Prima pagină » Ametistul – De la simbol regal la meditatie

Ametistul – De la simbol regal la meditatie

de contact@kristale.ro
6 minutes Citeste

Ametistul – De la simbol regal la meditatie-banner

Ametistul – De la simbol regal la meditatie

    Ametistul este un tip de cuarț de culoare violet datorită prezenței fierului și a altor oligominerale, culoarea ametistului putând varia de la un lila pal până la violet intens. De asemenea este o piatră prețioasă tare și durabilă, atingând valoarea 7 pe scara Mohs de duritate a mineralelor, acest lucru facându-l potrivit pentru utilizare în bijuterii și alte obiecte decorative. Ametistul a fost apreciat de multe culturi de-a lungul istoriei pentru culorile frumoase dar și pentru proprietățile vindecătoare. În Grecia antică, era adesea purtat ca talisman și totodată se credea că are proprietăți spirituale de aceea era folosit în diferite forme de practici spirituale și religioase. Egiptenii antici, credeau că are proprietăți protectoare, iar în China antică, se credea că aduce noroc asupra celor care îl purtau, urmând ca în Evul Mediu să devină un simbol al regalității regăsinduse în accesoriile vestimetare și bijuteriile purtate de familiile nobile din întreaga lume.
    În credința Feng Shui, ametistul este asociat cu chakra coroanei și este folosit  pentru sporirea conștientizării și înțelepciunii spirituale dar și pentru proprietățile sale terapeutice, cea mai comună fiind capacitatea de a ajuta la eliberarea stresului și anxietatății. Pe lângă proprietățile sale calmante, se crede că ametistul ajută la tratarea unei serii de afecțiuni fizice. cum ar fi durerile de cap, durerile de dinți sau iritații ale pielii. Se crede că are, totodată, și proprietăți de stimulare ale sistemului imunitar și că aduce beneficii pentru sănătatea emoționale și cea mintală, cum ar fi ameliorarea stărilor de anxietatea, stres și insomnie.

Ametistul – De la simbol regal la meditatie1
    Datorită energiei sale calmante și purificatoare este adesea folosit pentru crearea unei atmosfere pașnice și armonioase în casă. Aceasta poate fi create în numeroase moduri. Mai jos sunt descries câteva idei în care puteți incorpora ametistul în viața dumneavoastră cotidiană.
1. Pune un cristal de ametist în zona de bogăție sau prosperitate a casei tale pentru a ajuta la atragerea abundenței și a succesului financiar.
2. Păstrați un cristal de ametist în dormitor pentru a ajuta la promovarea unui somn odihnitor și relaxare.
3. Așezați un cristal de ametist pe birou sau în spațiul dumneavoastră de lucru pentru a ajuta la promovarea concentrării și a clarității.
4. Agățați un cristal de ametist la intrarea din față a casei dumneavoastră pentru a ajuta la purificarea energiei și pentru a crea o atmosferă primitoare.
5. Așezați un cristal de ametist în zona de relații din casa dumneavoastră pentru a ajuta la întărirea legăturilor cu cei dragi.

 

    Pentru cei dornici să incorporeze ametistul în practica lor de meditație, puteți face asta plasând o bucată de ametist lângă dumneavoastră în timp ce meditați sau ținând o bucată de ametist în mână. De asemenea, puteți purta bijuterii din ametist, cum ar fi un colier sau o brățară, în timpul meditației, pentru a vă ajuta să vă concentrați și să rămâneți concentrat.
Este important să rețineți că puterea cristalelor vine din interiorul vostru și că energia lor vă poate ajuta să vă amplificați propriile intenții și dorințe. Prin urmare, stabiliți o intenție pentru meditație înainte de a începe și concentrați-vă asupra acestei intenții pe tot parcursul meditației.

Ametistul – De la simbol regal la meditatie-2
    Mai jos este descris un ritual simplu pe care îl puteți încerca folosind ametistul:

  •  Găsiți un spațiu liniștit, unde să vă puteți așeza sau să vă întindeți confortabil.
  •  Țineți un cristal de ametist în mână sau plasați-l pe corp, de exemplu pe al treilea ochi sau pe chakra coroanei.
  •  Închideți ochii și respirați adânc de câteva ori, concentrându-vă pe senzația de intrare și ieșire a aerului din corpul vostru.
  •  Stabiliți o intenție pentru ritualul dumneavoastră, cum ar fi găsirea păcii interioare sau creșterea conștientizării de sine.
  •  Petreceți câteva minute concentrându-vă pe respirația dumneavoastră și pe energia ametistului. De asemenea, puteți repeta o mantră sau o vizualizare pentru a vă ajuta să rămâneți concentrat.
  •  Când vă simți pregătiți, deschideți-vă încet ochii și luați-vă câteva momente pentru a vă reveni înainte de a vă trezi și de a vă continua ziua.

Ametistul este o piatră prețioasă cu totul aparte, apreciată încă din timpuri străvechi pentru frumusețea și energiile sale vindecătoare. În prezent este încă una dintre piatrele prețioase cele mai populare fiind folosită în confecționarea bijuteriilor dar și a altor obiecte decorative. Este piatra natală a lunii februarie și este adesea oferită cadou pentru a 6-a și a 17-a aniversare a nunții.

Scrie un comentariu

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Accept Citeste mai mult