Prima pagină » Explorarea Constiintei Superioare Prin Meditatia cu Lumina: O Calatorie Inauntru si Dincolo de Lumina Interioara

Explorarea Constiintei Superioare Prin Meditatia cu Lumina: O Calatorie Inauntru si Dincolo de Lumina Interioara

de contact@kristale.ro
13 minutes Citeste

Explorarea Constiintei Superioare Prin Meditatia cu Lumina O Calatorie Inauntru si Dincolo de Lumina Interioara

Explorarea Constiintei Superioare Prin Meditatia cu Lumina: O Calatorie Inauntru si Dincolo de Lumina Interioara

 Relaxarea este ceea ce ne poate ajuta sa depasim multe momente dificile din viata noastra si in acelasi timp ne poate ajuta sa prevenim unele posibile afectiuni pe care le cauzeaza stresul sau stilul de viata agitat pe care il putem avea. Pentru aceasta de multe ori trebuie sa incepem o cautare a intelegerii de sine si a conectarii cu aspectele mai profunde ale fiintei noastre, meditatia devenind un instrument esential. Meditarea cu lumina este una dintre tehnicile care au capturat atentia cautatorilor spirituali din intreaga lume. Aceasta forma unica de meditatie ii ajuta pe practicanti sa exploreze, sa concentreze si sa absorba lumina interioara si sa activeze constiinta superioara.

Meditatia cu Lumina: Definitie si Origini

Meditatia cu lumina este o practica spirituala veche, care isi are radacinile in mai multe traditii spirituale din intreaga lume. Ea presupune concentrarea si focalizarea asupra luminii, fie in forma naturala (lumina soarelui, a lunii sau a stelelor), fie in forma artificiala (lumanari, lampi cu ulei, lumini de meditatie etc.). Aceasta concentrare asupra luminii serveste drept punct central al meditatiei si ca sursa de energie si intelepciune spirituala. Una dintre cele mai cunoscute forme de meditatie cu lumina provine din traditia yoghina si se numeste „Trataka”. Aceasta practica implica concentrarea asupra unei flacari de lumanare sau a unui punct de lumina intr-un mod fix si nemiscat, pentru a dezvolta concentrarea si claritatea mentala. Trataka este doar una dintre multele variante ale meditatiei cu lumina care exista in lumea spirituala.

Tehnica Meditatiei cu Lumina

Pentru a incepe practica meditatiei cu lumina, urmati acesti pasi simpli:

 • Alegerea sursei de lumina: Decideti daca doriti sa meditati cu o sursa naturala de lumina, cum ar fi soarele sau luna, sau cu o sursa artificiala de lumina, cum ar fi o lumanare sau o lampa cu ulei. Puteti alege si sa meditati in lumina zilei sau in intuneric, concentrandu-va asupra unei surse de lumina artificiale.
 • Crearea unui mediu potrivit: Asigurati-va ca sunteti intr-un loc linistit si confortabil pentru meditatie. Opriti dispozitivele electronice, luminati o lumanare sau o lampa si asezati-va intr-o pozitie comoda.
 • Focalizarea asupra luminii: Incepeti prin a va concentra atentia asupra sursei de lumina alese. Priviti-o cu o privire blanda si concentrata. Observati detaliile luminii, cum se misca sau cum pulseaza.
 • Respiratia si relaxarea: Folositi respiratia pentru a va relaxa si a va aduce in starea de prezenta. Respirati profund si lasati-va gandurile sa se estompeze pe masura ce va concentrati pe lumina.
 • Meditatia in tacere: Continuati sa priviti lumina in tacere, fara a va forta sa ganditi sau sa analizati. Lasati-va mintea sa devina clara si linistita.
 • Timpul de meditatie: Puteti alege sa meditati cu lumina pentru o perioada fixa de timp sau pur si simplu sa va bucurati de meditatia voastra pana simtiti ca ati atins o stare de liniste si constiinta superioara.
 • Inchiderea meditatiei: Atunci cand sunteti gata sa incheiati meditatia, inchideti ochii si meditati in intuneric pentru cateva momente. Acest lucru va ajuta sa integrati experienta si sa va aduceti inapoi in lumea exterioara treptat.

