Prima pagină » Cristale brute vs cristale rulate: care sunt mai benefice pentru noi si cum le putem diferentia

Cristale brute vs cristale rulate: care sunt mai benefice pentru noi si cum le putem diferentia

de contact@kristale.ro
8 minutes Citeste

Cristale brute vs cristale rulate care sunt mai benefice pentru noi și cum le putem diferenția

Cristale brute vs cristale rulate: care sunt mai benefice pentru noi și cum le putem diferenția

  Secole la rând cristalele s-au utilizat în domeniul frumuseții, dar și pentru proprietățile lor vindecătoare. Cristalele pot fi utilizate atât ca elemente de decor inedite pentru locuința dumneavoastră, cât și ca pietre prețioase pentru bijuterii, accesorii sau podoabe.
Atunci când vine vorba de beneficiile pentru sănătate, ambele tipuri de cristale pot fi eficiente. Cristalele brute pot fi utilizate pentru a ajuta la vindecarea emoțiilor și a problemelor fizice, în timp ce cristalele rulate pot fi utilizate pentru a ajuta la armonizarea chakrelor și a îmbunătăți relațiile.
Cristale brute vs cristale rulate care sunt mai benefice pentru noi și cum le putem diferenția1Cristale Brute
    Cristalele brute sunt cristale naturale care au fost extrase din pământ în forma lor naturală, fără a fi tăiate, lustruite sau finisate în vreun fel. Ele sunt adesea găsite în forme neregulate, cum ar fi forme de stalactită sau stalagmită și pot avea o varietate de culori, inclusiv alb, roz, galben, verde, albastru, violet și negru.
Cristalele brute pot fi utilizate pentru scopuri terapeutice, deoarece ele au o energie mai puternică decât cele tăiate sau lustruite. Ele pot fi utilizate pentru a ajuta la vindecarea emoțiilor și a problemelor fizice, precum și pentru a îmbunătăți starea generală de bine. De asemenea, pot fi utilizate pentru a crește conștientizarea spirituală și pentru a ajuta la conectarea cu universul.
De exemplu, cristale precum ametistul sau cuarțul roz pot ajuta la reducerea stresului și anxietății, în timp ce cristale precum turmalina neagră sau shungitul pot ajuta la protejarea împotriva radiațiilor electromagnetice. Un alt exemplu ar fi sodalitul sau cristalele de cuarț alb pot ajuta la armonizarea chakrei gâtului și a vorbirii adevărate, în timp ce cristale precum cristalele de roz sau de smarald pot ajuta la îmbunătățirea relațiilor.
Cristalele brute pot fi utilizate în terapia cristalelor prin așezarea lor direct pe zonele corporale care au nevoie de vindecare sau prin ținerea lor în mână în timpul meditației. De asemenea, pot fi utilizate pentru scopuri decorative. Ele pot fi utilizate ca piese de decor în casă sau în grădini, sau pot fi utilizate pentru a face bijuterii sau obiecte de decor. Acestea au o energie mai blândă și pot fi utilizate pentru a ajuta la armonizarea chakrelor și a îmbunătăți relațiile sau prin plasarea lor în jurul zonei chakre sau prin ținerea lor în mână în timpul meditației.

Cristale brute vs cristale rulate care sunt mai benefice pentru noi și cum le putem diferențiaCristale rulate
    Cristalele rulate sunt  considerate mai accesibile decât cristalele brute, din cauza procesului de prelucrare mai simplu: au fost tăiate și lustruite pentru a le da o formă regulată, cum ar fi cilindri sau sfere. Forma regulată a acestor cristale le permite să emită energia într-un mod mai echilibrat și mai delicat decât cristalele brute.
Cristalele rulate sunt adesea utilizate pentru a face bijuterii, cum ar fi brățări, coliere sau inele. Ele pot fi, de asemenea, utilizate pentru a fi plasate în grădini sau pe altaruri, pentru a aduce o energie armonioasă și echilibrată în aceste spații. De asemenea, sunt utilizate în terapia energetică, meditație și în aranjamente de decor pentru a crea un mediu armonios și echilibrat. Cristalele sunt considerate a fi purtătoare de energie pozitivă și pot fi utilizate pentru a atrage prosperitatea, sănătatea și iubirea în viața ta.
Ele pot fi, de asemenea, utilizate pentru a armoniza chakrele, sau poate fi utilizate pentru meditatie. Cristalele rulate sunt adesea utilizate pentru a aduce echilibru și armonie în viața individului.

