Prima pagină » Cum ne dam seama ca un cristal nu este benefic pentru noi?

Cum ne dam seama ca un cristal nu este benefic pentru noi?

de contact@kristale.ro
7 minutes Citeste

Cum ne dam seama ca un cristal nu este benefic pentru noi

Cum ne dam seama ca un cristal nu este benefic pentru noi?


    Cristalele sunt compusi mineralici cu o structura interna ordonata și un aspect regulat. Acestea sunt formate din atomi, ioni sau molecule care se aseaza intr-o anumita forma și ordine geometrica, ceea ce le da o forma specifica. Cristalele pot fi naturale sau sintetice și pot fi prezente in diverse domenii, cum ar fi tehnologia, industria bijuteriilor, medicina, chimia dar și spiritualitate sau religie unde sunt prezente in practici pentru canalizarea energiilor pozitive și pentru atingerea obiectivelor spirituale. Se crede ca fiecare cristal are propria vibratie și propriile proprietati ceea ce il face unic, iar aceste proprietati pot fi utilizate pentru echilibrarea și alinierea chakrelor din corpul uman și pentru a ne ajuta sa atingem obiectivele noastre spirituale. Exista o varietate de moduri in care cristalele pot fi utilizate in spiritualitate:

  •     Folosirea ca talismane sau pietre de protectie.
  •     Plasarea cristalelor in jurul casei sau la locul de munca pentru o atmosfera pozitiva.
  •     Meditarea cu cristale pentru a se conecta mai bine cu energia lor.
  •     Asezarea cristalelor in zonele chakrelor pentru ale echilibra și pentru ale curata.
  •     Folosirea pentru sporirea capacitatii de concentrare și pentru indeplinirea obiectivelor spirituale.

Cum ne dam seama ca un cristal nu este benefic pentru noi 1    Alegerea celui mai bun cristal pentru fiecare persoana ar trebuie facuta dupa o consultarea atenta și o documentare amanuntita a fiecarui cristal, a proprietatilor pe care le detine și a efectelor pentru care se recomanda utilizarea sa.
Unele persoane pot sustin faptul ca nu exista nici un beneficiu al cristalelor și ca nu simt nici un fel de conexiune cu acestea indiferent daca sunt tinute in mana sau daca sunt asezate in birou sau in dormitor. Exista și posibilitatea ca unele persoane pur și simplu sa nu fie genul de persoane care lucreaza cu cristale in exact acelasi fel cum nu toata lumea prefera cainii sau pisicile sau cum unele persoane au intoleranta la lactoza sau alte produse alimentare. Cei care fac parte din aceasta categorie pot foarte simplu sa incerce alte tehnici de vindecare și echilibrare precum tehnicile de aromaterapie, meditatie, uleiuri esentiale sau terapie cu sunet pentru și asta pentru atragerea energiilor pozitive in jurul lor și focalizarea acestora spre atingerea unor obiective.
    Inainte de a considera ca un cristal nu functioneaza pentru voi trebuie sa tineti cont de unele aspecte, precum faptul ca energia cristalelor nu se face simtita din prima secunda in care acesta a intrat in posesia voastra sau a fost asezat in interiorul locuintei. Graba, nerabdarea sau stresul pot fi elemente care sa blocheze energia unui cristal și din acest motiv totul trebuie facut cu calm și cu rabdare. Nici aglomeratia de cristale nu este un lucru benefic pentru cei care vor sa beneficieze de energia lor, se recomanda de cele mai multe ori sa atacati fiecare problema pe rand. Daca ati efectuat deja curatarea energetica a voastra sau a locuintei atunci puteti sa luati fiecare problema in parte și sa aduceti energia unui anumit cristal care sa va ajute. Toate aceste lucruri insa trebuie facute in acel moment in care mintea voastra este linistita și nu sunteti impartiti cu gandul in mai multe directii, sau cautati sa rezolvati foarte multe lucruri in acelasi timp in care vreti sa beneficiati și de energiile unui cristal.
    Exista unele semne care pot fi considerate ca fiind negative cand vine vorba despre utilizarea unor cristale și care va pot ajuta sa sesizati daca ceea ce folositi este benefic sau nu pentru voi.

  •     Energia unui cristal poate fi prea puternica pentru o persoana iar asta poate sa genereze senzatie de stres sau de anxietate.
  •     Pot exista emisii de energie negativa a unor cristale in cazul in care au fost expuse unui mediu negativ sau daca anterior au fost folosite cu acest scop iar asta se va resimti cu siguranta și asupra persoanelor asupra carora se afla in acest moment.
  •     Unele efecte negative ale folosirii cristalelor pot fi durerile de cap, ametelile insa acestea pot fi datorate nu doar efectelor negative ale unui anumit cristal ci și datorita unei utilizari in exces sau in mod necorespunzator.
  •     Intoleranta, dupa cum mentionam putin anterior, se poate manifesta și cand vine vorba despre anumite cristale, despre compozitia chimica a acestora sau despre latura lor energetica. Acest lucru se poate face simtit și prin unele reactii alergice sau alte neplaceri și simptome de disconfort.
  •     Accentuarea unor probleme deja existente poate fi o alta reactie pe care persoanele o pot avea la anumite cristale. Pentru a preveni acest lucru este necesar a se cunoaste starea de sanatate fizica și psihica a unei perosoane inaite de a incepe terapia cu ajutorul cristalelor iar consultarea unui specialist va poate ajuta in acest sens.

Cum ne dam seama ca un cristal nu este benefic pentru noi2

    In concluzie, și in domeniul spiritualitatii precum in cel medical trebuie evitata ”automedicatia” și se recomanda consultarea unui specialist in ceea ce tine de tipurile de cristale folosite, rolul fiecaruia și modul in care acesta trebuie utilizati. Trebuie in egala masura ca atunci cand vorbim despre achizitionarea unui cristal sa cunoastem și istoricul acestuia. Un cristal folosit anterior in cadrul unor procedee negative cu siguranta va avea reminiscente ale acelor energii negative. Tot ca și efect negativ puteti avea influenta modului in care cristalul a fost obtinut, daca este vorba despre un cristal produs prin distrugerea masiva a naturii, despre unul obtinut cu ajutorul exploatarii unor muncitori sau de cele produse in laborator doar cu scopul de a scoate multi bani intr-un mod usor și rapid.

Scrie un comentariu

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Accept Citeste mai mult