Prima pagină » Bagua- Harta energiei Feng- Shui

Bagua- Harta energiei Feng- Shui

de contact@kristale.ro
11 minutes Citeste

Bagua- Harta energiei Feng- Shui

   Bagua este unul dintre principalele instrumente utilizate în feng shui. Bagua este harta energiei feng shui cuprinsă din opt zone de viață din jurul unui centru. „Ba” se traduce prin opt, iar „gua” înseamnă zonă, deci „bagua” înseamnă opt zone în chineză.

   Fiecare zonă bagua are atribute asociate cu aceasta. Puteți activa un gua aducând culoarea, elementul sau forma. Iată o prezentare rapidă a fiecărei zone bagua și a calităților sale conexe.

  *Notă: Majoritatea școlilor de feng shui folosesc aceeași bagua descrisă aici, inclusiv BTB, Flying Stars și școlile clasice sau occidentale de feng shui. Ceea ce diferă de la școală la școală este aplicarea bagua pe un plan de etaj.

   Zhen: Familia și noile începuturi

    Culoare: Verde, Albastru
    Element: Lemn Yang
    I Ching Trigram: Tunet
    Numarul trei
    Sezon: primăvară
    Formă: Coloană, Extins
    Direcție: Est

  Puteți activa poziția Zhen a casei dvs. pentru a vă susține viața de familie. Zhen este energia activă a primăverii, deci poate fi folosită și pentru a inspira noi începuturi pentru a ajuta la începerea de noi eforturi. Puteți activa această gua aducând culoarea, elementul sau forma. De asemenea, puteți folosi plante verzi vii pentru mai multă energie din lemn.

   Xun: Bogăție și abundență

    Culoare: Violet
    Element: Yin Wood
    I Ching Trigram: Vânt
    Numărul patru
    Sezon: primăvară
    Formă: Coloană, Extins
    Direcție: Sud-Est

  Acesta este unul dintre cele mai populare guas. Dacă sunteți în căutarea unei creșteri a bogăției, abundenței și prosperității, Xun este pentru dvs. Această zonă funcționează, de asemenea, cu valoare de sine și generozitate. Puteți activa această gua aducând culoarea, elementul sau forma. Puteți folosi, de asemenea, cristale de ametist în această zonă.

   Tai Qi: Centrul și sănătatea

    Culori: tonuri de pământ, galben, portocaliu și maro
    Element: Pământ
    Numărul cinci
    Formă: pătrat, plat
    Direcție: Centru

  Tai Qi este spațiul central al bagua. Prin urmare, atinge și afectează toate domeniile vieții tale. Este legat de sănătatea și bunăstarea dumneavoastră generală. Efectuarea de modificări în zona centrală a casei dvs. poate avea un impact puternic. Puteți activa această gua aducând culoarea, elementul sau forma. Un exemplu este un covor pătrat în pământ, în centrul casei.

 

   Qian: Oameni și călătorii utile

    Culori: Gri
    Element: Yang Metal
    I Ching Trigram: Cer
    Număr: șase
    Sezon: Toamna
    Formă: rotundă, circulară
    Direcție: nord-vest

  Poziția Qian este una bună cu care să lucrezi dacă poți folosi mai mulți binefăcători și oameni de ajutor în viața ta. Aproape toată lumea are nevoie de mai mult sprijin! Se referă, de asemenea, la energia masculină și la călătorii. Puteți activa această gua aducând culoarea, elementul sau forma. De asemenea, puteți utiliza sunetul clopotelor metalice sau al clopoteilor pentru a vibra această poziție.

  Dui: Copii și creativitate

    Culori: alb
    Element: Yin Metal
    I Ching Trigram: Lac, Mlastina
    Număr: Șapte
    Sezon: Toamna
    Formă: rotundă, circulară
    Regia: Vest

  Zona Dui a hărții feng shui bagua se referă la bucurie și creativitate. Este, de asemenea, conectat la copii, dar asta poate însemna descendenți de orice fel, cum ar fi proiecte. Puteți activa această gua aducând culoarea, elementul sau forma. De asemenea, puteți utiliza flori albe, proaspete, tăiate în această zonă a casei dvs.

   Gen: Cunoaștere și autocultivare

    Culori: Albastru închis
    Element: Pământul Yang
    I Ching Trigram: Muntele
    Numarul opt
    Formă: Plată, pătrată
    Direcție: Nord-Est

  Gen este zona de cunoaștere și auto-cultivare a casei dvs. De asemenea, vă poate ajuta să vă îmbunătățiți abilitatea în tot ceea ce faceți. Puteți activa această gua aducând culoarea, elementul sau forma. De asemenea, puteți utiliza o piatră grea de pe pământ pentru a stabiliza această poziție în casa dvs.

 

  Li: Faima și reputația

    Culori: roșu
    Element: Foc
    I Ching Trigram: Foc
    Numarul noua
    Sezon: Vara
    Formă: Triunghi
    Direcție: sud

  Gua de foc se numește Li și funcționează cu faima și reputația ta. De asemenea, este conectat la pasiune și inspirație. Puteți activa această gua aducând culoarea, elementul sau forma. De asemenea, puteți utiliza corpuri de iluminat sau lumânări pentru a aduce mai mult element de foc.

  Kan: Carieră și cale în viață

    Culori: negru
    Element: Apă
    I Ching Trigram: Apă
    Numărul unu
    Sezon: iarna
    Forma: ondulat
    Direcție: nord

  Poziția Kan funcționează cu cariera și cu calea pe care o parcurgi în această viață. Dacă aveți nevoie de mai multă înțelepciune, aceasta este gua de activat. Puteți activa această gua aducând culoarea, elementul sau forma. De asemenea, puteți utiliza imagini și sunete de apă pentru a invita energia apei.

  Kun: Dragoste și parteneriate

    Culori: roz
    Element: Pământ
    I Ching Trigram: Pământ
    Numarul doi
    Formă: Plată, pătrată
    Direcție: Sud-Vest

  Cealaltă gua populară este Kun, care este legată de dragoste, parteneriate și căsătorie. De asemenea, este legat de relațiile în general, de iubirea de sine și de energia feminină. Puteți activa această gua aducând culoarea, elementul sau forma. De asemenea, puteți utiliza o pereche de cuarț trandafir răsturnat pentru a lucra cu poziția Kun.

Scrie un comentariu

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Accept Citeste mai mult