Prima pagină » Legende despre Rudraksha si proprietatile ei

Legende despre Rudraksha si proprietatile ei

de contact@kristale.ro
6 minutes Citeste

Legende despre Rudraksha și proprietățile ei

Legende despre Rudraksha și proprietățile ei

„Rudr” înseamnă Stăpânul sau Domnul Shiva, în vreme ce termenul „Aksha” înseamnă lacrimi. Conform legendei se spune că Shiva a scăpat lacrimi de extaz în timpul meditației. Aceste lacrimi au încolțit în arborii de Rudraksha atunci când au luat contact cu solul. O altă versiune spune că după ce și-a deschis ochii după mulți ani de meditație, Shiva a văzut umanitatea suferind. Aceste lacrimi de compasiune i-au umplut ochii, iar atunci când aceste lacrimi s-au prelins pe obraz, ele au crescut sub forma arborilor de Rudraksha.

Există o altă versiune care afirmă că Sati s-a jertfit pe sine, după ce tatăl său Daksha l-a umilit pe Shiva, a vărsat lacrimi de suferință inimaginabilă. Cuprins de durere, Shiva a ocolit lumea împreună cu trupul lui Sati. Regele Vishnu a frânt corpului lui Sati în 52 de bucăți, iar oriunde aceste părți au căzut, acestea s-au transformat în Shakti Peethas, locuri de rugăciune pentru a slăvi zeitățile Shakti și Sati. Acolo unde au căzut lacrimile lui Shiva, au crescut arborii de Rudraksha.

Conform unei legende din Shiv Puranas, un demon numit „Tripura Sur” a câștigat putere imensă. Zeii s-au simțit intimidați de el, iar demonul a abuzat de puterea sa prin torturarea brutală de către inocenți. Zeitățile erau fără ajutor și l-au convins pe Shiva să îndepărteze diavolul. Shiva și-a folosit puterea sa și arma distructivă pentru a ucide demonul. Odată ce au realizat efectele devastatoare, arma i-ar fi adus lui Shiva emoții puternice și lacrimile au început să curgă și să ajungă pe pământ, acestea ducând la nașterea arborilor Rudraksha.

Se crede că semințele de Rudraksha păstrează secretele întregii evoluții ale cosmosului. Shiva este portretizat prin purtarea rosariului de Rudraksha pe cap, brațe și mâini. Prin simpla atingere și purtare de Rudraksha, cineva care poartă aceste semințe este binecuvântat. Se consideră că acestea conțin cunoașterea și energiile pentru evoluția materială, emoțională și spirituală.

Legende despre Rudraksha și proprietățile eiPrincipalele beneficii ale semințelor de Rudraksha
Semințele de Rudraksha sunt foarte puternice pentru vindecarea mentală, fizică, emoțională, materială și spirituală. Acestea lucrează asupra chackrelor sau a centrilor energetici ai corpului, iar acestea încep să curețe chackrele în timp foarte scurt. Numeroase texte spirituale antice sunt pline de proprietăți terapeutice și spirituale ale Rudraksha. Diferitele culori, forme și mărimi, dar și diferitele tipuri de fațete, numite „muhki” influențează proprietățile semințelor de Rudraksha.

Printre beneficiile majore ale semințelor de Rudraksha, acestea ajută la reglarea presiunii sanguine, tratarea problemelor de piele, durerii de spate, durerii de cap, cazurile psihiatrice și eliberarea tensiunilor, a fobiei sau a insomniei. De asemenea, ajută la atragerea succesului în afaceri, educație sau în relații. Odată cu dezvoltarea științei moderne, numeroși oameni de știință au elaborate cercetări pentru a valida credințele străvechi cu privire la Rudraksha. Fiecare persoană, indiferent de castă, credință, naționalitate sau religie poate să apeleze la energia Rudraksha pentru a obține beneficii majore în plan spiritual, fizic și material.

Numărul de Mukhi variază de la 1 la 12, fiecare mărgea fiind capabilă să se alinieze cu mintea și cu energia din jur pentru a obține rezultate dorite în domeniul sănătății, fericirii, pentru înălțarea spirituală, propseritate, creativitate, intuiție, armonie în familie, curaj, împuternicirea sinelui și împlinirea materială.

O mărgea de Rudraksha are în compoziție clor, aluminiu, cobalt, cupru, nickel, fier, magneziu, mangan, fosfor, potasiu, sodiu, zinc, silicon, argint și aur. Toate aceste elemente contribuie la proprietățile electromagnetice ale mărgelelor, fapt pentru care ajută la eliberarea stresului și la calmarea presiunii sanguine. Stresul psihosomatic întrerupe fluxul de electricitate care creează sentimente de disconfort emoțional. Mărgelele creează un curent de coordonare cu bătăile inimii și transmit impulsuri care sunt trimise către creier.

Legende despre Rudraksha și proprietățile ei 2Numărul de „Muhki” și importanța acestora pentru mărgelele de Rudraksha
„Mukhi” se traduce prin termenul „față” și se referă la acele linii care provin din centrul mărgelei sau din fețele mărgelei. Cele mai frecvente mărgele sunt cele care au de la 1 la 14 fețe, iar cele mai des întâlnite sunt cele care au fie 4, fie 6 fațete. Mărgele mai rare sunt cele care au 15 sau 21 de Mukhi, iar acestea sunt cele mai rare datorită faptului că acestea au o creștere mai puțin frecventă în fiecare an. Tocmai din acest motiv mărgelele care au de la 15 la 21 de Muhki au o putere foarte mare.

Există inclusiv semințe de Rudraksha care au de la 22 și până la 42 de fațete. Sunt foarte rare, cunoscute de foarte puțină lume și un număr redus de oameni cunosc locurile unde acestea pot fi găsite. Este important ca periodic după folosirea mărgelelor de Rudraksha, acestea să fie purificate prin intermediul bețișoarelor parfumate sau prin fumul de tămâie. Oricine atinge mărgelele respective, trebuie să știe că acestea pot deveni un talisman norocos, însă dacă acestea au fost atinse de altcineva, mărgelele trebuie purificate sau curățate.

Dacă îți dorești să te bucuri de beneficiile și de proprietățile cu care se spune că sunt înzestrate semințele de Rudraksha, în oferta magazinului StoneMania vei putea găsi o mare diversitate de astfel de mărgele. Vei putea găsi diferite brățări de Rudraksha simple sau în combinație cu alte pietre semiprețioase, dar și coliere.

Scrie un comentariu

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Accept Citeste mai mult