Prima pagină » Ardeiul Rosu- Amuleta norocului

Ardeiul Rosu- Amuleta norocului

de contact@kristale.ro
4 minutes Citeste

Ardeiul Rosu- Amuleta norocului

Ardeiul Rosu- Amuleta norocului

   Din cele mai vechi timpuri, oamenii au crezut în puterea de a folosi magia împotriva răului. Amulete, talismane și alte obiecte impregnate de putere magică au fost folosite pentru a îndepărta ghinionul și pentru a aduce noroc. Un ardei rosu este o amuletă sau un farmec în formă de corn răsucit care poate fi făcut din orice, inclusiv aur, argint, os sau sculptat din coral roșu.

Ardeiul Rosu- Amuleta norocului   Culoarea și forma ardeilor roșii arată similar cu ardeiul iute. Ghirlande de ardei iute roșii pot fi găsite agățate pe toate străzile, ca simbol al norocului. În timpul Evului Mediu, culoarea roșie avea un dublu sens: simboliza victoria asupra dușmanilor, inclusiv Diavolul și simboliza norocul. Este recunoscut ca un simbol al norocului și al protecției. Artizanii au început să creeze un corn mic cu o formă ciudată, care se descrie: „dur și răsucit la vârf”. Cei care au achiziționat o astfel de amuletă ar fi binecuvântați cu noroc.

   Utilizarea „ardeiului” a început în jurul Mediteranei în perioada neolitică, în jurul anului 3500 î.e.n. Acest simbol a fost folosit de acei oameni antici ca aducător de noroc, precum și de fertilitate. De fapt, în acea perioadă, fertilitatea a fost considerată o binecuvântare pentru comunitate. La fel, coarnele taurului au fost, de asemenea, un simbol al forței și virilității masculine. În vremurile străvechi, cornul era folosit ca ofrandă votivă pentru Zeițele Venus și Luna. Coralul roșu folosit adesea pentru a face farmecul este sacru pentru Venus, zeița iubirii, iar argintul este sacru pentru Luna, zeița lunii. Culoarea roșie și forma falică sunt, de asemenea, legate de zeul fertilității masculine Priapus.

 

Ardeiul Rosu- Amuleta norocului   Se crede că ochiul rău poate aduce rău mamelor care alăptează și bebelușilor lor, precum și dăunează copacilor fructiferisi animalelor cu lapte. Cu alte cuvinte, acest rău aduce rău forțelor generației. Pe lângă faptul că sunt purtați ca talisman sau farmec, ardeii sunt adesea atârnați de oglinzile retrovizoare ale camioanelor și mașinilor. Aceasta este o abordare modernă a vechiului obicei de a proteja caii cu adei. În mod similar, simbolul poate fi găsit și atârnat pe uși pentru a proteja casele și afacerile.

   În timp ce semnificația acestui talisman omniprezent este adesea trecut cu vederea, ele sunt emblematice pentru vechea superstiție. Povestea ardeilor se întinde de-a lungul mai multor secole, demonstrând valoarea persistentă a bunei sănătăți și a familiei, care este atât de fundamentală în cultura.

Scrie un comentariu

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Accept Citeste mai mult