Prima pagină » Metode de purificarea a cristalelor

Metode de purificarea a cristalelor

de contact@kristale.ro
16 minutes Citeste

Metode de purificare a cristalelor

Metode de purificare a cristalelor

 

   Atunci când obțineți cristale pentru prima dată sau le folosiți de ceva timp, sau chiar dacă au fost lăsate așezate undeva, vor absorbi o serie de energii diferite atat de la dumneavoastra, cat și de alții care ar fi putut să le manipuleze transerand diferite energii și emoții în ele. Prin urmare, este important să vă „curățați” cristalele imediat ce le obțineți și, în mod regulat (zilnic, săptămânal, bi-săptămânal sau lunar, în funcție de utilizare).

   Acest proces de curățare nu este o curățare „fizică” cu apă și săpun, ci o curățare a energiilor sale stocate, atât bune cât și rele, care pot fi eliberate din nou de piatră în orice moment odată ce devine încărcată cu energie . Cristalele folosite special pentru vindecare trebuie curățate înainte și după utilizare.

Purificarea cristalelor- purificarea in apa sarata

Purificarea în apă sărată   

Cristalele adecvate pot fi lăsate la înmuiat în apă de mare sau apă amestecată cu sare de mare. Ar trebui să umpleți un vas de sticlă (nu metalic) cu o jumătate până la o treime plin și așezați cristalele astfel încât acestea să fie complet scufundate în apa sărată oriunde între 1 și 24 de ore. Mulți oameni le lasă în apă sărată peste noapte, dar un cristal care are nevoie de o curățare mult mai profundă și mai aprofundată poate fi lăsat până la o săptămână. Ar trebui să vă clătiți bine cristalele în apă curentă rece după ce ați petrecut timp în apă sărată pentru a îndepărta orice sare rămasă. După utilizare, apa sărată trebuie spălată și niciodată refolosită, deoarece va absorbi energii negative și nedorite.

   Curățarea apei sărate este considerată una dintre cele mai bune și mai amănunțite modalități de curățare a cristalelor, dar vă rugăm să rețineți că această metodă trebuie evitată pentru anumite cristale, deoarece poate avea un efect negativ asupra lor și chiar le poate schimba aspectul și proprietățile! Pietrele care nu trebuie înmuiate în apă sărată includ cristale care sunt poroase, conțin metal sau au un conținut de apă, de exemplu Opal. Pietrele și mineralele care ar trebui ținute departe de sare includ Pirita, Lapis Lazuli, Opal, Hematita etc.

 

Purificarea cristalelor-  in sare uscata

Purificarea în sare uscată 

O altă metodă de sare este să umpleți pe jumătate un castron de sticlă cu sare de mare și puneți cristalele direct în sare. Fie le îngropăm în sarea uscată, fie le lăsăm la suprafață. Acestea trebuie lăsate în sare câteva ore, peste noapte sau câteva zile. Cristalele dvs. trebuie apoi clătite bine sub apă curentă rece pentru a îndepărta orice sare rămasă. După utilizare, sarea trebuie aruncată și niciodată refolosită.  

Din nou, aveți grijă atunci când așezați cristalele direct pe sare uscată, deoarece sarea poate avea un efect negativ asupra anumitor cristale.

Purificarea cristalelor- in sare fara contact

Purificarea în sare fără contact 

Aceasta este considerată cea mai sigură metodă de curățare a sării și trebuie utilizată acolo unde cristalele pot fi altfel deteriorate prin contactul direct cu sarea. Aceasta este, de asemenea, o metodă bună dacă curățați pietre prețioase găsite în bijuterii sau pietre prețioase înconjurate de metal.

