Prima pagină » Conteaza forma sau marimea cristalelor?

Conteaza forma sau marimea cristalelor?

de contact@kristale.ro
7 minutes Citeste

Conteaza forma sau mărimea cristalelor

Conteaza forma sau mărimea cristalelor?


    Cristalele au fost utilizate din cele mai vechi timpuri in diferite culturi pentru scopuri spirituale si terapeutice iar forma acestora era la fel de importanta precum si legatura dintre structura sa si efectul pe care cristalul il avea. Ceremoniile in cadrul carora cristalele erau prezente erau legate de evolutia naturii dar si de etapa de dezvoltare a fiintei umane de la nastere, la atingerea varstei de maturitate si initierea spre a fi considerat un adult de ceilalti membri ai societatii, la casatorie sau moarte. Si atunci insa ca si acum se cauta ca cristalele sa aiba forme din cele mai deosebite astfel inca sa fie unice iar purtatorul sau persoana care le folosea sa iasa in evidenta prin comparatie cu celelalte persoane sau celelalte societati.
Forma sub care cristalele se prezinta poate sa varieze atat intre cele brute cat si intre cele prelucrate si poate fi vorba de cristale sub forma de bagheta fiind posibil sa alegeti intre forme diferite, dimensiuni diferite si structuri diferite. Puteti sa alegeti baghete rotunde la ambele capete sau doar la unul dintre capete si cu diferite fatete sau poate unele rotunde.

Conteaza forma sau mărimea cristalelor (2)     Forma de bagheta poate sa fie utila pentru o mai usoara directionare a energiei dar si pentru a avea un flux eficient al acesteia. In sedintele de terapue aceste bachete pit fi foloste si pentru a sesiza blocaje energetice in interiorul corpului uman si pentru a cunoaste zona unde trebuie intervenit pentru a elimina acele blocaje. Pe langa aceste utilizari baghetele mai pot fi folosite pentru reincarcare altor cristale, directionarea energiei dar si in cadrul sedintelor de masaj pentru reincarcarea corpului cu energiile necesare.

     Manunchiul de cristale poate fi acea forme geodezica care arata cristalele exact cum sunt ele extrase din pamant iar asta le ofera o caracteristica importanta si anume faptul ca vibreaza cu o energie  puternica. Aceasta energie unica este data si de aspectul unic, manunchiurile fiind formate din cristale de forme si dimensiuni diferite si nu exista niciodata doua manunchiuri la fel nici ca forma nici ca dimensiune. Asezarea manunchiurilor de cristale au rolul in primul rand de a ajuta la curatarea spatiului in care se afla, de a aduce vibratii si energii pozitive dar si de ajuta la atingerea unui nivel ridicat al meditatiei. Imbinand utilul cu placutul aceste manunchiuri de cristale pot foarte usor sa constituie suport pentru alte cristale sau poate chiar pentru bijuteriile pe care le aveti ajutand la curatarea acestora sau reincarcare lor cu energie pozitiva.

     Sfera perfecta nu exista insa exista sfere aproape perfecte iar cristalele sub aceasta forma ajuta la energizarea foarte rapida a unui spatiu prin faptul ca emisiile sunt in toate directiile in egala masura. Pe langa energia adusa acestea ofera si un aer de veselie, de inocenta si un sentiment de stabilitate, de echilibru si va poate ajuta in procesul de meditatie. Avand o forma interesanta si placuta aveti posibilitatea de a folosi cristalele sub forma de sfera si ca mijloc antistres pentru acele momente mai solicitante din timpul zilei. Precum baghetele si sferele de cristal pot fi prezente in cadrul sedintelor de masaj iar rularea lor pe zonele unde aveti senzatii de disconfort sau dureri va poate ajuta sa scapati de ce va supara. Pentru curatarea altor cristale aveti posibilitatea de a folosi sfere realizate din cuart transparent.

     Turnurile, indiferent de numarul de fatete pe care le au, pot fi obtinute foarte usor prin prelucrarea la un capat astfel incat sa fie plate si usor de pozitionat vertical pe orice suprafata sau pe orice piesa de mobilier sau etajera. Prin forma lor si prin asezarea lor energia emanata este directionata cu precadere in sus dar si in laterale functie de numarul de fatete iar asta poate ajuta si la reincarcarea cristalelor din jur. Se pot aseza fara probleme in cadrul unor aranjamante mixte de cristale sau le puteti pune in colturile incaperilor astfel incat sa obtineti un vartej de energie.

Conteaza forma sau mărimea cristalelor 1     Pietre plate sau asa numitele pietre ca palma sau cat palma este o denumire generala si reprezinta acele cristale a caror forma si dimensiune le face usor de tinut in palma intinsa. Forma pe care o au le face foarte prietenoase pentru sedintele de meditatie dar si pentru a va tine mainile ocupate atunci cand trebuie sa va adresati unui auditoriu si a va ajuta sa va concentrati. Functie de cristalul din care sunt obtinute le veti putea aseza chiar si sub perna sau sub saltea pentru a va bucura de un somn odihnitor si implinit.

     Piramidele pot fi unele dintre cele mai cunoscute forme pentru cristale si asta mai ales datorita popularitatii in cadrul a numeroase civilizatii fiind gasite mai multe astfel de obiecte in sapaturile arheologice din intreaga lume. In ciuda aparentei putin neobisnuite energia emanata de un cristal sub forma de piramida are in primul rand de a ancora in realitate si asta datorita bazei solide. In egala masura va puteti folosi de piramide si pentru eliberarea chakrelor, pentru curatare spirituala si energetica sau pentru meditatie privind varful piramidei.
     In privinta dimensiunii pe care cristalele o pot avea se crede de multa lume ca acele cristale mai mari emit o energie mai puternica si o vibratie mai inalta, ceea ce nu este neaparat fals. Este recomandat ca dimensiunea unui cristal sa fie directa proportionala cu incaperea in care urmeaza sa fie pozitionat sau cu spatiul in care trebuie sa se faca simtita energia emanata. Pentru cristalele de dimensiuni mai reduse putem discuta despre usurinta cu care pot fi purtate fie ca veti avea un medalion sau daca veti avea un cristal mic purtat in geanta, buzunar sau portofel. Modul in care interactioneaza energia unui cristal functie de dimensiune se considera ca cele de dimensiuni mai mari pot interactiona mai bine cu campul energetic al corpului uman in sedintele de terapie sau meditatie. Pentru cele mici se poate merge pe directia in care se pot folosi pentru a ochi spre o anumita directie, spre o anumita energie sau spre a atrage un anumit lucru pe care il doriti sau il considerati necesar pentru starea voastra de bine si pentru un echilibru in locuinta voastra.

Scrie un comentariu

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Accept Citeste mai mult