Prima pagină » De ce sa optezi pentru o lampa din sare de Himalaya

De ce sa optezi pentru o lampa din sare de Himalaya

de contact@kristale.ro
6 minutes Citeste

De ce să optezi pentru o lampă din sare de Himalaya

De ce să optezi pentru o lampă din sare de Himalaya

Le recunoști imediat după forma nedefinită și coloritul specific, în nuanțe de ambră. Este vorba despre lămpile din sare de Himalaya, pe care cu siguranță le-ai mai văzut și înainte. Atunci când sunt aprinse, acestea emană o lumină caldă, galbenă, cu nuanțe de oranj, roșu sau roz. Totuși, care sunt beneficiile pe care ți le poate oferi o astfel de lampă și de ce ar trebui să deții și tu una?

Ce este o lampă din sare de Himalaya?

După cum îi spune și numele, o astfel de lampă este creată dintr-un bloc de sare roz pură, obținută prin extragere din minele aflate în Munții Himalaya. Această bucată de sare este mai apoi scobită în interior, pentru a putea face loc unui bec. Poți așeza o astfel de lampă în sufragerie sau chiar în dormitor, pe noptiera de lângă pat.

Cum funcționează o lampă din sare de Himalaya?

Conform specialiștilor, o lampă din sare de Himalaya poate funcționa în două moduri. Unul este acela de a atrage particulele negative, precum alergenii, toxinele sau factorii poluanți. Un al doilea mod este acela de eliberare a ionilor negativi, despre care se crede că au numeroase beneficii pentru sănătate.

Ionii negativi pot fi găsiți pretutindeni în jurul nostru, în radiații, lumina soarelui, fulgere și chiar în căderea stropilor de apă dintr-o cascadă. Unele persoane declară că se simt mult mai destinse și libere după trecerea unei furtuni, iar acest lucru poate fi posibil din cauza încărcăturii mari de ioni negativi din aer.

Lămpile din sare de Himalaya produc ioni încărcați negativ în timp ce atrag moleculele de apă din aer. Acestea se evaporă la contactul cu căldura lămpii, ceea ce produce un abur despre care se crede că ar avea doar beneficii pentru sănătate.

De ce să optezi pentru o lampă din sare de Himalaya1

Care sunt beneficiile unei lămpi cu sare de Himalaya?

  • Curăță și împrospătează aerul

Probabil că cel mai cunoscut beneficiu este acela de curățare și împrospătare a aerului. O lampă din sare de Himalaya are capacitatea de a îndepărta polenul, praful, chiar și fumul de țigară sau alte substanțe care pot contamina aerul. Atunci când sarea atrage moleculele de apă din aer, sunt captate și particulele purtate de către acestea. În urma evaporării, acestea rămân captive în blocul de sare, iar aerul rămâne curat.

  • Reduce alergiile

Deoarece lămpile din sare de Himalaya îndepărtează particulele microscopice de praf sau polen din aer, putem spune că sunt benefice pentru persoanele care suferă de alergii, astm sau alte probleme respiratorii. Poți plasa o astfel de lampă chiar și în camerele în care ai probleme cu umiditatea sau mucegaiul, ori dacă ai animale de companie care lasă păr.

  • Ajută sistemul respirator

Atunci când lampa din sare de Himalaya se încălzește schimbă încărcătura moleculelor care sunt eliberate. Dacă nu știai, majoritatea locuințelor sunt pline de ioni încărcați pozitiv, care nu sunt tocmai benefici pentru sănătate. Aceștia sunt concepuți în special de către aparatele electronice și electrocasnice.

Un aspect negativ al prezenței ionilor pozitivi în aer este acela că cilii microscopici, prezenți în interiorul traheei, nu mai sunt la fel de eficienți în ținerea la distanță față de plămâni a substanțelor contaminante. În timp ce lampa din sare de Himalaya absoarbe apa și particulele din aer ia și ionii pozitivi. Atunci când căldura este eliberată, sunt eliberați și ionii negativi, care au un efect advers asupra funcționalității plămânilor.

Așadar putem spune că o astfel de lampă ajută corpul uman să filtreze aerul pe care îl respiri într-un mod mai eficient și împiedică infiltrarea particulelor străine în plămâni.

  • Contribuie la creșterea energiei

Cu siguranță îți amintești senzațiile pe care le simți atunci când faci o plimbare prin natură, pe munte sau într-un sat, departe de agitația orașului. Acea energie și vitalitate pe care o experimentezi se datorează concentrației de ioni negativi din aerul prezent în zonele respective. Dacă te simți obosit în mod constant și nu găsești un motiv, încearcă să ții în apropiere o lampă din sare de Himalaya și observă o schimbare în cel mult o săptămână.

  • Îmbunătățește puterea de concentrare

Lămpile din sare de Himalaya reprezintă o modalitate naturală ideală pentru a-ți îmbunătăți starea de spirit și pentru a te ajuta să te relaxezi la finalul unei zile încărcate. Totodată, ele te pot ajuta să îți îmbunătățești puterea de concentrare, acesta fiind un alt efect benefic al prezenței ionilor negativi în organism. Aceștia contribuie la oxigenarea sângelui și a organelor și oferă corpului un binemeritat boost de serotonină.

Lămpile din sare de Himalaya sunt extrem de benefice atât pentru organism, cât și pentru minte. Dacă nu deții deja una, poți găsi mai multe modele pe site-ul nostru, dintre care să îți alegi preferata!

Scrie un comentariu

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Accept Citeste mai mult