Prima pagină » Top 5 plante Feng Shui pentru a aduce prosperitate si bunastare in casa dumneavoastra

Top 5 plante Feng Shui pentru a aduce prosperitate si bunastare in casa dumneavoastra

de contact@kristale.ro
10 minutes Citeste

Top 5 plante Feng Shui pentru a aduce prosperitate si bunastare in casa dumneavoastra

Top 5 plante Feng Shui pentru a aduce prosperitate si bunastare in casa dumneavoastra

 Feng Shui este o practica chineza veche care utilizeaza energiile naturii pentru a crea un mediu armonios si echilibrat in interiorul casei. In Feng Shui, exista o serie de plante care sunt considerate benefice pentru bunastare si prosperitate. Iata o lista cu cele mai importante 10 plante Feng Shui pentru bunastare si prosperitate:
1.    Bambus: Planta de bambus este asociata cu energia de abundenta si prosperitate si este considerata a fi un simbol al cresterii continue. Este adesea utilizata in Feng Shui pentru a aduce noroc si bunastare. In functie de numarul de tulpini, bambusul poate fi folosit in diferite moduri in Feng Shui. Iata cum poate ajuta bambusul in Feng Shui si unde trebuie amplasat in functie de numarul de tulpini:

 • Bambus cu o singura tulpina: Aceasta planta este adesea folosita in Feng Shui pentru a atrage energie de crestere si succes. Este ideal sa fie plasata in partea de est sau sud-est a casei.
 • Bambus cu doua tulpini: Acest tip de bambus este asociat cu energiile de dragoste si armonie. Este recomandat sa fie amplasat in partea de sud-vest a casei.
 • Bambus cu trei tulpini: Acest tip de bambus este asociat cu energia sanatatii si a longevitatii. Este recomandat sa fie amplasat in partea de est sau sud-est a casei.
 • Bambus cu patru tulpini: Acest tip de bambus este asociat cu energia de prosperitate si succes financiar. Este ideal sa fie plasat in partea de sud-est a casei.
 • Bambus cu cinci tulpini: Acest tip de bambus este asociat cu energia de noroc si a succesului general. Este ideal sa fie plasat in partea centrala a casei.

Top 5 plante Feng Shui pentru a aduce prosperitate si bunastare in casa dumneavoastra1

Este important sa tineti cont si de conditiile de iluminare si umiditate pentru a asigura cresterea si prosperitatea plantei de bambus. In general, bambusul trebuie sa primeasca lumina indirecta si trebuie udat regulat, dar nu prea mult. De asemenea, trebuie sa fie plasat intr-un vas cu apa pentru a mentine nivelul de umiditate adecvat.
2.    Crizanteme: Planta de crizantema este un simbol al longevitatii si prosperitatii si este adesea folosita in Feng Shui pentru a aduce armonie si echilibru in viata. Crizantemele sunt disponibile intr-o varietate de culori, iar fiecare culoare are propriile sale semnificatii si utilizari in Feng Shui. Iata cateva dintre culorile de crizanteme si modul in care pot fi utilizate:

 • Crizanteme albe: Aceasta culoare este asociata cu puritatea si simbolizeaza adevarul. Este recomandat sa fie plasate in dormitoare pentru a crea o energie calma si relaxanta.
 • Crizanteme galbene: Aceasta culoare este asociata cu norocul si cu energia yang. Este recomandat sa fie amplasate in zona de sud-vest a casei sau a locului de munca pentru a aduce energie pozitiva in relatii.
 • Crizanteme roz: Aceasta culoare este asociata cu iubirea si relatiile romantice. Este recomandat sa fie plasate in dormitorul cuplului pentru a aduce energie pozitiva in relatii.
 • Crizanteme rosii: Aceasta culoare este asociata cu pasiunea si cu energia yang. Este recomandat sa fie plasate in camera de zi pentru a aduce energie pozitiva si pentru a stimula conversatiile.
 • Crizanteme mov: Aceasta culoare este asociata cu spiritualitatea si cu constiinta superioara. Este recomandat sa fie plasate intr-un spatiu de meditatie sau intr-o camera in care se desfasoara activitati creative.

