Prima pagină » Proprietatile pietrei de Jad

Proprietatile pietrei de Jad

de contact@kristale.ro
6 minutes Citeste

Proprietatile pietrei de Jad

Proprietatile pietrei de Jad    

   Piatra de jad este foarte folosita in arta Feng Shui, pentru ca jadul aduce prosperitate si fericire in casa in care este folosit. Jadul nu este doar o piatra ce decoreaza bine bijuteriile. Jadul a fost folosit inca din antichitate pentru practicile de medicina alternativa, dar si pentru purificarea diverselor energii.

Continuand sa citesti articolul vei afla mai multe despre:
1.    Piatra de jad – detalii generale.
2.    Jadul: proprietati si caracteristici.
3.    Cum sa folosesti piatra de jad.

Piatra de jad – detalii generale

  Pe langa frumusetea pe care o are, piatra de jad este considerata de mult timp un element aducator de noroc. Acest lucru a fost observat prima data de popoarele din Asia si ulterior traditia s-a propagat pe fiecare continent.
Piatra de jad este numita in popor si piatra viselor sau piatra fidelitatii. Nu intamplator piatra de jad este considerata o piatra a curajului, care sa iti dea curaj sa iti atingi visele, si a echilibrului sau fidelitatea de care s-a mentionat anterior.
De peste 5000 de ani piatra de jad a fost folosita cu rol de bijuterie sau in multe cazuri ca element in medicina alternativa – jadul era folosit pentru eliminarea energiilor negative din corp.
Ca orice piatra si jadul va absorbi prea multe energie negativa la un moment dat. Ceea ce inseamna ca din timp in timp trebuie curatat. Procesul este unul simplu. Lasa piatra de jad sub jet de apa rece. Nu apa curata neaparat piatra, ci intentia ta de a vedea cum energiile negative parasesc jadul pe care il detii.

Proprietatile pietrei de Jad    1

Jadul: proprietati si caracteristici

   Jadul este o piatra dura dar care are o stralucire aparte.
Piatra de jad se gaseste in foarte multe nuante de verde, probabil aceasta fiind caracteristica care fascineaza atatia oameni. Totusi, jadul nu este doar verde. Putem sa spune ca e preponderent verde, deoarece acesta se mai gaseste si sub culorile precum: alb, rosu, galben sau maro.
Proprietatile pietrei de Jad       Ca si tipuri de roca, jadul poate sa fie din:
1.    Jaditul – mai rar intalnita in lume, acest tip de jad avand o nuanta mai puternica de rosu, datorita compozitiei mari de fier. Are un aspect granular ce ii permite slefuirea in diverse forme.
2.    Jad neferit – nu este folosit prea des la bijuterii, deoarece se considera ca avand o valoare mai mica ca restul tipurilor de jad.
3.    Jadul imperial – este mai rar, drept urmare si mai valoros.
  Calitatea unei pietre de jad se poate determina prin 2 metode:
1.    Sunetul pe care piatra o scoate in contact cu alt material. Cu cat sunetul este mai inalt cu atat calitatea este mai buna.
2.    Caldura pe care o are piatra de jad. Mai exact lipsa caldurii este indicatorul calitatii, deoarece in mod normal piatra de jad nu atrage sau inmagazineaza caldura.

Cum sa folosesti piatra de jad

  Sau mai exact pentru ce sa folosesti piatra de jad? La ce e buna? Cu ce te ajuta?
Indiferent ca este purtat ca bijuterie sau pur si simplu isi gaseste un loc in zona in care iti desfasori activitatea zilnica, jad-ul are diverse puteri care te vor ajuta sa treci mai bine peste anumite evenimente.
1.    Jadul – piatra abundentei.
In multe situatii jadul este sculptat in forma broastei cu 3 picioare ce aduce noroc. Noroc-ul poate sa insemne si sa fi mai calm cand treci prin situatii stresante, calm pe care jadul il induce proprietarului.
2.    Jadul o piatra vindecatoare.
Jadul aduce linistea in momentele tensionate sau stresante, drept urmare e bine sa il ai la indemana pentru vindecarea emotionala. Totusi, jadul actioneaza si pentru a te proteja, mai exact in a tine negativitatea la distanta.
3.    Puterea fizica a jadului.
Numita si piatra fertilitatii, jadul ajuta sistemele reproductive atat la barbati cat si la femei. De asemenea jadul va regla nivelul hormonal pentru persoane de toate varstele, ceea ce il face foarte util.
   Pentru a iti sustine rinichi sau sistemul urinar si renal in general, iti recomandam sa ai o piatra de jad pe langa tine mai tot timpul.
In diverse centre spa jadul se foloseste pentru masaj, deoarece poate stimula organismul sa inceapa procesul de vindecare sau relaxare.
Nu in ultimul rand, datorita efectului linistitor pe care il are, jadul poate trata insomniile.
4.    Legatura jadului cu banii
Jadul este cunoscut ca aducand noroc si bani, mai ales celora care sunt angajati in domeniul financiar. Avand o piatra de jad, dar poate sa fie si o sculptura in forma pestelui de jad, multi isi atrag atitudinea pozitiva asupra banilor, ceea ce aduce ganduri de bogatie si prosperitate.
5.     Piatra de jad si meditatia
Dupa cum scriam si anterior, piatra de jad are puteri linistitoare, ceea ce face ca orice meditatie sa fie mai adanca si mai puternica. Deci nu uita sa ai prin jur o piatra de jad daca doresti sa imbunatatesti procesul meditatiei.
Ca si concluzie se poate spune ca piatra de jad este una speciala, avand proprietati unice. Astazi bijuteriile de jad actioneaza ca talismane ce indeparteaza energiile negative si mentin energia pozitiva in jurul proprietarului.

Scrie un comentariu

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Accept Citeste mai mult