Prima pagină » Cristale care se gasesc in Romania

Cristale care se gasesc in Romania

de contact@kristale.ro
5 minutes Citeste

Cristale care se gasesc in Romania

Cristale care se gasesc in Romania

Fascinatia pentru cristale este veche de mii de ani fiind cunoscuta prezenta lor in cadrul unor ceremonialuri religioase, a unor activitati culturale sau chiar a unor practici medicinale. Rolul si utilizarea lor este foarte cunoscuta si datorita numeroaselor comori sau vestigii descoperite si care aveau anumite cristale ca si piese centrale si nu doar datorita aspectului lor uimitor ci si datorita a ceea ce se credea a fi prorpietatile lor de atragere a anumitor energii. Chiar daca asocierea cristalelor este cu precadere spre cultura orientala acestea sunt populare si in cea occidentala fiind acceptate si incadrate in viata de zi cu zi a din ce in ce mai multor oameni.

In ceea ce priveste tara noastra este demonstrat ca interesul pentru cristale a cunoscut o crestere in timpul pandemiei si in timpul izolarii cand oamenii au avut timp sa descopere mult mai in amanunt latura spirituala avietii si modul in care aceasta latura este conectata de ceea ce se intampla in fiecare zi. Adoptarea unor astfel de inclinatii in stilul de viata al fiecaruia nu este o problema si nu trebuie vazuta ca un gest excentric pentru ca si in cultura noastra au fost prezente cristale de foarte mult timp si putem sa ne gandim doar la rolul chihlimbarului.
Fiecare tara are propriile zacaminte de cristale insa putem sa ne laudam cand vine vorba despre tara noastra ca fiind prima tara in care a fost descoperit rodocrozitul.

Cristale care se gasesc in Romania 1

Rodocrozitul – Acest cristal poate fi gasit in nuante de roz sau rosu spre maroniu cu insertii de linii albe si este format cu precadere in zonele unde exista izvoare termale, apa termala si diferenta de temperatura dintre aceasta si straturile de minerale au dus la formarea acestui tip de cristal. Ca si zona unde poate fi regasit avem zonele cu izvoare termale fie ca vorbim despre cele din zona de vest precum zona judetului Bihor, Hunedoara (Geoagiu), Valcea sau Mehedinti, zone recunoscute astfel pentru apele termale si baile termale. Ca si beneficii pe care utilizarea sau prezenta unui astfel de cristal le poate aduce avem vindecarea emotionala, recuperarea amintirilor pierdute, dezvoltarea unui simt al compasiunii dar si cresterea stimei de sine.
 
Zonele cunoscute pentru depozitele de cristale pot fi si cele unde in trecutul foarte indepartat au avut loc activitati vulcanice si asta pentru ca anumite cristale necesita atat o presiune mare pentru formare dar si o temperatura foarte mare. In Romania o astfel de zona poate fi cea a Maramuresului, iar aici pot fi gasite cristale precum:

Ametistul – este un cristal cu rol de limpezire si ajuta la mentinerea unei gandiri clare atunci cand sunteti poate supusi stresului si tensiunii. Protectia impotriva distragerilor de ordin mental este doar una dintre functiile pe care le poate oferii iar asta pentru ca indirect putem vorbi si despre un rol in eliminarea maniei sau furiei dar si a problemelor care pot sa cauzeze insomnii. Pe langa zona maramuresului acest cristal poate fi gasit relativ usor si intr-o alta zona muntoasa, zona Muntilor Metaliferi.
 
Cristale care se gasesc in Romania 2Pirita – un prieten cu ceea ce inseamna inlaturarea starilor de oboseala sau extenuare prin energizarea corpului si prin stimularea activitatii cerebrale si in acelasi timp imbunatatirea memoriei. Obtinerea acestor beneficii este datorata si prin aducerea unui echilibru intre instinct si intuitie dar si prin depasirea unor stari de melancolie, depasirea sentimentului de inferioritate si atenuarea disperarii.
 
Cuartul – poate fi considerat unul dintre cele mai importante pentru ca rolul sau poate fi atat de amplificare a energiilor cat si prin prisma proprietatilor vindecatoare. Avand prin preajma un cristal de cuart poate avea efecte asupra starii emotionale daca vorbim despre cel roz sau asupra alinierii intentiilor si modului de utilizare al energiei pentru indeplinirea acelor intentii sau obiective.
 
Cum pentru multi cristalele sunt asociate si cu zona montana mai putem sa discutam despre chihlimbar care pot fi gasit in Carpatii Orientali dar zacaminte importante au fost si sunt in continuare in zona Buzau si a Subcarpatilor de Curbura.

Chihlimbarul – chiar daca nu este precum alte cristale, fiind o rasina a copacilor care erau pe aceasta planeta acum milioane de ani, chihlimbarul este un ajutor semnificativ cand vine vorba despre recapatarea unei stari optime de energie. Interactiunea dintre acesta si nivelul bioenergetic al organismului duce la reducerea melancoliei, tristetii sau confuziei iar in acest fel se va observa o imbunatatire a bucuriei, optimismul, pozitivismul si altruismului.
 
Chiar daca Romania nu este in topul tarilor ca si bogatie a cristalelor exista posibilitatea de a gasi zone incarcate cu o energie pozitiva si benefica pentru voi, exista gogatia izvoarelor termale si minerale dar exista si bogatie cand vine vorba despre plante si despre aromaterapie. Daca vreti insa sa plecati la o vanatoare de cristale atunci nu strica sa vizitati zona Colti de langa Buzau, zona Baile Herculane, zona Maramuresului sau poate zona apusenilor cu numeroasele chei, vai si pesteri.

Scrie un comentariu

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Accept Citeste mai mult