Prima pagină » Avantajele masajului cu bete de bambus

Avantajele masajului cu bete de bambus

de contact@kristale.ro
16 minutes Citeste

Avantajele masajului cu bete de bambus

 

   Având în vedere numeroasele beneficii terapeutice ale masajului cu bambus atât pentru clienți, cât și pentru terapeuți, este surprinzător faptul că acesta nu este ușor de găsit in centrele de masaj. La urma urmei, bambusul a fost considerat un instrument puternic de vindecare în China antică, Japonia și Indonezia. Bambusul simbolizează încă viața, energia, prosperitatea, longevitatea și fertilitatea în aceste culturi.

   Despre bambus

   În general, există mai mult de 1.200 de specii de bambus, toate legate de trestia de zahăr și porumb. Bambusul este, de fapt, o iarbă uriașă: tulpina de bambus poate fi tăiată, lăsând sistemul rădăcină intact pentru re-creștere rapidă. Acest lucru face din bambus o resursă extrem de regenerabilă. Într-un habitat favorabil, poate crește 30 de centimetri în 24 de ore și va crește înapoi la dimensiuni complete în câțiva ani. Considerată a fi una dintre cele mai polifacetice plante de pe pământ, bambusul și-a câștigat reputația din aspectul său holistic și moale, precum și din perseverența sa în orice condiții.

Beneficiile masajului cu bete de bambus-set bete   Utilizarea bambusului pentru masaj

   Pentru utilizare în masaj, seturile de șapte bețe de bambus goale de diferite lungimi și diametre de obicei de la 4 la 15 inci sunt tratate organic din motive de sănătate și siguranță.

   Aceste bastoane de bambus sunt atât dure, cât și drepte, și în același timp flexibile și ușoare datorită dioxidului de siliciu care acoperă pereții celulari exteriori. Dioxidul de siliciu este un element esențial pentru menținerea integrității și sănătății pielii, ligamentelor, tendoanelor și oaselor. Extractul de bambus este cea mai bogată sursă cunoscută de dioxid de siliciu; conține peste 70% silice organică și este de 10 ori mai puternic decât coada-calului. Acest dioxid are un puternic efect de restaurare asupra multor țesuturi ale corpului, făcând masajul cu bambus chiar mai puternic decât manevrele de rulare și frământare ale practicantului.

   Unii practicanți preferă să aplice bastoanele la temperatura camerei, în timp ce alții preferă să intensifice masajul prin încălzirea bambusului. Similar cu pietrele calde, credința este că căldura suplimentară va pătrunde mai adânc în straturile de țesut și mușchi.

   În general, bețele mai lungi și mai groase sunt utilizate pentru mișcări de alunecare și rulare, în primul rând pentru mușchii mai mari, cum ar fi spatele și coapsele. Terapeuții folosesc bastoanele mai scurte și mai subțiri pentru a găsi tensiunea acumulată, nodurile și punctele de declanșare, apoi frământă energic aceste zone pentru eliberare. De asemenea, mușchii mai mici, cum ar fi cei găsiți în mâini și picioare, sunt masați cu tulpinile mai subțiri.

   De obicei, gradul de presiune alternează între ferm și moale, în funcție de problemele fizice și mentale abordate în sesiune. Toate părțile corpului sunt afectate într-un fel de bambus.

Beneficiile masajului cu bete de bambus-masaj   Aplicațiile terapeutice ale bambusului

   Bastoanele de bambus pot fi utilizate în diverse tehnici și modalități, oferind terapeutului multă versatilitate și abilitate de a se concentra pe nevoile specifice ale clientului. Mulți oameni opteaza pentru masajul cu bambus cu masajul adânc al țesuturilor, dar bambusul poate fi folosit și pentru a reproduce loviturile utilizate în masajul suedez.

   În funcție de nevoile clientului, bambusul poate fi, de asemenea, combinat cu tehnici thailandeze, de drenaj limfatic și ayurvedice. Unii maseuri îl combină cu elemente de Shiatsu pentru a stimula punctele de presiune ale acupuncturii. Chiar și specialiștii în medicina tradițională chineză (TCM) combină uneori masajul din bambus cu borcanele din bambus.

