Prima pagină » Reiki si chakre: Cum sa folosesti reiki pentru a echilibra si a vindeca chakrele

Reiki si chakre: Cum sa folosesti reiki pentru a echilibra si a vindeca chakrele

de contact@kristale.ro
7 minutes Citeste

Reiki si chakre Cum sa folosesti reiki pentru a echilibra si a vindeca chakrele

Reiki si chakre: Cum sa folosesti reiki pentru a echilibra si a vindeca chakrele

Reiki este o tehnica de vindecare energetica care se bazeaza pe conceptul ca exista o energie universala, numita „Ki” sau „Chi”, care este prezenta in toate fiintele vii. Practica Reiki presupune transmiterea acestei energii prin intermediul mainilor, in scopul de a ajuta la restabilirea echilibrului si a armoniei in corp, minte si spirit. Reiki a fost dezvoltat in Japonia in anii 1920 de catre Mikao Usui si a fost influentat de traditiile spirituale japoneze, cum ar fi budismul si shintoismul. Tehnica a fost adusa in Occident in anii 1930 si de atunci a devenit din ce in ce mai populara, fiind utilizata ca terapie alternativa in multe tari.

In timpul unei sesiuni de Reiki, practicantul plaseaza mainile pe diferite parti ale corpului sau in jurul acestuia, iar energia Reiki este transmisa prin intermediul acestora. Scopul este de a elibera blocajele energetice si de a imbunatati fluxul de energie in corp, astfel incat corpul sa poata incepe sa se vindece si sa se regenereze. Sesiunile de Reiki sunt de obicei relaxante si linistitoare si pot fi utilizate pentru a trata o varietate de probleme, cum ar fi stresul, anxietatea, depresia, durerea si problemele de sanatate fizica. Practicantul Reiki trebuie sa aiba o pregatire si o instruire adecvata pentru a putea practica tehnicile de transmitere a energiei si pentru a se asigura ca practica se desfasoara in conditii de siguranta pentru pacient. Este important sa retineti ca Reiki nu trebuie sa inlocuiasca tratamentele medicale traditionale, ci ar trebui utilizat ca un complement al acestora.

In filozofia si practica Reiki, se crede ca exista o energie universala, numita „Ki” sau „Chi”. Aceasta energie este utilizata pentru a elibera blocajele energetice si pentru a restabili echilibrul si armonia in corpul, mintea si spiritul uman. Pe de alta parte, in traditia yoga si in filozofia vedica, chakrele sunt considerate a fi centrele energetice ale corpului uman, prin care trece aceeasi energie universala. Chakrele sunt descrise ca fiind vortice de energie care se rotesc in jurul unui punct central si care se deschid si se inchid in functie de nivelul de constientizare si de starea de sanatate a individului. In practica Reiki, se utilizeaza aceeasi energie universala pentru a elibera blocajele energetice si a restabili fluxul de energie prin chakrele umane. Prin transmiterea energiei Reiki prin intermediul mainilor, practicantul poate ajuta la echilibrarea si vindecarea chakrelor, ceea ce poate contribui la imbunatatirea starii de sanatate si a bunastarii generale a individului.

Reiki si chakre Cum sa folosesti reiki pentru a echilibra si a vindeca chakrele1Tehnica Reiki si functionarea chakrelor

Tehnica Reiki poate ajuta la imbunatatirea functionarii fiecarei chakre prin eliberarea blocajelor energetice si restabilirea fluxului de energie in aceste centre energetice ale corpului uman. In practica Reiki, se utilizeaza energia universala pentru a ajuta la curatarea si echilibrarea chakrelor. Practicantul Reiki isi plaseaza mainile pe anumite puncte ale corpului, in functie de chakra care trebuie tratata, pentru a ajuta la eliberarea blocajelor energetice si restabilirea fluxului de energie.

Chakra radacina, situata la baza coloanei vertebrale, este responsabila pentru conexiunea noastra cu Pamantul si pentru stabilitatea noastra fizica si emotionala. Pentru a ajuta la imbunatatirea functionarii acestei chakre, practicantul Reiki va plasa mainile pe partea inferioara a coloanei vertebrale sau pe zona pelviana. In timpul unei sesiuni de Reiki, practicantul va utiliza energia universala pentru a ajuta la eliberarea blocajelor energetice si restabilirea fluxului de energie in aceasta chakra.

Chakra sacrala, situata in zona abdomenului inferior, este responsabila pentru creativitate, sexualitate si relatiile interpersonale. Pentru a imbunatati functionarea acestei chakre prin Reiki, practicantul va plasa mainile pe zona abdomenului inferior si va utiliza energia universala pentru a ajuta la eliberarea blocajelor energetice si restabilirea fluxului de energie.

Chakra solara, situata in zona abdomenului superior, este responsabila pentru vointa, putere personala si identitatea noastra. Pentru a imbunatati functionarea acestei chakre, practicantul va plasa mainile pe zona abdomenului superior si va utiliza energia universala pentru a ajuta la eliberarea blocajelor energetice si restabilirea fluxului de energie.

Organizarea unei sesiuni Reiki

Organizarea unei sesiuni de Reiki pentru imbunatatirea functionarii chakrelor poate fi un proces simplu si accesibil. In urmatorii pasi se descrie cum sa organizezi o astfel de sesiune:

  • –    Cauta un terapeut Reiki: Pentru a organiza o sesiune de Reiki, este important sa gasesti un terapeut certificat in Reiki. Poti cauta in comunitatea ta locala, prin recomandari de la prieteni sau cunostinte, sau prin intermediul site-urilor specializate in terapii alternative.
  • –    Stabilirea unei intalniri: Dupa ce ai gasit un terapeut Reiki, stabileste o intalnire cu acesta pentru a discuta despre obiectivele si nevoile tale si pentru a programa o sesiune de terapie. In cadrul discutiei, terapeutul va intreba despre istoricul tau medical si va discuta cu tine despre ceea ce trebuie sa faci si sa astepti in timpul sesiunii.
  • –    Pregatirea pentru sesiune: In ziua sesiunii, asigura-te ca esti confortabil si relaxat. Poti purta haine confortabile si poti aduce cu tine o sticla de apa pentru a te hidrata dupa sesiune.
  • –    Inceperea sesiunii: Terapeutul Reiki te va ghida intr-o pozitie confortabila, cum ar fi intins pe spate sau pe o canapea, si va incepe sa transmita energia Reiki prin pozitionarea mainilor pe corpul tau. In timpul sesiunii, poti sa simti furnicaturi, senzatii de caldura sau alte senzatii fizice, ceea ce poate fi normal.
  • –    Relaxarea: In timpul sesiunii, este important sa te relaxezi si sa lasi energia Reiki sa circule prin corpul tau. Poti medita sau poti respira profund pentru a ajuta la relaxare si la linistirea mintii.
  • –    Incheierea sesiunii: Dupa ce terapeutul a finalizat transmiterea energiei Reiki, va inceta sa atinga corpul tau si va discuta cu tine despre experienta ta in timpul sesiunii. Este important sa bei apa si sa iti acorzi timp sa te recuperezi dupa sesiune.

In concluzie, organizarea unei sesiuni de Reiki pentru imbunatatirea functionarii chakrelor poate fi o experienta pozitiva si terapeutica. Prin urmarea acestor pasi, poti beneficia de energia Reiki pentru a imbunatati functionarea chakrelor si a aduce echilibru in viata ta.

Scrie un comentariu

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Accept Citeste mai mult