Prima pagină » Conceptul de Yin si Yang

Conceptul de Yin si Yang

de contact@kristale.ro
5 minutes Citeste

 

Conceptul de Yin si Yang

Conceptul de Yin si Yang

   Se spune că toate energiile pământului, care pot fi considerate sinonime cu suflul balaurului, activitatea chi, sunt fie de natură Yin, fie Yang.

   Se spune că toate elementele pământului au fie o esență Yin, fie o esență Yang. Cosmologia acestor două forțe opuse, dar complementare, este modul conceptual în care chinezii privesc universul. Yin și yang au propriile atribute și propriile lor câmpuri magnetice de energie. Ele sunt diametral diferite, dar sunt totuși reciproc dependente. Fiecare dă existență celuilalt. Unul nu poate exista fără celălalt.

   Astfel, atunci când feng shui vorbește de echilibru, ceea ce se face referire la aceasta este prezența slabă a ambelor tipuri de energie în cantități optime, una față de cealaltă.

Conceptul de Yin si Yang-zi/noapte    Feng shui susține mai mult yang în locuințele celor vii și mai mult yin în locuințele morților. Aceasta înseamnă că în casele și locurile de muncă ar trebui să existe mult mai mult yang decât yin. Cu toate acestea, nu ar trebui să existe niciodată atât de mult yang încât yinul să dispară complet. Fără yin nu poate exista yang.

  Când există echilibru între yin și yang, este reprezentată integritatea universului. Există un echilibru bun care aduce apoi prosperitate, sănătate, bunăstare și fericire.

   Practica Feng shui include întotdeauna o analiză yin-yang a spațiului camerei, configurațiile terenului, lumina soarelui și umbra, umezeala și uscăciunea, culorile luminoase și palide și solidele și fluidele. Camerele prea yin nu sunt de bun augur. Nu există suficiente energii de viață pentru a aduce prosperitate. Se spune că camerele care sunt prea yang sunt dăunătoare, deoarece există prea multă energie, provocând accidente și pierderi uriașe.

  Doar camerele și casele cu yin și yang echilibrați pot fi de bun augur și vor fi și mai favorabile dacă există un echilibru bun între yin și yang în exterior.

 Conceptul de Yin si Yang-pesti  Cum să creați yin și yang în spațiul dvs. de locuit

   In grădina dvs., dacă terenul este complet plat, ar fi considerat prea yin și puteți remedia echilibrul introducând bolovani și plante. Perspectivele care au o expunere prea mare la lumina soarelui ar putea fi prea yang. Plantele de aici vor crea umbră. O caracteristică a apei introduce, de asemenea, energiile yang pentru a crea un echilibru bun. Între timp, luminile de grădină pot introduce energia yang noaptea.

  În interiorul casei, echilibrul dintre yin și yang influențează fluxul de energie. Atunci când există un dezechilibru sever, mai ales atunci când spațiul este prea yin, feng shui-ul casei suferă și aduce boală. Feng shui pentru casele celor vii beneficiază întotdeauna de prezența luminii, a sunetului, a activității și a energiei de creștere.

  Câinii și pisicile sau chiar un acvariu cu apă atrage energie prețioasă yang. Pentru a contracara excesul de energie yang, puteți adăuga culori închise, estompa luminile sau puteți folosi perdele pentru a bloca prea multă lumină solară.

  Schimbările din anotimpuri afectează, de asemenea, echilibrul yin și yang în casă, deci fiți atenți. Când este frig, ceață și ploi, cerul este dominat de energiile yin; în astfel de cazuri, păstrați luminile și muzica aprinse.

  Când soarele strălucește puternic și este o zi caldă și însorită, se întoarce pe ventilator și pe aparatele de aer condiționat. Dacă locuiți la tropice, contracarați perioadele de soare cald și uscat tropical cu yin și vrăjile ploioase cu yang.

Scrie un comentariu

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Accept Citeste mai mult