Prima pagină » Folosirea cristalelor in medicina ayurvedica

Folosirea cristalelor in medicina ayurvedica

de contact@kristale.ro
5 minutes Citeste

Folosirea cristalelor in medicina ayurvedica

Folosirea cristalelor in medicina ayurvedica

Medicina Ayurvedica este un sistem holistic de medicina traditionala indiana, care are o istorie de cel putin 5000 de ani. In Ayurveda, sanatatea este considerata o armonie intre minte, corp si spirit, iar boala este vazuta ca o perturbare a acestei armonii. Prin urmare, medicina ayurvedica isi propune sa vindece nu numai corpul fizic, ci si sufletul si mintea.
Medicina ayurvedica se bazeaza pe ideea ca totul din univers este alcatuit din cinci elemente de baza: aer, apa, foc, pamant si eter. Aceste cinci elemente sunt reprezentate in corpul uman prin trei doze sau energii numite doshas: Vata, Pitta si Kapha. Fiecare persoana are o combinatie unica de doshas care determina caracteristicile sale fizice, mentale si emotionale. In Ayurveda, se considera ca sanatatea este mentinuta prin mentinerea echilibrului intre aceste doze.

In medicina ayurvedica, diagnosticul se face prin examinarea pulsului, limbii, pielii si ochilor pacientului. Tratamentul consta intr-o combinatie de modificari ale stilului de viata, alimentatie, plante medicinale, terapii de detoxifiere, yoga, meditatie si alte practici spirituale.
Un aspect important al tratamentului ayurvedic este alimentatia. Alimentele sunt clasificate in functie de gustul lor si de efectul lor asupra doshas. De exemplu, alimentele dulci si grase sunt considerate benefice pentru Vata, iar alimentele picante si amare sunt considerate benefice pentru Kapha. In general, se recomanda alimente naturale, proaspete si locale.
Plantele medicinale joaca, de asemenea, un rol important in tratamentul ayurvedic. Acestea sunt utilizate pentru a mentine echilibrul intre doshas si pentru a trata diverse afectiuni. Plantele medicinale pot fi administrate sub forma de pulberi, tablete, tincturi sau uleiuri.
Terapia de detoxifiere, numita Panchakarma, este, de asemenea, utilizata in Ayurveda pentru a elimina toxinele din corp. Aceasta consta intr-un proces de curatare care implica masaj, terapie cu aburi, purgare, lavaj nazal si alte tehnici.

Folosirea cristalelor in medicina ayurvedica 1In Ayurveda, yoga si meditatia sunt considerate tehnici importante pentru mentinerea echilibrului intre corp si minte. Aceste practici sunt folosite pentru a reduce stresul si a imbunatati starea de spirit si sanatatea generala.
Cristalele si utilizarea lor in aceasta medicina ayurvedica
In medicina ayurvedica, cristalele sunt utilizate ca remedii naturale pentru a vindeca diverse afectiuni fizice, emotionale si spirituale. Se considera ca fiecare cristal are o energie specifica si o frecventa unica, care poate fi utilizata pentru a armoniza si a echilibra energia corpului si a mintei.

Cristalele sunt, de obicei, purtate pe corp, plasate in incaperi sau utilizate in diferite tehnici de terapie. Acestea sunt alese in functie de simptomele si nevoile individuale ale pacientului si de proprietatile lor terapeutice.
Unele dintre cele mai comune cristale folosite in medicina ayurvedica includ:
Cuartul roz: este cunoscut pentru proprietatile sale calmante si este utilizat pentru a reduce stresul si anxietatea.
Ametistul: este utilizat pentru a stimula mintea si pentru a imbunatati starea de spirit. Este, de asemenea, cunoscut pentru proprietatile sale de vindecare a durerilor de cap si a insomniei.
Aventurinul: este utilizat pentru a echilibra energia corpului si a mintei si pentru a reduce stresul. Este, de asemenea, cunoscut pentru proprietatile sale de stimulare a sistemului imunitar si de imbunatatire a sanatatii pielii.
 Citrinul: este utilizat pentru a imbunatati starea de spirit si pentru a creste increderea in sine. Este, de asemenea, cunoscut pentru proprietatile sale de imbunatatire a digestiei si de detoxifiere a ficatului.
Granat: cristalul granat este adesea folosit pentru a ajuta la imbunatatirea circulatiei sangelui si la cresterea nivelului de energie si vitalitate.
Onixul: este utilizat pentru a reduce stresul si a imbunatati starea de spirit. Este, de asemenea, cunoscut pentru proprietatile sale de imbunatatire a circulatiei sanguine si de intarire a oaselor.
Lapis lazuli: este utilizat pentru a imbunatati starea de spirit si pentru a stimula creativitatea si intuitia. Este, de asemenea, cunoscut pentru proprietatile sale de imbunatatire a sistemului respirator si a sistemului nervos.
Rodonit: cristalul rodonit este asociat cu chakra inimii si este adesea utilizat pentru a ajuta la reducerea tensiunii arteriale si a stresului si pentru a promova iubirea si compasiunea.
Turmalina neagra: cunoscuta si sub numele de schorl, turmalina neagra este folosita pentru a ajuta la neutralizarea energiilor negative si a proteja impotriva radiatiilor electromagnetice.
Cristalul de cuart transparent: cunoscut si sub numele de cristal de stanca, acest cristal este adesea folosit pentru a ajuta la cresterea claritatii mentale si a capacitatii de concentrare.
Agat: acest cristal este asociat cu chakra radacinii si este folosit pentru a ajuta la imbunatatirea stabilitatii emotionale si a sigurantei financiare.
Calcit: cristalul calcit este folosit pentru a ajuta la imbunatatirea starii de spirit si a echilibrului emotional.
Fluorit: cunoscut pentru proprietatile sale de protectie si de claritate mentala, fluoritul este adesea folosit pentru a ajuta la reducerea anxietatii si a stresului si pentru a promova concentrarea si productivitatea.

In general, cristalele sunt folosite in medicina ayurvedica ca o forma naturala de remediu pentru a trata o varietate de afectiuni fizice, emotionale si spirituale. Acestea sunt utilizate in functie de nevoile individuale ale pacientului si de proprietatile lor terapeutice unice. In medicina ayurvedica, multi oameni considera ca aceste cristale au beneficii semnificative pentru sanatatea lor.

Scrie un comentariu

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Accept Citeste mai mult