Prima pagină » 15 Utilizari impresionante si practice pentru uleiurile esentiale

15 Utilizari impresionante si practice pentru uleiurile esentiale

de contact@kristale.ro
12 minutes Citeste

15 Utilizari impresionante si practice pentru uleiurile esentiale

15 Utilizari impresionante si practice pentru uleiurile esentiale

 

   Este posibil să aveți un ulei esențial preferat, dar știți toate modurile în care poate fi folosit pentru a vă aduce beneficii? Cele mai utile uleiuri esențiale au mai multe utilizări impresionante și practice complet diferite. De exemplu, uleiul de lămâie poate fi folosit ca odorizant de aer, deodorizant, dizolvant de gumă de mestecat și poate fi, de asemenea, combinat cu alte uleiuri pentru a îmbunătăți memoria și claritatea mentală!

  Pentru ce se folosesc uleiurile esențiale?

  În general, uleiurile esențiale pot fi folosite pentru a ajuta pielea să se refacă după tăieturi sau răni mici. Ele pot ajuta la inducerea unui somn profund și odihnitor dacă sunt inhalate înainte de culcare. În funcție de ulei, acestea pot oferi un impuls de concentrare și te pot face să te simți mai alert și treaz. Practic, există un ulei esențial pentru orice!

Uleiurile esențiale sunt obținute prin extragerea „esenței” dintr-o plantă și folosirea acesteia pentru a produce un compus aromatic. Fiecare plantă este unică și, prin urmare, toate uleiurile sunt distincte una de alta: unele doar prin câteva molecule. Cu toate acestea, aceste molecule pot face diferența în modul în care sunt folosite și în modul în care miroas.

15 Utilizari impresionante si practice pentru uleiurile esentiale-ulei

  Ce faci cu uleiurile esențiale?

  În primul rând este ceea ce nu trebuie făcut. Nu înghiți uleiuri esențiale. Acestea nu trebuie adăugate la o băutură sau la mâncare. Uleiurile esențiale sunt aproape întotdeauna inhalate sau diluate cu un ulei purtător și apoi aplicate pe piele.

1. Odorizant de aer

  Să începem cu cele mai evidente, nu-i așa? Uleiurile esențiale miroas bine; acesta este întregul lor scop! Deci, de ce nu le folosești pentru a-ți împrospăta casa cu aroma preferată? Dacă plasați în casă, puteți alege orice parfum preferați, cu toate acestea, uleiul de lămâie este foarte recomandat. Acest lucru se datorează faptului că oferă un impuls mental instantaneu și vă revitalizează la fiecare inhalare.

Odorizantul de ulei esențial poate fi folosit în bucătărie – pentru a curăța acel miros vechi de alimente – pentru a vă deodoriza gunoiul sau pentru frigider – pentru a elimina mirosurile persistente de acolo. Pentru frigider, adăugați aproximativ 15 picături in bicarbonat de sodiu și lăsați-l înăuntru. Aceasta ar trebui să rămână proaspătă o lună întreagă!

2. Eliberați anxietatea

  Una dintre cele mai bune utilizări pentru uleiurile esențiale este calmarea anxietății, relaxarea minții și a corpului. Utilizați ulei de lavandă, ulei de trandafir și / sau ulei de Ylang Ylang. Toate cele 3 pot fi amestecate împreună pentru a crea propriul detergent unic de anxietate sau puteți alege preferatul dintre cele 3 și să îl utilizați cu un ulei purtător. Experimentați și vedeți ce funcționează cel mai bine pentru dvs.!

3. Calmează durerile de cap

  Puteți utiliza ulei de lavandă și ulei de mentă pentru a reduce efectele durerilor de cap și migrenelor. Diluați cu un purtător, cum ar fi un ulei de nucă de cocos și masați-l în frunte, tâmple și gât. Puteți experimenta beneficiile în doar câteva momente. Nu numai că pielea ta absoarbe uleiurile utile, dar rămâne pe față și o inhalezi în același timp.

15 Utilizari impresionante si practice pentru uleiurile esentiale-lumanare

4. Rămâi alert

  Una dintre cele mai practice utilizări ale uleiului esențial este să vă mențineți alert și treaz. Acest lucru este deosebit de util atunci când treceți printr-o stare de somnoros sau dacă ați lucrat mult timp și aveți nevoie de un mic impuls pentru a vă trece peste linia de sosire. Utilizați ulei de rozmarin pentru a oferi o creștere instantanee a energiei.

5. Piele tanara

  Un beneficiu al uleiurilor esențiale despre care nu se vorbește prea mult este efectul aproape magic pe care îl au asupra pielii. Adăugați câteva picături de ulei de lavandă în crema hidratantă pentru a vedea diferența uimitoare pe care o poate face.

În plus, pentru a vă strânge porii, încercați să adăugați ulei de geraniu la crema de față preferată. Elimină celulele moarte ale pielii și oferă o piele mai fermă și mai strălucitoare.

