ dacă vă simțiți neîntemeiat sau anxios sau dacă doriți să vă concentrați pe îngrijirea de sine sau să creați limite mai puternice. Adăugarea mai multor pământuri este de asemenea utilă dacă doriți să lucrați pentru a fi mai grijuliu și mai generos față de ceilalți.

   Pentru a îmbunătăți elementul pământ cu culoare, adăugați tonuri de pământ, cum ar fi galben, portocaliu sau maro. Există multe modalități de a face acest lucru, în funcție de preferințele de decor și stil. Poate fi la fel de subtil ca adăugarea unui covor maro în dormitor pentru a-ți aranja spațiul sau la fel de îndrăzneț ca o canapea galben pământească în sufragerie. Puteți începe, de asemenea, cu ceva mai mic, cum ar fi un ghiveci de teracotă maro.


Culoarea celor 5 elemente Feng Shui-metal

   Elementul metalic

  Metalul este legat de frumusețe, bucurie și eficiență. Este rece, rațional, rigid și neclintit. Metalul este, de asemenea, conectat la vorbire și la modul în care suntem capabili să vorbim pentru noi înșine și ce este corect. Dacă nu aveți suficient metal, este posibil să vă fie greu să vă articulați gândurile sau să vă găsiți vocea.

Pentru a activa calitățile metalelor prin culoare, aduceți culori albe, gri și metalice. Pereții albi sau gri deschis sunt o modalitate eficientă de a introduce elementul metalic și sunt, de asemenea, un fundal neutru excelent pentru lucrări de artă și alte decoruri. Există, de asemenea, o mulțime de opțiuni distractive de decor metalic, cum ar fi scaune pentru bucătărie sau birou, care pot fi o modalitate elegantă de a adăuga mai mult metal în casa ta. Dacă doriți să adăugați metal la o scară mai mică, căutați jardiniere metalice sau suporturi pentru cărți sau sculpturi mici din metal.


Culoarea celor 5 elemente Feng Shui-apa

 

  Elementul de apă

Apa este asociată cu înțelepciunea, viața socială și cariera. Este adânc și liniștit, ca oceanul, și dinamic și curgător, ca un râu. Apa ne ajută să facem legături cu ceilalți și, de asemenea, ne poate aprofunda înțelepciunea, înțelegerea și intuiția. Poate doriți să adăugați mai multă apă în casa dvs. dacă doriți să vă sporiți conexiunile sociale sau să vă îmbunătățiți intuiția.

Culorile elementelor de apă sunt negru și albastru ca miezul nopții. Deși astfel de culori închise ar putea fi copleșitoare în unele spații, ele pot fi frumoase și impactante ca un perete de accent. Puteți, de asemenea, să le introduceți în moduri mai mici în perne, opere de artă sau rame pentru tablouri.

 


Culoarea celor 5 elemente Feng Shui-lemn

 

   Elementul din lemn

   Lemnul este legat de flexibilitate, bunătate și vindecare. Reprezintă creșterea și progresul. S-ar putea să trebuiască să aduceți mai multă energie din lemn dacă doriți să creați mai multă volutie sau un nou început într-o anumită zonă a vieții voastre.

   Lemnul este conectat la verde, albastru și turcoaz. Toate acestea pot fi alegeri de culoare frumoase și vindecătoare pentru pereți, precum și pentru perdele. O altă modalitate excelentă de a introduce elementul lemn este prin intermediul plantelor verzi sănătoase.

 

 


Culoarea celor 5 elemente Feng Shui-foc

   Elementul Focului

  Focul reprezintă faima, inspirația și vizibilitatea noastră. De asemenea, este legat de pasiunea și expresia noastră emoțională. Păstrarea emoțiilor în interior și înghițirea sentimentelor pot fi semne că ai nevoie de mai multă energie de foc.

  Pentru a adăuga focul prin culoare, alegeți roșu și portocaliu aprins. Dacă vă simțiți confortabil cu aceste culori (sau dacă nu sunteți și doriți să vă provocați!), Puteți căuta un scaun sau o masă roșie pentru o culoare îndrăzneață. Pentru ceva mai ușor, încercați o pătură pe canapea sau lucrări de artă cu culori aprinse. Este posibil să doriți să păstrați aceste culori în afara oricăror încăperi în care intenționați să vă relaxați și să vă răcoriți, deoarece acestea pot fi foarte intense și stimulante!

Scrie un comentariu

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Accept Citeste mai mult