Mai întâi, umpleți un vas de sticlă jumătate până la două treimi cu sare de mare uscată. Apoi puneți un recipient de sticlă mai mic sau un pahar de băut superficial și îngropați acest pahar în sare. Puteți plasa cristalele direct în paharul gol, care este așezat pe jumătate îngropat în sarea uscată. Sarea va putea în continuare să extragă energiile stocate în pietre, dar această metodă va dura mai mult decât contactul direct cu sarea. De asemenea, puteți turna suficientă apă (de preferință apă pură, distilată sau minerală) în recipientul de sticlă mai mic, doar cât să acopere cristalele. Acest lucru îi va proteja și va împiedica „expunerea directă la sare” sau „aerul sărat” să provoace coroziune sau efecte adverse oricărui metal sau alte accesorii care pot înconjura pietrele prețioase. De asemenea, rețineți că anumite cristale nu trebuie lăsate să se înmoaie în apă.

Purificarea cristalelor- geoda cuart

Purificarea cu cluster, geoda sau pat de cristal

  Toate cristalele pot fi curățate în condiții de siguranță, plasându-le într-o peșteră de geode ametist peste noapte sau timp de 24-48 de ore. Un grup sau un pat de ametist poate fi, de asemenea, utilizată în același mod. O Geodă, Pat sau Cluster de Cuart trasnparent oferă un proces de curățare mai rapid decât Ametistul, dar ambele metode sunt la fel de eficiente. Pur și simplu nu așezați mai mult de câteva cristale pe cluster-ul de cristal și lăsați pentru orice timp de până la 24-48 de ore. Aceste formațiuni de grupuri de cristale (atât ametist, cât și cuarț) au capacitatea de a absorbi energiile conținute în cristale, de a neutraliza energiile și apoi de a elibera energia „bună” din cluster înapoi în cristalele care sunt curățate, astfel încât să poată curăța și energiza în mod eficient acelasi timp.

 

Purificarea cristalelolr- cu fumPurificarea cu fum 

  O altă metodă populară de curățare a cristalelor este prin „afumare”. Aceasta implică arderea fie a ierburilor naturale, fie a tămâiei și a păstrării cristalelor în fum pentru a curăța energiile stocate. Mai multe tipuri de tămâie sunt recomandate în mod special pentru acest lucru, deoarece, atunci când sunt arse, eliberează anumite elemente în aer prin intermediul fumului, care pot elimina în mod eficient energiile rele și acumulate. Următoarele tipuri de ierburi sunt recomandate în mod special pentru curatarea eficientă: salvie și iarbă dulce, cedru sau lemnul de Palo Santo. Fumul acestora este necesar sa actioneze asupra cristalelor pentru o perioda scurta de timp, 20-30 de secunde.

Purificarea cristalelor- vizualizare

Purificarea prin vizualizare 

  De asemenea, puteți utiliza vizualizarea sau „energia gândirii” pentru a curăța cristalele. Pur și simplu țineți cristalul, concentrați-vă pe acesta și vizualizați o lumină albă strălucitoare care înconjoară cristalul, urmată de un fascicul de lumină albă care coboară prin piatră, trecând până la capăt prin piatră, îndepărtând energia stocată în piatră. Faceți acest lucru până când vă simțiți fericiți că lumina albă și-a făcut treaba și a spulberat energiile stocate. „Energia gândită” generată de voi va fi transmisă pietrei și această energie de curățare va face treaba de a curăța piatra de energiile sale stocate.

 

Metode de purificare a cristalelor-bol Purificarea cu vibrația sunetelor

   Vibrația radiază prin spații, oameni și obiecte și, la rândul său, poate binecuvânta și purifica. Puteți utiliza diferite instrumente pentru a face acest lucru. Când vibrațiile sonore se mișcă printr-o cameră, obiect sau persoană, poate transmuta energiile negative în energie pozitivă înălțătoare.

  Există mai multe moduri diferite de a curăța cu sunet, inclusiv gong-uri, cinale sau clopote. Instrumentele metalice pot tăia energia negativă, în timp ce cristalul sau sticla pot clarifica. Folosiți o mantră sau repetați o afirmație pentru a schimba energia. Cântatul poate ridica și aduce mai multă bucurie. Poate deschide inima atunci când „îți lași inima să cânte”.

