Prima pagină » Cum pot fi identificate cristalele false?

Cum pot fi identificate cristalele false?

de contact@kristale.ro
5 minutes Citeste

Cum pot fi identificate cristalele false

Cum pot fi identificate cristalele false?

    Indiferent dacă vrei să cumperi cristale sau dacă ai primit cristale cadou, îți dorești să știi că acestea sunt autentice și nu sunt fabricate în laborator sau sunt false. Din nefericire pe piața cristalelor există foarte multe astfel de cristale false, multe dintre ele fiind atât de strălucitoare și de similare cu cele autentice încât inclusiv experții nu pot să le diferențieze la o primă vedere.

   Tocmai pentru a veni în sprijinul acelor persoane care își doresc să evite cristalele false, în continuare vei putea găsi câteva informații care să te ajute să cumperi doar cristale autentice și să stai departe de cristalele false, acestea din urmând neavând nici cea mai mică încărcătură energetică sau spirituală.

Cum pot fi identificate cristalele false?       Trucuri pentru a identifica cristalele false
   Cristalele naturale care se formează în interiorul scoarței terestre sunt frumoase datorită faptului că sunt unice din perspectiva aspectului, a culorilor, a mărimilor și a modelelor. Din acest motiv este important să acorzi atenție culorilor care nu sunt naturale sau modelelor care sunt perfect simetrice. În natură este aproape imposibil să găsești cristale care au aceeași formă, aceeași mărime și modele sau tipare identice. Prin urmare, un prim sfat este acela de a acorda atenție culorii și tiparului cristalului.

   Un alt truc pentru a identifica un cristal fals poate fi prețul. Dacă vorbim despre prețuri foarte mici, atunci trebuie să te întrebi care este motivul pentru care anumite cristale sunt foarte ieftine. Există într-adevăr cristale care sunt la prețuri mici datorită faptului că sunt frecvent întâlnite, sunt ușor de prelucrat și sunt răspândite în multe zone din lume. Însă atunci când vorbim despre cristale foarte rare, prețurile foarte mici sunt un indiciu că foarte probabil ai de-a face cu cristale false.

   Tot în rândul sfaturilor utile pentru evitarea cristalelor false și care nu au nici o valoare din punct de vedere spiritual și al energiei este acela de a cumpăra cristale doar din magazinele autorizate și care emit certificat de autenticitate pentru cristalele comercializate. În acest mod poți să ai mai multă încredere că ai investit în cristale care sunt conform cu descrierea magazinului de unde achiziționezi respectivele cristale și că vei beneficia de toate proprietățile vindecătoare ale cristalelor naturale, autentice.

       Cum identifici dacă un cristal a fost colorat?
   În situația în care vrei să afli dacă un cristal a fost sau nu colorat, tot ceea ce trebuie să faci este să acorzi atenție la crăpăturile sau semnele din cristal. De obicei dacă cristalele sunt colorate, în acele zone vei observa o aglomerare de culoare. În anumite situații cristalele vopsite vor fi ușor de identificat dacă se folosește o cârpă umedă sau acetona pentru curățarea ojei de unghii.

   Cristalele artificiale sau cele vopsite pot să se regăsească în colecția de cristale, având în vedere că fiecare persoană percepe diferit energia cristalelor. Chiar dacă multă lume nu alege să cumpere cristale vopsite atunci când vine vorba despre vindecare, există cristale vopsite foarte apreciate prin prisma aspectului lor, mai ales dacă acestea sunt cristale naturale. Printre cristalele vopsite regăsim de multe ori Turcoazul, acesta fiind destul de greu de găsit în natură și de multe ori este foarte scump. Tocmai de aceea este recomandat să acorzi atenție dacă urmează să cumperi Turcoaz, dar și alte cristale.

   O altă metodă pentru identificarea cristalelor colorate (și care nu sunt prezentate de vânzător ca fiind vopsite) poate fi folosirea cuțitului. Pentru acest lucru se folosește lama cuțitului și astfel suprafața de vopsea aplicată peste cristal va fi îndepărtată și se va observa culoarea inițială a cristalului.

   Ține cont de aceste sfaturi pentru a evita să cumperi cristale false și fără valoare spirituală. Dincolo de faptul că aceste cristale false înseamnă sume de bani investite în produse fără proprietățile pe care le au cristalele, nici nu vei putea să beneficiezi de respectivele proprietăți pentru vindecare sau pentru reechilibrare energetică.

Scrie un comentariu

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Accept Citeste mai mult