Prima pagină » Pot fi proprietatile cristalelor considerate ca fiind inzestrarea lui Dumnezeu?

Pot fi proprietatile cristalelor considerate ca fiind inzestrarea lui Dumnezeu?

de contact@kristale.ro
5 minutes Citeste

Pot fi proprietățile cristalelor considerate ca fiind înzestrarea lui Dumnezeu (1)

Pot fi proprietățile cristalelor considerate ca fiind înzestrarea lui Dumnezeu?

Datorită faptului că folosirea cristalelor datează de mii de ani, multă lume asociază aceste pietre semiprețioase și roci cu practicile pagâne sau cu cele oculte. Pe de altă parte, trebuie spus că tot de mii de ani cristalele au fost folosite în foarte multe practici religioase. Prezența cristalelor într-o mulțime de morminte aparținând regilor, împăraților și preoților denotă faptul că acestea erau considerate foarte importante pentru diferite practici.

Printre cele mai importante cristale și printre cele mai des amintite în pasajele biblice sunt cuarțurile. În Biblie se amintește faptul că Ametistul, o varietate de cuarț, a fost considerată a 12-a piatră care a stat la fundația Noului Ierusalim, conform Apocalipsa Sf. Ioan 21:19-20. Dar împreună cu această piatră semiprețioasă, sunt amintite și alte cristale în aceste pasage biblice: „Temeliile zidului cetății sunt împodobite cu tot felul de pietre scumpe: întâia piatra de temelie este de iaspis, a doua din safir, a treia din halcedon, a patra de smarald,/ A cincea de sardonix, a șasea de sardiu, a șaptea de hrisolit, a opta de beril, a noua de topaz, a zecea de hrisopras, a unsprezecea de hiacint, a douasprezecea de ametist” – Apocalipsa Sf. Ioan 21:19-20.

Pot fi proprietățile cristalelor considerate ca fiind înzestrarea lui Dumnezeu (1)Tot în privința ametistului regăsim un alt pasaj biblic din Exodul 28:17-21, acest cristal fiind cea de-a 9-a piatră de pe pieptarul lui Aaron, marele preot evreu. Alături de ametist alte cristale se regăseau pe pieptarul marelui preot: „Pe el să așezi o înfloritură de pietre scumpe, inșirate în patru rânduri. Un rând de pietre să fie: un sardeon, un topaz și un smarald; acesta e rândul întâi./În rândul al doilea: un rubin, un safir și un diamant;/În rândul al treilea: un opal, o agată și un ametist;/Și în randul al patrulea: un hrisolit, un onix și un jasp. Acestea trebuie să fie așezate după rânduiala lor în cuibulețe de aur./ Pietrele acestea trebuie să fie în număr de douăsprezece, după numărul numelor celor doisprezece fii ai lui Israel, inșirate pe cele două pietre de pe umeri, după numele lor și după rânduiala în care s-au născut ei. Pe fiecare trebuie să sapi, ca pe pecete, câte un nume din numărul celor douăsprezece seminții”.

Dacă continuăm să privim spre ametist în raport cu creștinismul, putem remarca faptul că atât bisericile ortodoxe, cât și bisericile romano-catolice apelează la amestist ca la un simbol pentru puterea spirituală, fiind oferit tuturor episcopilor. Mai mult, în cadrul bisericilor greco-catolice diferite cristale și pietre semiprețioase sunt utilizate la împărtășanie și pentru a construi altarul celor Șapte Raze, atunci când la altarul bisericii se invocă cei șapte arhangheli pentru a intra în altarul bisericii.

Chiar dacă pentru anumite persoane cristalele pot să nu aibă nici o legătură cu Dumnezeu, dacă privim cu atenție modul în care cristalele s-au format, dar și aspectul și forma cristalelor, putem să observăm mâna Divinității în fiecare dintre acestea. Frumusețea fiecărui cristal, modul desăvârșit în care au luat formă și toate proprietățile care sunt atribuite majorității acestor cristale ne pot duce la ideea conform căreia Dumnezeu a avut grijă să înzestreze aceste pietre semiprețioase cu puteri mari pentru a ne ajuta să ne vindecăm prin puterea Divinității diferite laturi ale vieții noastre.

Faptul că multe dintre cristalele și pietrele semiprețioase găsite în lumea întreagă sunt atât de greu de găsit, de exploatat, iar unele sunt foarte rare, ne arată faptul că aceste cristale sunt asemenea unei comori pe care Dumnezeu a lăsat-o în lume pentru ca oamenii să o descopere mai întâi în planul fizic, prin găsirea propriu-zisă a cristalelor, iar mai apoi în planul energetic și spiritual, prin descoperirea proprietăților avute de fiecare cristal în parte.

Chiar dacă de multe ori folosirea cristalelor este asociată cu practicile oculte sau cu magia de diferite feluri, este important să avem în vedere că la fel ca orice alt lucru folosit în diferitele practici creștine, și cristalele sau pietrele semiprețioase pot fi folosite atât într-un scop nobil, cât și într-un scop malefic. Iar dacă multe dintre cristale erau folosite încă de pe vremea marelui preot evreu Aaron și sunt folosite inclusiv astăzi în cadrul ritualurilor religioase din bisericile creștine, putem privi aceste cristale și pietre semiprețioase ca fiind înzestrate de către puterea Divină pentru a ne ajuta în diferitele aspecte ale vieții noastre.

Scrie un comentariu

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Accept Citeste mai mult