Prima pagină » Puterea mantrei confirmata de stiinta

Puterea mantrei confirmata de stiinta

de contact@kristale.ro
6 minutes Citeste

Puterea mantrei confirmată de știință

Puterea mantrei confirmată de știință

   Practica simplă, dar profundă a mantrei are capacitatea de a debloca puterea minții. O credință străveche dar care este confirmată de tot mai multe articole științifice. Indiferent dacă doriți să reduceți stresul, să îmbunătățiți concentrarea sau să profitați de latura spirituală, mantrele vă oferă numeroase beneficii care vă pot transforma viața. De la îmbunătățirea sănătății mentale și fizice până la manifestarea abundenței și succesului, mantrele sunt un instrument puternic care vă poate ajuta să vă atingeți obiectivele și să trăiți o viață mai împlinită. În articolul de față vom descoperiți practica străveche a mantrei și vom afla cum o putem folosi pentru a ne îmbunătăți viața de zi cu zi.
O mantra este un cuvânt sau o frază care se repetă ca formă de meditație. Cuvântul „mantra” provine din cuvântul sanscrit „om”, care înseamnă „a gândi” și „tra”, care înseamnă „unealtă”. Mantrele sunt folosite ca instrument de concentrare a minții și de promovare a sentimentelor de pace și bunăstare.
Există multe tipuri diferite de mantre, fiecare având propriul scop specific. Unele mantre sunt folosite pentru afecțiuni specifice, cum ar fi vindecarea, în timp ce altele sunt folosite pentru bunăstarea generală. Un tip popular de mantra este mantra „Om”. Acesta este un sunet sacru despre care se crede că este sunetul universului. Este adesea folosit pentru a începe și a încheia meditațiile și se crede că promovează sentimente de pace și liniște.
Puterea mantrei confirmată de știință1    Mantrele pot fi recitate cu voce tare sau în tăcere și pot fi repetate pentru o perioadă specifică de timp sau atât timp cât alege individul. Mulți oameni consideră că incorporarea unei practici zilnice a mantrei în rutina lor poate ajuta la reducerea stresului și la promovarea sentimentelor de pace interioară. Ele pot fi folosite de oricine, indiferent de credințele sale spirituale, acestea fiind În sine, instrumente de concentrare a minții și de promovare a sentimentelor de pace și bunăstare, putând fi folosit ca o modalitate de a începe sau de a încheia ziua sau de a face față stresului.
Practica folosirii mantrelor există de mii de ani și a fost folosită de multe culturi și tradiții diferite. Se crede că mantrele au efecte puternice asupra minții, corpului și spiritului. Unul dintre principalele beneficii ale folosirii lor este că pot ajuta la concentrarea minții. Natura repetitivă a mantrelor poate ajuta la liniștirea minții și la reducerea distragerilor, permițând un nivel mai profund de concentrare și atenție. Acest lucru poate duce la un sentiment mai mare de pace interioară și bunăstare.
   Mantrele pot avea, de asemenea, un impact pozitiv asupra corpului. Vibrațiile create de repetarea unei mantre pot ajuta la echilibrarea centrilor energetici ai corpului, cunoscuți sub numele de chakre, și la promovarea vindecării fizice. Acest lucru poate duce la un sentiment mai mare de sănătate și vitalitate generală. De asemenea, se crede că mantrele au puterea de a schimba vibrația minții și a corpului, acest lucru poate ajuta la schimbarea tiparelor negative de gândire și comportament și de a atrage energie și experiențe pozitive în viața noastră.
Cercetările științifice recente au început să confirme efectelor mantrelor asupra creierului. Un studiu a constatat că practicarea unei tehnici de meditație, numită „repetarea mantrei” a dus la modificări ale activității creierului în cortexul prefrontal, o regiune a creierului asociată cu atenția și funcția executivă. De asemenea, studiul a constatat că repetarea mantrelor a fost asociată cu o activitate scăzută în rețeaua implicită a creierului, o rețea de regiuni ale creierului care sunt active atunci când mintea este în repaus și nu este concentrată pe lumea exterioară.
Puterea mantrei confirmată de știință   Un alt studiu a constatat că practicarea unei alte tehnici de meditație, numită „meditație transcendentală bazată pe mantre” a dus la modificări ale funcției creierului în zonele asociate cu reglarea stresului și emoțiilor. Mai exact, studiul a constatat că acest tip de meditație a fost asociat cu o activitate crescută în cortexul prefrontal stâng, o regiune a creierului despre care se crede că este implicată în emoțiile pozitive și reglarea emoțională și cu o activitate scăzută a amigdalelor, mase de substanță cenușie în formă de migdale aflate în interiorul fiecărei emisfere cerebrale, implicată în trăirea emoțiilor.
   În general, aceste studii sugerează că mantrele pot avea un impact pozitiv asupra funcției creierului și pot fi utile în promovarea bunăstării emoționale, reducerea stresului și anxietății și îmbunătățirea concentrării. Această ramură de studiu este încă la început, așadar sunt necesare mai multe cercetări pentru a înțelege pe deplin efectele benefice asupra creierului și mecanismele potențiale care stau la baza acestor efecte. Totodată este important să ne amintim că puterea unei mantre constă în intenție și concentrare în spatele ei. Găsirea unei mantre care rezonează cu tine personal și folosirea ei în mod regulat cu o minte concentrată și deschisă ne poate influența în multe moduri pozitive.
Alegerea mantrei potrivite poate fi un instrument puternic pentru creșterea și bunăstarea personală. Dar, având atâtea mantre din care să alegi, poate fi dificil să știi de unde să începi. Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să alegi o mantra care rezonează cu tine personal:
Ia în considerare intenția ta: Ce sperați să obțineți prin practicarea mantrei? Căutați să reduceți stresul, să promovați vindecarea? Alegerea unei mantre care se aliniază cu intenția ta specifică te poate ajuta să îți concentrezi practica și să o faci mai eficientă.
    Ascultă-ți intuiția: Ai încredere în instinctul tău când vine vorba de alegerea unei mantre. Dacă un anumit cuvânt sau expresie îți vorbește, poate fi cel potrivit pentru tine.
Alege ceva simplu: o mantra nu trebuie să fie lungă sau complexă pentru a fi eficientă. De fapt, multe mantre sunt doar unul sau două cuvinte. Alege ceva simplu și ușor de reținut.
Încearcă diferite mantre: mantrele pot avea efecte diferite asupra diferiților oameni. Dacă o anumită mantră nu rezonează cu tine, nu-ți fie teamă să încerci una diferită. Continuă să experimentezi până o găsești pe cea potrivită.
Personalizeaz-o: simte-te liber să îți creezi propria mantra. Poți adăuga sau scoate cuvinte sau puteți schimba formularea pentru a o face mai personală.
Cercetare: Învață despre diferitele mantre, semnificațiile lor și culturile sau tradițiile din care provin. Acest lucru îți va oferi o înțelegere mai profundă a mantrelor și te poate ajuta să alegeți una care rezonează cu credințele ta.
Amintește-ți că puterea unei mantre constă în intenție și concentrarea din spatele ei. Făcându-ți timp pentru a alege o mantra care rezonează cu tine personal și folosind-o în mod regulat cu o minte concentrată și deschisă, poți profita de întregul potențial al acestei practici puternice.

Scrie un comentariu

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Accept Citeste mai mult