Diferențe între cristale brute și cristale rulate
   Principalele diferențe dintre cristalele brute și cele rulate sunt:
1.    Forma: Forma naturală a cristalelor brute este rezultatul milioanelor de ani de formare în mediul natural, cum ar fi în mine sau în roci. Ele pot avea o varietate de forme și dimensiuni, inclusiv forme neregulate, cu colțuri și muchii, care pot fi neregulate și nefinisate. Forma lor naturală poate reflecta și concentra energia specifică a cristalului.
Cristalele rulate, pe de altă parte, au fost tăiate și lustruite într-o formă cilindrică specifică, care ajută la concentrarea și canalizarea energiei într-un mod mai blând și mai concentrat. Forma cilindrică poate fi mai ușor de ținut în mână și poate fi mai potrivită pentru a fi purtată ca bijuterie sau pentru a fi plasată în diferite aranjamente decorative. Forma lor finisată poate fi mai estetică și poate aduce un aspect mai elegant și mai armonios în decor.
Cristale brute vs cristale rulate care sunt mai benefice pentru noi și cum le putem diferenția 32.    Energia: Energia cristalelor brute este considerată a fi mai puternică și mai directă deoarece au fost lăsate în forma lor naturală, nefinisate. Această energie este considerată a fi mai puternică pentru că a fost acumulată în timpul formării cristalelor în mediul natural și nu a fost prelucrată sau concentrată într-o formă specifică. Cristalele brute pot fi utilizate în terapie energetică și meditație pentru a aduce schimbări puternice și profunde în viața unui individ.
Cristalele rulate au o energie mai blândă și mai concentrată, deoarece au fost finisate și tăiate într-o formă cilindrică specifică. Această formă ajută la concentrarea și canalizarea energiei într-un mod mai blând și mai concentrat, ceea ce poate fi util pentru a aduce echilibru și armonie în viața unui individ. Cristalele rulate pot fi utilizate în meditație, terapie energetică sau purtate ca bijuterii pentru a aduce beneficii pozitive în viața unui individ.
3.    Utilizarea: Utilizarea cristalelor brute și a cristalelor rulate poate varia în funcție de scopul individual. Cristalele brute sunt adesea utilizate în terapie energetică, meditație și scopuri spirituale, deoarece energia lor puternică și directă poate ajuta la aducerea schimbărilor profunde și pozitive în viața unui individ. Ele pot fi utilizate pentru a armoniza chakrele, pentru a curăța aura, pentru a atrage prosperitatea sau pentru a aduce iubirea în viața unui individ.
Cristalele rulate sunt adesea utilizate în decor și ca bijuterii, deoarece energia lor blândă și concentrată poate ajuta la crearea unui mediu armonios și echilibrat. Ele pot fi utilizate pentru a aduce echilibru emoțional, pentru a îmbunătăți starea de spirit sau pentru a atrage un echilibru general în viața unui individ. Cristalele rulate sunt adesea utilizate pentru a fi plasate în grădini sau pe altaruri, pentru a aduce o energie armonioasă și echilibrată în aceste spații.
4.    Apariția: Apariția cristalelor brute este mai rustică, mai naturală și mai nefinisată decât cea a cristalelor rulate. Cristalele brute pot avea forme neregulate, cu colțuri și muchii, care pot fi neregulate și nefinisate. Ele au un aspect mai rustic și mai natural, deoarece au fost lăsate în forma lor naturală și nu au fost prelucrate sau finisate.
Cristalele rulate au un aspect mai elegant și mai finisat, deoarece au fost tăiate și lustruite într-o formă cilindrică specifică. Forma lor finisată poate arăta mai elegant și mai armonios, și poate fi mai potrivit pentru a fi utilizate în decor sau ca bijuterii. Forma lor finisată poate ajuta și la concentrarea și canalizarea energiei într-un mod mai blând și mai concentrat.
5.    Prețul: In general, Cristalele brute pot fi mai ieftine decât cristalele rulate, deoarece sunt mai ușor de găsit și necesită mai puțină prelucrare. Cristalele brute sunt adesea mai accesibile din cauza costurilor mai reduse de extragere și prelucrare, deoarece sunt lăsate în forma lor naturală. Cristalele brute pot fi găsite în mine sau în roci, și pot fi extrase și vândute la prețuri mai accesibile decât cristalele rulate.
Cristalele rulate, pe de altă parte, necesită mai multă prelucrare pentru a fi tăiate și lustruite într-o formă cilindrică specifică. Acest lucru poate face ca costurile de producție să fie mai mari, ceea ce poate duce la prețuri mai ridicate pentru cristalele rulate. De asemenea, cristalele rare sau unice pot fi mai scumpe indiferent daca sunt brute sau rulete.

Scrie un comentariu

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Accept Citeste mai mult