Prima pagină » Tot ce trebuie sa stii despre Palo Santo

Tot ce trebuie sa stii despre Palo Santo

de contact@kristale.ro
5 minutes Citeste

Tot ce trebuie să știi despre Palo Santo

Tot ce trebuie să știi despre Palo Santo

Dacă ești pasionat de aromaterapie și meditație, probabil că ai mai auzit până acum despre Palo Santo. Dacă nu știai, află că este vorba despre lemnul unui arbore, al cărui fum poate ajuta la purificarea și eliberarea unui spațiu de energiile negative. Totuși, dacă vrei să începi să îl folosești, este bine să cunoști câteva detalii importante, pe care ți le vom prezenta în continuarea articolului.
 
Ce este Palo Santo?
Palo Santo, sub denumirea sa oficială, Bursera graveolens, este un arbore sacru, care își are originile în America de Sud. Latin americanii indigeni foloseau lemnul acestui copac pentru vindecare și în ceremoniile spirituale, de secole. Pe lângă lemn erau utilizate și seva, rășina sau uleiul, în special în scopul tratării durerilor de diverse tipuri și pentru îndepărtarea stresului.
 
În prezent, copacii de Palo Santo pot fi găsiți în locații precum Peru, Ecuador sau alte țări din America de Sud. În limba spaniolă, termenii „palo santo” înseamnă „lemn sfânt” sau „lemnul celor sfinți”.
 
Popularitatea sa se datorează mirosului asemănător cu cel de mosc pe care lemnul îl eliberează atunci când i se dă foc și capacităților de a purifica aerul din încăperi. Totuși, lemnul de Palo Santo nu își poate atinge potențialul maxim decât după moartea copacului, dar doar din cauze naturale. Astfel uleiurile esențiale care îi dau această aromă unică își pot face simțite prezența. Printre acestea se numără note plăcute și dulci de pin, lămâie sau mentă.

Tot ce trebuie să știi despre Palo Santo 1
 
În ce forme poate fi găsit Palo Santo?
Palo Santo poate fi achiziționat în diverse forme, precum:
·      Lemn – aceasta este și cea mai populară, lemnul putând fi procurat sub formă de chipsuri, bețe sau chiar ca pudră
·      Ulei – uleiul esențial de Palo Santo este obtinut din lemn și din fructele copacului
·      Rășină – rășina acestui copac este puternic aromată, aceasta putând fi extrasă și utilizată separat.
 
Care sunt beneficiile Palo Santo?
Palo Santo este bine cunoscut pentru numeroasele sale beneficii. Printre acestea se numără:
·      Vindecare – uleiul esențial de Palo Santo poate fi utilizat în aromaterapie, dar și în ședințele de masaj. Poate fi integrat cu succes în creme de corp, parfumuri, săpunuri sau lumânări parfumate. Efectul calmant ajută la vindecarea sistemului nervos și este benefic pentru sistemul imunitar. Poate fi consumat și sub formă de ceai, ca un pansament gastric.
·      Eliminarea energiilor negative – încă din timpuri străvechi se crede că lemnul de Palo Santo are proprietăți de purificare a aerului, atunci când este aprins, el fiind utilizat în mod tradițional pentru îndepărtarea energiilor negative și curățarea spațiilor, a oamenilor sau a obiectelor.
·      Îndepărtarea stresului – Palo Santo era utilizat în mod tradițional ca tratament împotriva răcelilor, a durerilor de cap sau a stresului. Se pare că lemnul acestui copac ar fi bogat în antioxidanți și limonen, o hidrocarbură care ar avea beneficii antiinflamatorii asupra organismului.

Tot ce trebuie să știi despre Palo Santo
 
Cum să utilizezi Palo Santo?

Pentru a folosi Palo Santo îți recomandăm să aprinzi lemnul cu o lumânare. Ai grijă ca acesta să fie complet uscat înainte. Lasă lemnul să ardă pentru circa 30 de secunde, apoi stinge-l și lasă fumul să circule în încăpere. Dacă vrei poți purta mănunchiul de bețe prin casă, începând de la intrare, cu o anumită intenție în minte, cum ar fi cea de îndepărtare a energiilor negative.
 
Dacă ai ulei de Palo Santo, îl poți utiliza în timpul ședințelor de aromaterapie, în timp ce meditezi, faci yoga sau pur și simplu te relaxezi. Uleiul poate fi folosit și pe piele, pentru hidratare sau îndepărtarea durerilor, dar ai grijă să nu îl folosești ca ulei de sine stătător, ci să îl combini cu o cremă sau un alt ulei hidratant.
 
Rășina de Palo Santo poate fi utilizată pentru aromă. O poți pune pe un disc de cărbune încins, care va ajuta la eliberarea aromelor în locuință.
 
Alege să achiziționezi Palo Santo doar din surse de încredere, pentru a putea experimenta toate beneficiile pe care acest lemn sfânt ți le poate aduce.

 

Scrie un comentariu

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Accept Citeste mai mult