 

Metode de purificare a cristalelor-turmalinaPurificarea cu turmalina neagra

  Turmalina neagră este o piatră prețioasă semiprețioasă care este utilă pentru a absorbi și transmuta energiile negative. Chiar și a avea piatra în casa ta este protector. Este o piatră minunată să o ai în casă în general pentru a echilibra energiile. Este ușor să faci o ceață de apă neagră de turmalină. Așezați turmalina neagră și apa într-o sticlă.

Asigurați-vă că utilizați în continuare ritualul și ceremonia pentru a purifica cristalele. O ceremonie simplă de degajare este următoarea:

  •     Inspirați adânc și expirați.
  •     Stabiliți o intenție.
  •     Eliberați spațiul cu tehnica alternativă.
  •     Stabiliți din nou o intenție.
  •     Completați ritualul cu o inspirare profundă și expirați.
  •  

Metode de purificare a cristalelor-portocale  Purificarea cu portocale

  Aceste fructe sunt folosite în feng shui pentru a binecuvânta și a ridica energia. Este o alternativă excelentă de curatare, plus că sunt ușor de găsit. Dacă este posibil, utilizați portocale organice de cea mai înaltă calitate în scopul curățării. Cea mai ușoară metodă este utilizarea de coji proaspete de portocale pentru a purifica. Pur și simplu curățați portocalele și salvați pielea. Cojile pot fi stoarse ușor pentru a elibera uleiurile și energia în aer. Puteți crea o ceață de portocală, combinând ulei esențial de portocale dulci, apă și alcool într-o sticlă. Sau, puteți folosi coji proaspete de portocale cu apă într-o sticlă de pulverizare.

 

 

Metode de purificare a cristalelor-palo santo Purificarea cu Palo Santo

  Palo santo se traduce prin „lemn sfânt” în spaniolă. În mod tradițional, ați arde bețișoare de palo santo pentru a crea fum pentru a curata un spațiu, o persoană sau un lucru, dar puteti sa  creati o ceață  prin difuzarea uleiului esențial de palo santo.

  Puteți face o ceață fără fum palo santo combinând ulei esențial palo santo, apă și alcool într-o sticlă de spray curată. O altă opțiune este de a prepara un ceai cu palo santo pe care îl aburim. Când vă creați propria ceață (de orice fel), fiți atenți și concentrați atunci când o puneți împreună.

 

Metode de purificare a cristalelor-apa Purificarea in apa curgatoare

  Dacă aveți un cristal încărcat, puteti folosi o apa curgatoare pentru a il purifica. Modul ideal este să plasați piatra dvs. sub apă curată, curgătoare de izvor, dar puteți folosi și apă minerală sau apă de la robinet. Țineți piatra și puneți-o sub apă curgătoare, apoi ștergeți-o cu o cârpă uscata si moale. În timp ce apa este un produs de curățare minunat pentru oameni, fii prudent folosind apa cu pietrele, deoarece poate dăuna cristalelor delicate sau moi. Apa funcționează cel mai bine cu pietre lustruite, niciodată pietre aspre sau naturale sau geode.

 

Metode de purificare a cristalelor-luna Purificarea in lumina lunii sau a soarelui

  Această metodă implică plasarea pietrei sub soarele dimineții timp de aproximativ o oră. Este în regulă dacă lumina soarelui nu lovește direct piatra. Este suficient să plasați piatra lângă fereastră acolo unde este luminată de lumina soarelui. Lumina lunii în perioada dintre luna nouă și luna plină este ideală, noaptea cu lună plină fiind cea mai eficientă. Evitați nopțile în care luna scade. Această metodă este perfectă pentru purificarea pietrelor legate de lună, cum ar fi cuarțul roz, ametistul și piatra lunii.

Scrie un comentariu

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Accept Citeste mai mult