Prima pagină » Cristalele mentionate in Biblie

Cristalele mentionate in Biblie

de contact@kristale.ro
9 minutes Citeste

Cristalele menționate în Biblie

Cristalele menționate în Biblie

Cristalele sunt folosite în diferite moduri în zilele noastre. Fie că vorbim despre utilizarea cristalelor sub forma unor bijuterii sau pentru vindecarea fizică a corpului ori pentru creșterea spirituală, cristalele sunt tot mai prezente în cotidianul vieții moderne.

Ce sunt cristalele și cum sunt ele amintite în pasajele biblice?
Este o mare abundență de informație cu privire la cristale, la proprietățile cristalelor și la modul în care aceste minunății create de natură ne pot face viața mai frumoasă la propriu și la figurat. Cu toate acestea, există în continuare multe păreri care aduc ezitare în rândul creștinilor atunci când vine vorba despre folosirea cristalelor pentru vindecare sau pentru proprietățile pe care acestea le au. Însă rămâne întrebarea dacă trebuie evitate cristalele sau dacă acestea sunt create de puterea lui Dumnezeu așa cum a fost creat întreg Pământul și întreg Universul. Iar în acest caz de ce nu ar trebui folosite!?

În primul rând este important de stabilit și de definit foarte clar ce sunt cristalele. Definiția cristalelor menționează că acestea sunt materiale solide unde moleculele se potrivesc și se grupează împreună pentru a rezulta un model care se repetă, un pattern. Acest model generează diferite tipuri de forme specifice fiecărui cristal. Cu alte cuvinte, cristalele sunt roci sau minerale care se grupează într-un mod anume și formează un model care oferă particularitate la nivel de structură.

Termenul „cristal” este amintit în Biblie de 5 ori. Spre exemplu în Iov 28:12-19 sunt amintite de mai multe ori aurul, argintul și diferite cristale: „Dar înţelepciunea unde se găseşte? Unde este locuinţa priceperii?/Omul nu-i cunoaşte preţul, ea nu se găseşte în pământul celor vii./Adâncul zice: ‘Nu este în mine’, şi marea zice: ‘Nu este la mine.’/Ea nu se dă în schimbul aurului curat, nu se cumpără cântărindu-se cu argint;/nu se cântăreşte pe aurul din Ofir, nici pe onixul cel scump, nici pe safir./Nu se poate asemăna cu aurul, nici cu diamantul, nu se poate schimba cu un vas de aur ales./Mărgeanul şi cristalul nu sunt nimic pe lângă ea: înţelepciunea preţuieşte mai mult decât mărgăritarele./Topazul din Etiopia nu este ca ea şi aurul curat nu se cumpăneşte cu ea.”

Cristalele menționate în BibliePietrele semiprețioase sunt foarte importante în Biblie, fiind menționate încă din Geneza atunci când este descrisă Grădina Edenului. Aurul este amintit drept un metal prețios, Onyx-ul este prezentat drept o piatră semiprețioasă, iar în anumite pasage pietrele sunt folosite drept martor. Astfel Moise a văzut pe Dumezeu în pustie ”Iar ei au văzut pe Dumnezeul lui Israel și sub picioarele Lui era un drum pavat cu piatră de safir”. Pietre semiprețioase și cristale au fost folosite de asmenea pentru platoșa lui Aaron, marele preot evreu. Era vorba despre 12 pietre semiprețioase, și anume rubin, topaz, smarald, turcoaz, safir, diamant, agat, ametist, beril, onyx, japs și hiacint (sau zirconiu roșu), conform Exod 28:17-20.

Sunt și alte secvențe și pasage biblice unde sunt amintite diferite pietre semiprețioase, inclusiv atunci când este descrisă încăperea unde Dumnezeu tronează în Rai, dar și atunci când acestea sunt amintite drept martori pentru înțelegeri și contracte. Mai mult, în multe pasage din Sfânta Scriptură Dumnezeu este amintit ca fiind piatra noastră de temelie, cetatea noastră. Este ceva special în legătură cu rocile, cu pietrele și cu cristalele din moment ce Dumnezeu le folosește pentru camera tronului Său sau pentru a portretiza puterile sale.

Faptul că diferite pietre sunt folosite ca fundație pentru ridicarea Bisericii Sale sau ca un martor pentru ținerea jurămintelor și a menținerii adevărului, denotă o mare importanță pentru pietre și pentru cristale. În Romani 1:20 putem găsi faptul că ” De la crearea lumii, însușirile Lui nevăzute – puterea Lui veșnică și dumnezeirea Lui – au fost clar arătate, fiind înțelese din ceea ce a fost creat, pentru ca ei să nu aibă nicio scuză.”