Explorarea Constiintei Superioare Prin Meditatia cu Lumina O Calatorie Inauntru si Dincolo de Lumina Interioara1

Beneficiile Meditatiei cu Lumina

Meditatia cu lumina aduce numeroase beneficii pentru cei care o practica in mod regulat. Aceasta tehnica poate avea un impact pozitiv asupra sanatatii mentale, a starii de bine si a dezvoltarii spirituale.

 • Concentrare imbunatatita: Prin concentrarea asupra unei surse de lumina, meditatia cu lumina ajuta la dezvoltarea capacitatii de concentrare si de focalizare a atentiei. Acest lucru poate fi extrem de util in viata de zi cu zi, in special intr-o lume plina de distrageri si stimulente constante.
 • Relaxare profunda: Practicarea meditatiei cu lumina poate duce la o relaxare profunda a corpului si mintii. In timpul meditatiei, sistemul nervos central trece de la starea de alerta la cea de relaxare, ceea ce poate reduce stresul si anxietatea.
 • Scaderea nivelului de stres: Meditatia cu lumina a fost asociata cu reducerea nivelului de cortizol, hormonul stresului, in corp. Prin urmare, aceasta poate ajuta la gestionarea mai eficienta a situatiilor stresante si la mentinerea echilibrului mental.
 • Imbunatatirea calitatii somnului: Practicarea meditatiei cu lumina inainte de culcare poate contribui la imbunatatirea calitatii somnului. Starea de relaxare indusa de meditatie poate facilita adormirea si prelungirea duratei somnului profund.
 • Autocunoastere si dezvoltare personala: Meditatia cu lumina este o modalitate de a explora si de a intelege mai profund propriile ganduri, emotii si stari interioare. Acest lucru poate contribui la dezvoltarea personala si la cresterea constiintei de sine.
 • Eliberare de emotii negative: Prin practicarea meditatiei cu lumina, puteti elibera si elibera emotii negative, precum frica, furia sau anxietatea. Acest lucru va poate ajuta sa va simtiti mai usori si mai echilibrati.
 • Dezvoltarea constiintei spirituale: Pentru multi practicanti, meditatia cu lumina reprezinta o modalitate de a se conecta cu aspectele mai profunde ale fiintei lor si cu energia universala. Aceasta conexiune poate duce la dezvoltarea constiintei spirituale si la o perspectiva mai larga asupra vietii.
 • Imbunatatirea relatiilor interpersonale: O minte calma si linistita poate contribui la imbunatatirea relatiilor cu ceilalti. Prin meditatia cu lumina, puteti dezvolta empatia si rabdarea necesare in relatiile interpersonale.
 • Cresterea creativitatii: Starea de relaxare indusa de meditatia cu lumina poate deschide portile creativitatii. Multe idei creative si solutii la probleme pot veni in timpul sau dupa meditatie.
 • Sanatatea fizica imbunatatita: Meditatia cu lumina poate contribui la reducerea tensiunii arteriale, la imbunatatirea sistemului imunitar si la reducerea inflamatiei din corp. Aceste beneficii pot contribui la mentinerea sanatatii fizice.
 • Claritate mentala: Aceasta practica poate ajuta la clarificarea gandurilor si la reducerea zgomotelor mentale, permitandu-va sa va simtiti mai linistiti si mai centrati.
 • Explorarea constiintei superioare: Pe masura ce meditati cu lumina, puteti ajunge in stari de constiinta superioara, unde va puteti simti conectati cu aspectele mai profunde ale fiintei voastre sau cu energia universala.
 • Introspectie si autocunoastere: Aceasta practica poate deschide usi catre introspectie si autocunoastere, permitandu-va sa va explorati mai profund sinele si sa va intelegeti mai bine.

Sugestii pentru Explorarea Profunda

Pentru a profita la maximum de meditatia cu lumina si pentru a explora aspectele mai profunde ale acestei practici, luati in considerare urmatoarele sugestii:

 • Rutina zilnica: Incercati sa stabiliti o rutina zilnica de meditatie cu lumina, astfel incat sa puteti experimenta beneficiile acestei practici in mod regulat.
 • Variatie a sursei de lumina: Incercati sa meditati cu diferite surse de lumina pentru a experimenta diverse energii si calitati ale luminii.
 • Inregistrarea experientelor: Pastrati un jurnal de meditatie pentru a inregistra experientele, gandurile si observatiile voastre pe parcursul practicii.
 • Incredere si rabdare: Aveti incredere in proces si aveti rabdare cu voi insiva. Meditatia cu lumina poate dezvalui intelepciunea si profunzimea treptat.
 • Explorati tehnici avansate: Pe masura ce deveniti mai familiarizati cu meditatia cu lumina, puteti incerca tehnici avansate, cum ar fi vizualizarea culorilor sau explorarea constiintei superioare.

