Prima pagină » Tehnica Ravasului – Citirea in mod intuitiv si interpretarea intelesurilor ascunse in formatia norilor

Tehnica Ravasului – Citirea in mod intuitiv si interpretarea intelesurilor ascunse in formatia norilor

de contact@kristale.ro
10 minutes Citeste

Tehnica Rãvasului - Citirea in mod intuitiv si interpretarea intelesurilor ascunse in formatia norilor

Tehnica Rãvasului – Citirea in mod intuitiv si interpretarea intelesurilor ascunse in formatia norilor.

Tehnica Rãvasului, cunoscutasi sub numele de „citirea in mod intuitiv a norilor”, este o practica ancestralasi fascinanta, care implica observarea formatiilor norilor si interpretarea intelesurilor ascunse in ele. Aceasta tehnica se bazeaza pe ideea ca norii sunt mai mult decat simple fenomene atmosferice; ei pot detine mesaje si simboluri care pot fi descifrate pentru a obtine intelepciune si indrumare.

Tehnica Rãvasului are origini indepartate si este practicata de secole in diferite culturi din intreaga lume. In Asia, aceasta practica a fost dezvoltatasi rafinata in special in China, Japonia si Coreea. Se crede ca ideea de a citi in mod intuitiv norii a aparut in traditia taoista, unde natura si elementele sale au fost considerate surse de intelepciune divina.

Practicile de citire a norilor s-au raspandit ulterior in alte culturi si traditii spirituale din lume. De exemplu, in cultura amerindiana, se credea ca cerul si norii sunt conectati cu lumea spiritelor si pot comunica mesaje si avertizari catre oameni. In traditia celtica, interpretarea formelor norilor a fost asociata cu ghicirea viitorului si cu comunicarea cu lumea spirituala.

Baza acestei tehnici spirituale

 • Observarea atenta a norilor: Tehnica Rãvasului incepe prin observarea atentasi concentrata a formelor norilor. Practicantul isi antreneaza simturile si isi deschide mintea pentru a recunoaste si a inregistra diverse modele si configuratii ale norilor care se formeaza pe cer.
 • Conexiunea cu natura: Natura este o sursa de intelepciune si ca exista o conexiune profundaintre fiintele umane si mediul lor inconjurator. Practicantul dezvolta o relatie de respect si conectare cu natura, iar norii devin un mijloc prin care aceasta conexiune se manifesta.
 • Prezenta si intuitia: Un element important al tehnicii Rãvasului este intrarea intr-o stare de prezenta absolutain timpul observarii norilor. Practicantul este complet prezent si deschis catre mesajele si simbolurile care se dezvaluie in formatiile norilor. Intuitia si sensibilitatea sunt cultivate pentru a receptiona aceste intelesuri subtile.
 • Interpretarea simbolurilor: Norii pot contine simboluri si mesaje ascunse, care pot fi interpretate si intelese de catre practicant. Aceste simboluri pot avea semnificatii universale, precum animale, obiecte sau forme abstracte, dar pot fi si specifice pentru fiecare practicant, bazate pe experientele si cunostintele personale.
 • Subiectivitatea interpretarii: Fiecare practicant de Rãvasisi aduce propriile cunostinte, experiente si perceptii in procesul de interpretare a norilor. De aceea, interpretarea este subiectivasi personala. Practicantul isi foloseste intuitia si conexiunile personale pentru a atribui semnificatii simbolurilor si formelor observate.
 • Interactiunea cu mediul: Practicantul poate contribui la crearea formelor si modelelor prin propria sa energie si intentie. Astfel, interactiunea cu mediul devine un proces dinamic si reciproc, in care norii pot raspunde si pot oferi mesaje in functie de starea si intentia practicantului.
 • Interpretarea holistica: In timpul tehnicii Rãvasului, se acorda importantaintregului context al formarii norilor, inclusiv lumina, umbre si culori. Practicantul nu se concentreaza doar pe forme individuale, ci observaintregul peisaj noros. Interpretarea este facutaintr-un mod holistic, luand in considerare toate elementele vizibile si perceptii subtile.
 •  Conexiunea intuitiva: In timpul observarii norilor, practicantul isi cultiva intuitia si se deschide catre mesajele subtile pe care norii le pot transmite. Este important sa se lase deoparte gandurile si judecatile si sa se imbratiseze o stare de receptivitate si conexiune cu natura si cu mesajele pe care le poate oferi.

Tehnica Rãvasului - Citirea in mod intuitiv si interpretarea intelesurilor ascunse in formatia norilor1

Practicarea efectiva

Mediul – Pregatirea si crearea unui mediu propice pentru practica Rãvasului implica selectarea unui loc linistit si deschis, unde cerul si norii pot fi observati in mod clar. Este important sa elimini distragerile si sa creezi o atmosfera placutasi calma. Poti alege sa te afli in aer liber, intr-un parc sau in gradina, sau poti crea un spatiu special in interior, cu lumina naturalasi liniste. Aprinde o lumanare sau alege muzica ambientala pentru a spori atmosfera de relaxare.

Intrarea intr-o stare de prezenta si relaxare – Intrarea intr-o stare de prezentasi relaxare este un aspect crucial al practicii Rãvasului, care permite practicantului sa se conecteze cu momentul prezent si sa-si deschida mintea si inima catre mesajele si simbolurile norilor. Aceasta stare de relaxare si prezenta este esentiala pentru a recepta in mod clar si intuitiv intelesurile subtile ale formelor norilor.

