Prima pagină » Semnificatia spirituala a rozmarinului

Semnificatia spirituala a rozmarinului

de contact@kristale.ro
5 minutes Citeste

Semnificația spirituală a rozmarinului

Semnificația spirituală a rozmarinului

Rozmarinul face parte dintr-o categorie largă de plante aromatice și condimente care posedă nu doar potențial gastronomic, ci și putere spirituală. Oamenii utilizează rozmarinul pentru calitățile sale încă din timpuri străvechi, deoarece simbolizează încrederea, dragostea și amintirile. Haide să descoperim împreună mai multe despre semnificația spirituală a rozmarinului.

Despre rozmarin

Numele acestei plante, Rosmarinus officinalis se traduce ca „roua mării” și face parte din familia Rosaceae. Rozmarinul crește cel mai bine în zonele de lângă mare și poate fi veșnic verde, în locurile cu climat mediteraneean. Tufele pot crește până la 1.8 metri și prezintă frunze verzi, similare cu acele de brad și flori mărunte, albastre.

Rozmarinul înflorește în zonele cu climat moderat și poate fi utilizat pentru ceaiuri, sub formă de ulei esențial, conservant, în cosmetice și în parfumuri. Acesta se combină armonios cu alte plante aromatice similare, precum salvia, cimbrul sau busuiocul și potențează gustul preparatelor pe bază de morcovi, cartofi, fasole sau carne.

Semnificația spirituală a rozmarinului1Rozmarinul ca plantă sacră

Rozmarinul este considerat o plantă sacră în multe culturi. O legendă spune că Fecioara Maria s-a adăpostit lângă o tufă de rozmarin atunci când încerca să scape din Egipt, împreună cu familia. Planta avea flori albe înainte ca mantia Fecioarei să o acopere, apoi și-au schimbat culoarea în albastru. De aceea planta a fost numită Rose of Mary.

Încă din anul 3.000 după Hristos egiptenii puneau rozmarinul în morminte. Grecii și romanii îl foloseau în medicină și pentru gătit, iar nativii americani îl considerau a fi un dar sacru de la creator. Planta era folosită și în vrăji legate de protecție, dragoste și sănătate și se considera că poate purifica un spațiu închis, ținând la distanță energiile negative.

Simbolistica rozmarinului

  • ·      Dragoste și fidelitate – rozmarinul este un simbol al iubirii în multe culturi. La nunți, cuplurile fac schimb de crenguțe de rozmarin, pentru a-și exprima loialitatea unul față de celălalt. Poate amplifica sentimentele de bucurie și energia pozitivă.
  • Mulți oameni utilizează rozmarinul în poțiuni pentru dragoste. Dacă poți simți mirosul de rozmarin se spune că vei găsi dragostea adevărată. Totodată îl poți utiliza pentru a întări o conexiune și pentru a atrage oamenii de partea ta.
  • ·      Amintiri – rozmarinul poate fi utilizat pentru comemorarea celor care nu mai sunt printre noi. În unele culturi se aruncă crenguțe de rozmarin în morminte sau în sicrie și chiar în mâinile celor trecuți în neființă.
  • Totodată, dacă suferi de pierderi de memorie poți încerca să consumi ceai de rozmarin. Aroma specifică poate ajuta la recuperarea amintirilor pierdute și poate încetini procesul de îmbătrânire a memoriei.
  • ·      Protecție – Planta de rozmarin poate să te protejeze împotriva spiritelor rele. Poți arde crenguțe de rozmarin și poți împrăștia fumul prin locuință. Rozmarinul te poate proteja și împotriva bolilor. Atunci când te simți bolnav sau slăbit poți bea un ceai de rozmarin sau poți participa la o sesiune de aromaterapie cu ulei de rozmarin.
  • ·      Somn – dacă ai probleme cu somnul, poți așeza o crenguță de rozmarin sub pernă. Planta va ține la distanță gândurile negative și te va ajuta să adormi mult mai ușor și mai rapid. Se spune și că poate ține departe coșmarurile și îți poate facilita amintirea viselor.

Această plantă deține numeroase proprietăți magice, care te pot ajuta pe plan spiritual. Arde crenguțe de rozmarin, folosește uleiuri esențiale și consumă ceaiuri, pentru a-ți îmbunătăți viața și starea de spirit.

 

Scrie un comentariu

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Accept Citeste mai mult