Prima pagină » Diferenta dintre cristalele brute si cele rulate

Diferenta dintre cristalele brute si cele rulate

de contact@kristale.ro
5 minutes Citeste

Diferenta dintre cristalele brute si cele rulate

Diferenta dintre cristalele brute si cele rulate


   Exista opinii diferite cand vine vorba despre alegerea si folosirea unor cristale brute sau a unora prelucrate sau rulate cum a fost preluat termenul iar asta prin prisma faptului ca oamenii considera ca proprietatile pot sa difere. Cristalele rulate au preluat aceasta denumire datorita procesului de slefuire la care sunt supuse prin asezarea intr-un tambur in care se afla nisip, apa si alte solutii abrasive pentru a le oferii un aspect lucios, neted si fara colturi sau zone zimturoase. Trebuie sa fiti insa foarte atenti daca ceea ce vedeti sau cumparati este chiar un cristal sau este pur si simplu o roca ce a fost supusa la un astfel de process astfel incat sa fie adusa cat mai aproape de ceea ce poate sa reprezinte un cristal prelucrat.
Alegerea intre un cristal brut si unul rulat este data in primul rand de destinatia ulterioara a acestuia si asta pentru ca asezarea unui cristal in cadrul unei bijuterii trebuie facuta de asa maniera incat persoana care o poarta sa nu aiba de suferit din cauza asta, sa nu fie intepata, taiata sau sa nu raneasca pe altcineva in timp ce o poarta. Daca vorbim despre utilizarea cu rol decorative in cadrul unei locuinte atunci nu trebuie neaparat sa fie un cristal rulat sau prelucrat ci poate fi si unul brut exact cum a fost cules din natura.


Diferenta dintre cristalele brute si cele rulate

   Cristalele brute sunt cele care nu au fost prelucrate sau tratate in nici un fel iar asta ajuta la prezentarea lor in forma bruta, o forma care le ofera unicitate si care le poate face sa iasa in evidenta foarte usor indifferent de locul in care sunt pozitionate.  Netratarea lor cu alte substante sau chimicale are de asemenea efect in ceea ce priveste nuanta cristalelor, si cred ca fiecare isi doreste sa se bucure de acea culoare unica, cu variatii dinspre margine spre centru sau acea structura, poate cu impuritati, dar care starneste imaginatia. Comparatia sau analiza tine si de latura energetica pe care cristalele o pot emana, in cazul cristalelor brute putem sa vorbim despre o energie bruta care te poate ajuta sa te conectezi cu natura prin energia pamantului inmagazinata in acel cristal. Alegerea unui astfel de cristal te poate ajuta sa obti acel boost de energie de care ai nevoie pentru a iti incepe ziua de munca sau a te apuca de un nou proiect.


Diferenta dintre cristalele brute si cele rulate 1   Cristalele prelucrate sau rulate putem spune ca sunt acelea care nu se regasesc in categoria celor brute insa lucrurile sunt mult mai complexe de atat. Exista opinii care sustin ca din punct de vedere al proprietatilor sau caracteristicilor nu exista nici o diferenta intre cele doua categorii insa la fel de multe opinii sustin contrariul. Am precizat despre alegerea unui cristal functie de destinatia pe care urmeaza sa o aiba insa se poate vorbi si despre alegerea sa functie de energia pe care o poarta. Daca pentru categoria cristalelor brute am vorbit despre un boost de energie, in categoria celor rulate putem sa avem o energie subtila ce radiaza in toate directiile si care poate ajuta la mentinerea nivelului optim sau a nivelului imprimat de catre cristalul brut. Din perspectiva proprietatilor fizice pentru cristalele rulate vom avea posibilitatea de a scoate la iveala prin prelucrare pe langa suprafata lucioasa sau marginile finiste si o nuanta mai aparte a acestora sau sa punem in evidenta structura lor si linii interioare sau puncte lasate de unele impuritati in timpul formarii lor.
   Avand diferite tipuri de cristale prezente, vom avea si diferite destinatii ale acestora ceea ce poate face ca doar o anumita categorie din cele doua sa fie recomandata. Putem sa luam ca exemplu malachitul care in stare bruta poate fi usor toxic si de aceea trebuie prelucrat, la fel de usor poate fi vorba si despre persoanele care daca sunt in apropierea unor cristale brute experimenteaza stari de agitatie sau de ameteala iar asta pentru ca energia bruta a cristalelor este prea puternica si au nevoie de ceva mai subtil si mai delicat. Alegerea celui mai potrivit cristal tine pana la urma si de preferintele fiecaruia si daca o persoana doreste un cristal cu o frumusete naturala, neprelucrata si neatinsa sau daca este vorba despre alegerea unui cristal slefuit si caruia i s-a dat o forma fina, lucioasa si poate o forma mai speciala cu o oarecare semnificatie pentru persoana in cauza.

Scrie un comentariu

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Accept Citeste mai mult