 • Respiratie constienta: Acorda atentie respiratiei. Inchide ochii si adu-ti constientizarea asupra inspiratiilor si expiratiilor tale. Respira adanc si lent, observand fluxul respirator in corpul tau. Respiratia constienta te ajuta sa te relaxezi si sa intri intr-o stare de prezentain momentul prezent.
 • Elibereaza gandurilesi preocuparile: In timp ce respiri constient, permite-ti sa eliberezi gandurile si preocuparile cotidiene. Lasa-le sa treacain mod natural, fara a te agata de ele. Fii constient de prezenta lor, dar nu te implica in ele. Concentreaza-te pe procesul de respiratie si pe senzatiile corpului tau.
 • Relaxarea corpului: Constientizeaza corpul tau si permite-i sa se relaxeze. Fiecare parte a corpului – de la cap pana la degetele de la picioare – poate fi relaxata pe masura ce te concentrezi asupra ei. Incepe cu muschii fetei si a capului, apoi coboara catre gat, umeri, brate, trunchi si picioare. Simte cum tensiunea se topeste treptat si cum corpul devine tot mai relaxat.
 • Observa senzatiile prezentului: In timp ce respiri si te relaxezi, indreapta-ti atentia catre senzatiile prezentului. Fii constient de senzatiile fizice, cum ar fi senzatia de greutate sau usurintain corpul tau, senzatia de contact cu suprafata pe care stai sau senzatia de aer pe piele. De asemenea, observa senzatiile emotionale si energetice care apar in interiorul tau.
 • Deschiderea catre momentul prezent: In timp ce respiri si te relaxezi, deschide-ti mintea si inima catre momentul prezent. Renunta la preocuparile trecutului sau la griji despre viitor si concentreaza-te pe experienta prezenta. Lasa-te absorbit de prezenta ta si de ceea ce se intamplain jurul tau.
 • Linistea interioara: Pe masura ce intri in aceasta stare de prezentasi relaxare, vei incepe sa experimentezi linistea interioara. Este o liniste profundasi calma care te invaluie si te conecteaza cu esenta ta autentica. In aceasta liniste, esti receptiv la mesajele si simbolurile norilor si ai acces la intelepciunea interioara.

Tehnica Rãvasului - Citirea in mod intuitiv si interpretarea intelesurilor ascunse in formatia norilor2

Observarea – Observarea atentasi conectarea cu formatiile norilor reprezinta o parte esentiala a practicii Rãvasului. In timpul unei sedinte, practicantul isi concentreaza atentia si observa detaliat formele si modelele norilor care se formeaza pe cer. Aceasta implica o privire atentasi concentrata, precum si o conexiune profunda cu natura si cu energia prezentain acele formatii.

Practicantul se concentreaza pe fiecare miscare si schimbare in configurarea norilor, inregistrandu-si mental sau prin fotografii formele care atrag atentia sa. Observarea este facuta cu rabdare si fara a-si impune judecati sau interpretari preconcepute. Practicantul ramane deschis si receptiv la tot ceea ce se dezvaluie in formarea norilor.

Observarea atentasi conectarea cu formatiile norilor deschid usa catre intelesurile si simbolurile ascunse in acestea. Prin cultivarea prezentei si atentiei, practicantul poate descoperi mesaje subtile si semnificatii personale in aceste formatii noroase. Este o modalitate de a se conecta profund cu natura, de a cultiva intuitia si de a obtine intelepciune si indrumare prin intermediul simbolurilor norilor.

Reflexia si interpretarea – Incearca sa interpretezi simbolurile si intelesurile ascunse in ele. Incredinteaza-te intuitiei si conexiunilor personale pentru a atribui semnificatii diferitelor forme si modele de nori. Fiecare practicant poate avea propria sa interpretare si perceptie a simbolurilor norilor, bazata pe experiente si cunostinte personale. Lasa-ti imaginatia sa calatoreascasi sa-ti ghideze interpretarea, dar ramai si deschis la semnificatii si intelesuri neasteptate.

Integrarea invataturilor si reflexia – Ia-ti un moment pentru a reflecta asupra experientei si intelesurilor descoperite. Gandeste-te la modul in care pot fi aplicate intelepciunea si indrumarile obtinute in viata ta. Incheie sedinta cu un sentiment de recunostinta pentru conexiunea cu natura si pentru mesajele primite prin intermediul norilor.

Inregistrarea  si integrarea in viata de zi cu zi– Gaseste modalitati de a inregistra si integra intelepciunea si indrumarile obtinute in viata ta de zi cu zi. Poate fi prin luarea deciziilor, abordarea provocarilor sau gasirea unui echilibru in viata. Fii deschis la sincronicitati si semnele pe care le primesti in urma practicii Rãvasului, ele pot oferi indrumari si confirmari in evolutia ta personalasi spirituala.

Tehnica Rãvasului, sau citirea intuitiva a norilor, este o practica veche si profunda care implica observarea atenta a formelor norilor si interpretarea intelesurilor si simbolurilor ascunse in ele. Aceasta practicane ofera o modalitate unica de a ne conecta cu natura, de a ne asculta intuitia si de a obtine intelepciune si indrumare in viata. Este o calatorie captivantasi profundain care descoperim intelesurile si semnificatiile subtile ale formelor norilor si ne conectam cu intelepciunea universala pe care natura o ofera.

Scrie un comentariu

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Accept Citeste mai mult