6. Relaxați-vă mușchii

  Această utilizare a uleiurilor esențiale este cel mai evident benefică. Dacă sunteți obosit sau epuizat după sport, sau chiar după o acumulare de tensiune, puteți aplica 2 picături de ulei de maghiran in crema de corp preferata, apoi frecați-o în mușchii dureroși. Te vei simți mai bine în cel mai scurt timp!

7.  Booster de memorie

  Pentru un parfum grozav care ajuta memoria, combinați ulei de lavandă, ulei de lămâie, ulei de rozmarin și ulei de scorțișoară. De asemenea, s-a demonstrat că uleiul de cuișoare și uleiul de ardei negru îmbunătățesc memoria. Alegeți câteva dintre aromele de mai sus care vă plac și amestecați-le împreună. Puteți inhala parfumul sau lăsați-l să zăbovească în jurul casei sau la locul de muncă ca odorizant improvizat. Ca întotdeauna, experimentați și aflați ce funcționează cel mai bine pentru dvs.

8. Eliberați stresul

  Amestecați uleiul de portocale sălbatice cu un ulei purtător și aplicați-l pe încheietura mâinii pentru a ușura efectele stresului. Dacă veți găsi vreodată stresul, puteți inhala parfumul vibrant și vă puteți liniști puțin. Efectele sale naturale funcționează aproape instantaneu.

15 Utilizari impresionante si practice pentru uleiurile esentiale-sticle de ulei

9. Somn odihnitor

  Pentru a obține un somn lung și odihnitor, amestecați împreună ulei de mentă, ulei de lavandă și ulei de vetiver. Le puteți amesteca cu un suport și îl puteți aplica local, astfel încât să absorbiți uleiurile relaxante pe măsură ce vă îndepărtați. O altă opțiune este să le combinați și să lăsați amestecul pe noptieră, astfel încât camera să înceapă să absoarbă aroma și să vă puteți reasocia patul cu somnul. A face o lumânare parfumată este, de asemenea, o idee fantastică.

10. Eliberați congestia

  Dacă vă simțiți înfundat, una dintre cele mai impresionante utilizări de uleiuri esențiale este să vă puteți curăța căile respiratorii. Utilizați ulei de eucalipt, ulei de arbore de ceai și ulei de mentă pentru a vă elibera instantaneu de sinusurile umplute. Aceste parfumuri sunt puternice și pot fi copleșitoare la început, dar inspiră-le profund pentru a simți efectele depline.

11. Creștere sănătoasă a părului

  Adăugați ulei de rozmarin la o linguriță de ulei purtător ales și aplicați-l pe scalp direct după șamponare. Lăsați-l să stea câteva minute înainte de a vă clăti din nou părul. Acest ulei este excelent pentru a oferi părului nutrienții de care are nevoie pentru a prospera.
 
12. Deodorizează pantofii mirositori

  Unul dintre cele mai utile beneficii ale uleiurilor esențiale, în special pentru cei care practică multe sporturi, este priceperea lor în deodorizarea pantofilor urât mirositori. Puteți amesteca uleiul de arbore de ceai cu bicarbonat de sodiu și lăsați-l în pantofi peste noapte. Bicarbonatul de sodiu ajută la eliminarea mirosurilor îngrozitoare prin absorbția lor, în timp ce Uleiul de arbore de ceai ajută la distrugerea bacteriilor și lasă pantofii să miroasă mult mai bine.

15 UTILIZĂRI IMPRESIONANTE ȘI PRACTICE PENTRU ULEIURILE ESENȚIALE-difuzor

13. Miros frumos de mașină

Toată lumea iubește mirosul plăcut de mașină care provine de la unul dintre odorizantele de aer. Ei bine, cu uleiurile esențiale, îți poți face propriul parfum! Adăugați uleiul dvs. mirositor preferat la o minge de bumbac și fie lăsați-l să atârne ca tradiționalele odorizante de aer, fie fixați-l în partea din față a orificiilor de aerisire.

14. Oboseala

  Dacă sunteți obosit să lucrați prea mult, atunci nu există nimic ca un parfum natural care să vă înveselească. Utilizați ulei de portocală sălbatică și mentă, două arome puternice care stimulează instantaneu starea de spirit. Ambele sunt mirosuri puternice, astfel încât vă permit să depășiți oboseala relativ ușor. Cu toate acestea, acestea nu trebuie utilizate ca o soluție permanentă.

15. Îmbunătățiți concentrarea

  La ce se folosesc uleiurile esențiale dacă nu este pentru a vă stimula energia și a vă ridica spiritul? Uleiul de mentă este perfect la îmbunătățirea capacității de concentrare și este întotdeauna alegerea perfecta pentru a menține o minte rătăcitoare pe drumul cel bun. Difuzați cu un ulei purtător și aplicați-l local pentru a oferi un impuls energizant instantaneu.

Scrie un comentariu

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Accept Citeste mai mult