Este important sa tineti cont de faptul ca crizantemele trebuie sa fie plasate in locuri cu lumina indirecta si sa fie udate regulat pentru a mentine starea de sanatate a plantelor. De asemenea, trebuie evitate plasarea crizantemelor in incaperi aglomerate sau in spatii cu energie negativa.
3.    Pin: Pinul este o planta puternica in Feng Shui, asociata cu stabilitatea, longevitatea si bunastarea. Aceasta poate fi folosita pentru a atrage o energie pozitiva si echilibru in viata ta. Iata cateva moduri in care pinul poate fi folosit in Feng Shui pentru prosperitate si bunastare:

 • Amplasati un pin in zona de sud-est: Zona de sud-est este asociata cu prosperitatea si abundenta, astfel incat plasarea unui pin in aceasta zona poate ajuta la aducerea unei energii pozitive si la imbunatatirea starii financiare.
 • Utilizati conurile de pin: Conurile de pin pot fi folosite pentru a atrage energie pozitiva si bunastare. Puteti alege sa le puneti intr-un vas sau sa le agatati intr-un colt din camera.
 • Folositi imaginea unui pin: O imagine cu un pin poate fi folosita pentru a aduce o energie pozitiva si echilibru in casa sau la locul de munca. Puteti alege o pictura sau o fotografie cu un pin si sa o amplasati intr-un loc vizibil.

Este important sa va asigurati ca pinul este amplasat intr-un loc cu lumina indirecta si ca este udat regulat pentru a mentine starea de sanatate a plantei. De asemenea, trebuie evitata plasarea pinului in incaperi aglomerate sau in spatii cu energie negativa.

Top 5 plante Feng Shui pentru a aduce prosperitate si bunastare in casa dumneavoastra2
4.    Tamarind: Fructele de tamarind sunt simboluri ale prosperitatii si adesea utilizate in Feng Shui pentru a aduce succes si bunastare financiara. Iata cateva moduri in care tamaridul poate fi utilizat in Feng Shui:

 • Amplasati tamaridul in zona prosperitatii: Zona prosperitatii este situata in partea de sud-est a casei si este asociata cu abundenta si prosperitatea. Plasarea unui tamarid sau a mai multor tamarizi in aceasta zona poate ajuta la aducerea unei energii pozitive si a prosperitatii.
 • Utilizati imagini cu tamaridul: Imaginile cu tamaridul pot fi utilizate pentru a aduce o energie pozitiva in casa sau la locul de munca. Puteti alege imagini cu tamaridul care va plac si le puteti amplasa intr-un loc vizibil, cum ar fi pe un perete din sufragerie sau in birou.
 • Folositi frunzele de tamarid: Frunzele de tamarid sunt adesea folosite in Feng Shui pentru a indeparta energiile negative din locuinta. Puteti culege frunze de tamarid si le puteti pune intr-un vas in zona de intrare a casei, pentru a imbunatati fluxul de energie pozitiva.

Este important sa va asigurati ca tamaridul este amplasat intr-un loc cu lumina indirecta si ca este udat regulat pentru a mentine starea de sanatate a plantei. De asemenea, trebuie evitata plasarea tamaridului in incaperi aglomerate sau in spatii cu energie negativa.
5.    Castan: Castanul este o planta populara in Feng Shui, asociata cu prosperitatea si bunastarea. Aceasta este de obicei folosita pentru a atrage bani si noroc in viata ta. Iata cateva moduri in care castanul poate fi folosit in Feng Shui:

 • Amplasarea unui castan in zona prosperitatii: Zona prosperitatii este situata in partea de sud-est a casei si este asociata cu abundenta si prosperitatea. Plasarea unui castan sau a mai multor castani in aceasta zona poate ajuta la aducerea unei energii pozitive si a prosperitatii.
 • Utilizati frunzele de castan: Frunzele de castan sunt adesea folosite in Feng Shui pentru a atrage prosperitatea si norocul. Puteti culege frunze de castan si le puteti pune intr-un vas in zona de intrare a casei, pentru a imbunatati fluxul de energie pozitiva.
 • Folositi imagini cu castani: Imaginile cu castani pot fi utilizate pentru a aduce o energie pozitiva in casa sau la locul de munca. Puteti alege imagini cu castani care va plac si le puteti amplasa intr-un loc vizibil, cum ar fi pe un perete din sufragerie sau in birou.

Este important sa va asigurati ca castanul este amplasat intr-un loc cu lumina indirecta si ca este udat regulat pentru a mentine starea de sanatate a plantei. De asemenea, trebuie evitata plasarea castanului in incaperi aglomerate sau in spatii cu energie negativa.
Este important sa retineti ca, in Feng Shui, nu este suficient sa aveti doar aceste plante pentru a atrage bunastare si prosperitate. Este necesar sa se respecte principiile de baza ale Feng Shui-ului si sa se creeze un mediu armonios si echilibrat in casa, care sa permita energiilor pozitive sa curga liber.

Scrie un comentariu

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Accept Citeste mai mult