Altfel spus, dacă Dumnezeu a creat rocile, cristalele și pietrele semiprețioase, iar de multe ori Dumnezeu este asemănat cu o rocă și este înconjurat de pietre deosebite demonstrând oamenilor puterile sale, se poate spune că folosirea cristalelor și a pietrelor semiprețioase aparține mai întâi lui Dumnezeu. Atunci când persoanele care folosesc cristalele, putem spune că le pot folosi pentru a glorifica puterea lui Dumnezeu, având în vedere că în cele din urmă vorbim despre creația lui Dumnezeu.

În Biblie regăsim faptul că pietrele pot „vorbi”
Te-ai gândit vreodată la versetul care spune ” Isus, răspunzând, a zis: ‒ Vă spun că, dacă aceștia vor tăcea, pietrele vor striga!”. Iată deci cum se amintește despre faptul că pietrele ar putea vorbi, chiar dacă acestea nu au voce, nu au gură și firește că nu ar putea vorbi la modul în care vorbim noi oamenii.

Însă pietrele și cristalele au energie, iar totul este energie și frecvență energetică în jurul nostru. Fiecare model unic al cristalelor care diferențiază cristalele aduc o anumită frecvență distinctă în fiecare cristal. Practic tocmai aceste frecvențe energetice transmise de pietre pot ”striga”. Iar faptul că în ultimii ani există o multitudine de informație despre energia vindecătoare și modul în care frecvențele energetice pot vindeca corpul fizic, denotă prezența respectivei energii.

Cristalele menționate în Biblie 2Dacă ne raportăm la faptul că ne folosim zilnic de câmpul electromagnetic atunci când folosim diferite dispozitive electronice și este dovedit că toate aceste dispozitive ne pot afecta din punct de vedere al corpului fizic, putem înțelege cum pietrele și cristalele au energie. Mai ales dacă ținem cont de faptul că multe dintre elementele folosite pentru dispozitivele electronice sunt realizate din diferite materiale din categoria cristalelor, mineralelor sau a rocilor.

Mai mult decât atât, dacă revenim la faptul că un cristal reprezintă o grupare de minerale, iar corpul nostru este alcătuit la rândul său din minerale și avem nevoie de o cantitate optimă de minerale pentru a putea funcționa corespunzător, putem spune că pietrele semiprețioase și cristalele interacționează cu omul, la fel cum o fac suplimentele pe care le folosim pentru minerale.

Este perfect adevărat faptul că multă lume ezită să folosească pietre semiprețioase și cristale pentru că nu sunt folosite în Biblie pentru vindecare. Însă dacă este să privim la diferitele metode pe care lumea modernă le folosește pentru vindecare, nici acestea nu sunt amintite în Biblie. Pe de altă parte, în Biblie cristalele și pietrele semiprețioase sunt amintite și apreciate în multe pasage, fiind purtate chiar pentru scopuri spirituale.

În plus, faptul că în Biblie se amintește că nu trebuie să ne apropiem de persoane care practică ocultismul nu face referire directă la cristale. În cele din urmă putem spune că utilizarea cristalelor și a pietrelor semiprețioase are o vechime care precede apariția creștinismului și tocmai din acest motiv de multe ori utilizarea cristalelor este asociată cu practicile oculte, practici care de altfel sunt condamnate de către Biblie.

Folosirea cristalelor conform credințelor religioase personale
Foarte multă lume consideră că utilizarea cristalelor are legătură cu magia și din acest motiv privesc lucrurile ca fiind negative. Însă la fel ca orice alt lucru, și cristalele pot fi folosite pentru lucruri bune sau pentru lucruri rele. Atâta timp cât fiecare apelează la cristale și la pietre semiprețioase pentru practici care să nu contravină credințelor sale religioase, nu există vreun motiv pentru care acestea să nu aducă beneficii în ceea ce privește vindecarea fizică, spirituală sau emoțională.

La fel cum și ierburile și plantele au fost folosite încă din cele mai vechi timpuri, și cristalele au o vechime foarte mare în privința utilizării lor. Atât rocile, cât și pietrele, cristalele și pietrele semiprețioase sunt extrem de frumoase, arătând multitudinea de atribute ale lui Dumnezeu, printre care regăsim și faptul că Dumnezeu este vindecător.

În concluzie, putem privi folosirea cristalelor ca un mod prin care Dumnezeu ne invită să folosim energia acestora cu o inimă pură și să nu așteptăm vindecare din partea cristalelor, ci să avem încredere că Dumnezeu se folosește de creația sa, în acest caz de cristale, pentru a vindeca. Tot la fel cum se folosește de plante, ierburi pentru a aduce vindecare oamenilor. Atâta timp cât putem privi cristalele din perspectiva unui dar oferit de Dumnezeu pentru oameni ca instrument pentru vindecare, nu ne rămâne decât să primim acest dar și să ne bucurăm de el pentru a ne face viața mai frumoasă prin vindecarea diferitelor aspecte din viețile noastre.

Scrie un comentariu

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Accept Citeste mai mult