   Bastoanele mai mici pot fi folosite singure pentru a aplica presiune și pentru a activa puncte specifice în mâini și picioare în timpul unei sesiuni de reflexoterapie.

   Creatoarea masajului Bamboo-Fusion, Nathalie Cecilia, un pionier și lider în industria masajului, combină pietre fierbinți cu bambus cald în sesiuni terapeutice de 90 de minute. Pietrele fierbinți încălzesc și relaxează corpul, iar apoi bastoanele calde de bambus merg mai departe în mușchi pentru a elibera, întinde și relaxa.

   O altă variantă este masajul Tian Di Bamboo care încorporează principiile din medicina tradițională chineză (TCM), în special teoria chinezească a celor cinci elemente care cuprinde principiile lemnului, focului, pământului, metalului și apei, aplicate în masaj.

   Oricare ar fi filozofia masajului utilizată împreună cu bețele de bambus, va fi un masaj profund penetrant, stimulant, cu capacitatea de a rezolva plângerile clienților cu privire la starea sănătății lor sau de a-și susține starea pozitivă.

Beneficiile masajului cu bete de bambus-masaj picioare   Beneficiile clienților pentru masajul cu bambus

   La fel ca orice formă de masaj, există numeroase beneficii fizice, mentale și emoționale. Cel puțin, produce un profund sentiment de relaxare, seninătate și bunăstare interioară. De fapt, mulți cred că este o terapie puternică și sigură pentru a reduce sau elimina stresul asociat în mod obișnuit cu viața de zi cu zi contemporană.

   Considerată o terapie complementară care trebuie utilizată alături de medicina convențională occidentală pentru tratarea bolilor și ameliorarea durerilor musculare, joacă, de asemenea, un rol preventiv foarte puternic.

   Abia recent, totuși, beneficiile formelor antice de terapie, cum ar fi masajul cu bambus, devin mai clar apreciate și înțelese științific. În plus față de gestionarea stresului și promovarea generală a unei bune sănătăți, mai jos sunt câteva dintre modalitățile prin care se crede că clienții obțin ajutor sau soluții pentru probleme specifice de sănătate;

 •     Reactivează și stimulează circulația sângelui
 •     Ameliorează migrenele
 •     Poate îmbunătăți calitatea somnului și poate ajuta la insomnie
 •     Ajută la gestionarea afecțiunilor respiratorii
 •     Ajută la atenuarea durerilor artritice, în special la nivelul gâtului și umerilor
 •     Îmbunătățește funcțiile sistemului nervos și percepția nervului senzorial
 •     Crește flexibilitatea articulațiilor și a mușchilor
 •     Stimulează activitatea celulară pentru a repara și hrăni intens pielea
 •     Descompune și înmoaie aderențele
 •     Ajută la eliminarea acidului lactic pentru a reduce durerea

   Odată ce o veți experimenta pentru dvs., veți descoperi probabil o serie de alte modalități prin care acest instrument antic de vindecare și resursele regenerabile vă vor ajuta să trăiți o viață mai plină, mai sănătoasă și mai fericită.

Beneficiile masajului cu bete de bambus-set   O detoxifiere naturală – Treceți peste toxine

   Rularea și frământarea bețelor de bambus stimulează și încălzește corpul, disipând astfel toxinele acumulate. Circulația îmbunătățită care se deplasează prin corp, inimă și plămâni ajută, de asemenea, la eliminarea toxinelor stagnante.

   În mod similar, îmbunătățește drenajul limfatic și eliminarea excesului de lichide. Masajul cu bambus este astfel un tratament de masaj perfect ca parte a unui program de detoxifiere și / sau de slăbire. Durerea musculară încăpățânată și tensiunea se topesc cu masajul din bambus

   Similar masajului tisular profund, bambusul are capacitatea de a elibera tensiunea în mușchii majori prin frământare intensivă. Este deosebit de eficient pentru alergătorii și bicicliștii care se confruntă cu etanșeitate la picioare, deoarece înmoaie și descompune tensiunile musculare. Poate îmbunătăți performanța sportivă și rezistența cu doar câteva sesiuni, motiv pentru care mai mulți specialiști în masaj sportiv îl adaugă în portofoliul lor.

   Pentru femeile ale căror picioare se simt grele și strânse, rostogolirea și frământarea cu bambus vor calma și ameliora disconfortul, dând astfel mai multă vitalitate mișcărilor lor.

