Prima pagină » Activarea cristalelor

Activarea cristalelor

de contact@kristale.ro
7 minutes Citeste

Activarea cristalelor

Activarea cristalelor

   O viata sanatoasa si echilibrata poate incepe cu pasi mici si fiecare poate sa o obtina prin acordarea unei atentii speciale la alimentatia pe care o are, la stilul de viata daca este unul activ sau sedentar dar si la gasirea unui echilibru in viata de zi cu zi. Controlul alimentatiei se poate face cu ajutorul unor diete sau a unor limitari iar stilul de viata trebuie sa contina partea de miscare si activitate fizica dar si partea legata de odihna si de un somn linistit. Cristalele pot fi o adaugare la stilul de viata al fiecaruia sau mai bine spus la amenajarea mediului in care cineva locuieste sau munceste si asta fara a solicita foarte multe costuri sau fara a va da viata peste cap ba dimpotriva de a va aduce echilibru si multe beneficii.

     Folosirea tuturor beneficiilor si proprietatilor pe care cristalele le au necesita totusi o mica atentie din partea voastra si asta pentru aducerea lor in interiorul locuintei, curatarea lor, activarea si pozitionarea functie de caracteristicile fiecaruia. Etapa de achizitie si de introducere in cadrul locuintei trebuie sa fie bazata pe ce energii vreti sa focalizati dar ca si in cazul altor obiecte, cristalele trebuie curatate si pentru asta veti avea cateva variante pe care sa le folositi.

Activarea cristalelor 1   Procesul de curatare poate fi realizat cu ajutorul unei solutii saline bazate pe sare de mare si care se recomanda pentru acele cristale care nu sunt poroase si care prin asezare in apa cu sare pot fi deteriorate. Pentru un mai bun efect de curatare aceasta solutie poate sa aiba in ea si cateva flori de lavanda sau busuioc iar timpul de pastrare este de pe o zi pe alta. Asezarea sub un jet de apa poate fi un alt mod de a curata un cristal de toate energiile anterioare mai ales de cele negative iar pe durata procesului puteti sa si spuneti acest lucru, ca anume vreti ca toate energiile negative sa fie eliminate si cristalul sa fie purificat.

    Cuartul si carneolul sunt doua cristale care au proprietati de purificare ceea ce le face foarte utile pentru curatarea altor cristale pur si simplu prin amplasarea lor in acelasi loc sau daca vreti sa calatoriti, acestea pot fi puse in acelasi saculet cu alte cristale importante pentru voi. Luna plina este importanta pentru astrologie dar si pentru cei care vor sa se bucure de energii pozitive in jurul lor. Asezarea cristalelor sub luna plina va ajuta la curatarea acestora si la incarcarea cu energie pozitiva fie ca sunt puse de exemplu pe pervazul geamului sau poate chiar si afara insa trebuie sa fie un loc unde razele lunii sa le atinga. Daca aveti insa ramasa apa lunii de la ultima luna plina, (apa lasata intr-un vas de sticla sub razele lunii pline), aceasta poate fi folosita fara probleme pentru a curata cristalele pe care le aveti.

    Fiind totul curat aveti posibilitatea de a trece la etapa de activare sau de programare a cristalelor astfel incat acestea sa lucreze pentru voi, pentru intentiile si dorintele voastre. Varianta de baza prin care puteti sa faceti acest lucru este sa luati un cristal pe care l-ati curatat, sa il tineti in maini, inchideti ochi si sa va concentrati pe ceea ce doriti voi de la cristal. Cu cat cristalul este mai aproape de chakra cu care o conexiune si de care se leaga si intentiile voastre, cu atat si efectul programarii va fi mai puternic.

  O varianta de activare este si cea prin care un cristal este reconectat cu natura indiferent daca vorbim desre pozitionarea acestora sau de purtarea lor atunci cand sunteti la plimbare prin parc, la o plimbare pe plaja sau poate intr-o drumetie pe munte. Energia acestor locuri va insufletii cu siguranta cristalele si in acelasi timp va putea sa ajute si la reincarcarea lor nu doar la o simpla activare. Activarea cu ajutorul luminii poate fi o a doua varianta prin care cristalele voastre sa genereze energiile de care aveti nevoie si aveti la dispozitie activarea cu ajutorul luminii soarelui, de preferat asezarea lor sub lumina directa asoarelui la amiaza si concentrativa asupra a ceea ce doriti de la acestea. Pentru activarea cu lumina lunii trebuie sa fie vorba despre asezarea lor atunci cand este luna plina iar lumina acesteia trebuie sa cada pe cristale. Efectele acestei metode sunt cu atat mai puternice cu cat este vorba despre cristale albastre, verzi sau violet iar intentiile sunt legate de dezvoltarea spirituala sau vindecare emotionala.

Activarea cristalelor 2   Folosirea unor retele de cristale va poate ajuta la activarea unor cristale dupa ce acestea au fost curatate si asta prin alegerea unei anumite pozitionari. Cristale precum selenitul, carneolul sau cuartul sunt foarte puternice cand vine vorba despre activarea altor cristale si amplasarea lor intr-o anumita retea pot ajuta la curatarea si activarea cristalelor si in acelasi timp sa regleze si reteaua energetica a mediului in care se afla. Structura unor astfel de retele este variabila si poate fi realizata dupa placul fiecaruia sau functie de ce energie vrea fiecare sa activeze sau sa atraga asupra sa.

   O ultima metoda ce poate fi utilizata este legata de tipul fiecarui cristal si de elementul din care face parte sau pe care il reprezinta fiind vorba despre pamant, apa, aer sau foc. Cristalele care reprezinta pamantul pot fi activate si reincarcate prin amplasarea lor intr-un borcan urmata de ingroparea acestui in pamant pentru 3 zile. Acest lucru este de preferat pentru cristalele care reprezinta zodiile de pamant precum taur, fecioara sau capricorn sau cele de culoare maro, negru sau verde. Asezarea intr-un vas cu apa sau intr-o apa curgatoare este ceea ce poate ajuta cristalele de culoare albastra, alba sau violet sau cele care reprezinta zodia rac, scorpion sau pesti.

   Activarea cu ajutorul aerului este destinata pentru cristalele care reprezinta zodiile gemeni, balanta sau varsator sau care au culoarea albastra, violet sau sunt incolore. Ultimul element este focul iar pentru activare puteti foarte usor sa prindeti o lumanare si sa lasati cristalele de culoare rosie, galbena sau portocalie in proximitatea acesteia. Zodiile care fac parte din acest element si a caror cristale pot fi activate in acest fel sunt berbec, leu sau sagetator.
Dupa ce cunoasteti toate aceste detalii nu mai trebuie decat sa folositi la maxim capacitatea cristalelor de a va ajuta sa obtineti ceea ce va doriti de la viata si de la natura sau sa aveti linistea si echilibrul de care aveti nevoie.

Scrie un comentariu

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Accept Citeste mai mult