Explorarea Constiintei Superioare Prin Meditatia cu Lumina O Calatorie Inauntru si Dincolo de Lumina Interioara2

Sugestii si tehnici

Pentru a explora in profunzime meditatia cu lumina si pentru a adanci experienta dumneavoastra spirituala, puteti urma mai multe sugestii si tehnici avansate.

 • Vizualizarea Culorilor: Pe masura ce va concentrati asupra sursei de lumina, incercati sa va imaginati si sa vedeti diferite culori in interiorul luminii. Fiecare culoare poate avea semnificatii si energii diferite. De exemplu, rosul poate simboliza pasiunea, albastrul poate reprezenta linistea, iar violetul poate indica intelepciunea. Explorati si interpretati aceste culori in functie de intentia si scopul meditatiei dumneavoastra.
 • Conexiunea cu Energia Universala: In timpul meditatiei cu lumina, puteti avea in vedere conexiunea cu energia universala sau cu divinul. Ganditi-va la lumina pe care o contemplati ca la o expresie a acestei energii. Incercati sa va deschideti inima si sa permiteti energiei universale sa curga prin dumneavoastra. Acest lucru poate aduce o senzatie de conectare profunda si de liniste interioara.
 • Explorarea Starilor de Constiinta Superioare: Dupa ce ati atins o stare profunda de meditatie, puteti incepe sa explorati starile de constiinta superioare. Aceasta poate implica intrebari profunde despre natura constiintei, scopul vietii sau conexiunea cu divinul. Aceasta explorare poate duce la revelatii si intelegeri profunde.
 • Calatorii Astrale: Pentru cei care sunt familiarizati cu calatoriile astrale sau calatoriile in alte dimensiuni, meditatia cu lumina poate servi ca o modalitate de a ajunge in aceste locuri. Cu practica si intentie, puteti experimenta calatorii spirituale sau calatorii in taramurile subtile ale existentei.
 • Practica Chakra: In timpul meditatiei cu lumina, puteti concentra energia luminii intr-un anumit centru de energie sau chakra din corpul dumneavoastra. Acest lucru va poate ajuta sa echilibrati si sa activati chakrele, ceea ce poate avea un impact profund asupra echilibrului emotional si spiritual.
 • Recitarea Mantrelor: Utilizati recitarea mantrelor sau afirmatiilor in timpul meditatiei cu lumina. Aceasta poate ajuta la incarcarea luminii cu intentia specifica si poate amplifica efectele meditatiei.
 • Experienta Timpului Neliniar: In timpul meditatiei cu lumina, timpul poate sa para sa se dilate sau sa dispara cu totul. Puteti experimenta senzatia ca sunteti in afara timpului sau ca sunteti conectat la dimensiuni superioare ale existentei. Aceasta poate fi o experienta profunda si transformatoare.
 • Vizualizarea Ghizilor Spirituali: Daca sunteti deschis catre aceasta idee, puteti sa va rugati sau sa va concentrati asupra vizualizarii ghizilor spirituali sau a inteleptilor in timpul meditatiei cu lumina. Acestia pot sa va ofere indrumare, intelepciune si sprijin in calatoria dumneavoastra spirituala.

Calatorind inauntru prin Lumina Interioara

Meditatia cu lumina este o practica spirituala profunda si transformatoare, care ne ajuta sa ne concentram, sa ne relaxam si sa exploram lumea interioara a constiintei noastre. Ofera un moment de respiro in agitatia vietii cotidiene si ne ajuta sa ne conectam cu lumina interioara si cu aspectele mai profunde ale fiintei noastre. Prin explorarea meditatiei cu lumina, ne indreptam catre calatoria inauntru, catre autocunoastere si catre conexiunea cu energiile universale. Aceasta forma de meditatie poate fi un instrument valoros in cautarea noastra spirituala si in calatoria catre constiinta superioara. Asadar, deschideti ochii mintii voastre si permiteti luminii sa va calauzeasca in aceasta frumoasa calatorie a constiintei.

Scrie un comentariu

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Accept Citeste mai mult