   Având în vedere întinderea și alungirea mușchilor în timpul procesului, este, de asemenea, de mare beneficiu pentru oricine suferă de mușchi scurtați din cauza dezechilibrelor posturale.

   Pentru aproape oricine suferă de durere sau rigiditate la nivelul gâtului, umărului sau al spatelui inferior / superior, efectul alunecării și frământării intensive a bambusului le va oferi o nouă viață cu o flexibilitate sporită, împreună cu o durere mai mică.

   Masajul cu bambus poate accelera reabilitarea pentru multe leziuni și eliberarea de endorfine oferă organismului un impuls natural de calmare a durerii.

   Se recomandă ca, pentru zonele cu probleme vizate, sesiunile săptămânale din prima lună să aibă cel mai mare impact. După rezolvarea problemelor, sesiunile lunare sunt suficiente, cu excepția cazului în care masajul este destinat exclusiv întineririi, relaxării și reducerii stresului.

Beneficiile masajului cu bete de bambus-masaj spate   Conexiunea spirituală

   Pentru cei înclinați să simtă legături între tradițiile îndelungate și lumea naturală, un masaj cu bambus poate avea un efect puternic asupra minții și a bunăstării generale. Bambusul este o resursă regenerabilă și durabilă, cu rădăcini străvechi, așa că un terapeut respectuos poate alimenta aceste legături pentru a crea o experiență și mai profundă. Chiar și cei care nu se conectează profund cu aceste elemente, raportează că a fost o experiență total împlinită, cu un sentiment cald de optimism persistând câteva zile.

   Pentru cei mai deschiși, credința asiatică în puterea, flexibilitatea și versatilitatea bambusului va răsuna în mod clar și va spori valorile mentale și fizice ale acestei lucrări corporale centrate pe bambus.

Beneficiile masajului cu bete de bambus-terapeut   Avantaje pentru terapeuti

   Există multe beneficii și pentru practicant. Utilizarea bastoanelor de bambus minimizează stresul asupra brațului, mâinilor și degetelor, permițând totuși manevre profund penetrante. Bambusul ajută la aplicarea presiunii dorite, fără ca maseuza să se solicite, scutindu-le astfel de durerile pe spate, umăr, braț, încheietură și mâini pe termen scurt sau lung. Deoarece mâinile și încheieturile sunt deosebit de susceptibile la rănire, energia transmisă prin bambus va ajuta la menținerea rezistenței și a stării lor bune.

   Odată ce terapeuții încep să lucreze cu instrumentele și să învețe cum să se simtă prin bambus, bastoanele devin, în esență, o extensie a brațelor, a mâinilor și a degetelor, fără a pierde raza de mișcare. Devine ușor de localizat tensiunea musculară și de a trata punctele de declanșare, la fel ca în masajul convențional folosind doar mâini și degete.

   Multe tehnici și modalități pot încorpora utilizarea bastoanelor de bambus pentru a ajuta terapeuții să rămână eficienți și fără durere pe o durată mai lungă.

   Utilizarea instrumentului de bambus oferă o rezistență sporita pentru a aplica o presiune mai profundă și mai fermă, asigurându-se astfel că clienții se vor întoarce pentru mai mult. Alte avantaje includ;

 •     Uneltele din bambus sunt ieftine și durabile.
 •     Materialul are o calitate minunată; are un sentiment luxos pentru terapeut și client. Ambele se vor simți foarte energizate și revitalizate, dar și relaxate.
 •     Bambusul este ușor de încălzit și de curățat, spre deosebire de pietrele fierbinți, deoarece nu există o oală sau apă

   În special pentru terapeuții cu risc de rănire sau durere cronică din cauza masajului tradițional intensiv, utilizarea bambusului oferă o alternativă mai sănătoasă și mai sigură, fără pierderea capacității de a trata fiecare client ca individ.

   Este, de asemenea, ideal pentru terapeuții care doresc să atragă și să păstreze clienți mai fideli cu o terapie complementară exotică, dar eficientă. Masajul cu bambus ar putea fi doar diferența de vârf pentru cei care doresc să învețe noi abilități.

Scrie un comentariu

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Accept Citeste mai mult