Prima pagină » Cum sa va incarcati cu energie prin lucrul cu energia kundalini

Cum sa va incarcati cu energie prin lucrul cu energia kundalini

de contact@kristale.ro
11 minutes Citeste

Cum sa va incarcati cu energie prin lucrul cu energia kundalini

Cum sa va incarcati cu energie prin lucrul cu energia kundalini

Energia Kundalini este o forma de energie latenta si spirituala care este considerata a fi localizata in baza coloanei vertebrale, in zona cunoscuta sub numele de „chakra radacina” sau „muladhara”. Termenul „Kundalini” provine din traditia spirituala indiana si este asociat cu o energie suprema si creatoare care rezida in fiecare individ. Potrivit acestei invataturi, energia Kundalini este adormita in majoritatea oamenilor si trebuie sa fie trezita sau eliberata pentru a produce o transformare spirituala profunda si o expansiune a constiintei. Atunci cand energia Kundalini este activata, se spune ca urca prin canalul central al coloanei vertebrale, trezind si echilibrand cele sapte chakre principale si aducand o experienta de iluminare si conectare profunda cu divinul.

Activarea energiei Kundalini este un proces profund si personal, care implica pregatirea si deschiderea sistemului energetic pentru a permite fluxul acestei energii sacre. Este important sa abordam aceasta practica cu rabdare, respect si intelepciune, si, ideal, sub indrumarea unui instructor experimentat. Iata cateva aspecte esentiale pentru a activa energia Kundalini:

Pregatirea mentala si emotionala:

 • –    Stabilirea unei intentii clare si sincere de a trezi energia Kundalini si de a evolua spiritual.
 • –    Eliberarea emotiilor si a gandurilor limitative prin practici de relaxare, meditatie si auto-reflectie.
 • –    Adoptarea unei mentalitati deschise si receptivitatii fata de transformare si expansiunea constiintei.

Lucrul cu corpul fizic:

 • –    Intretinerea unei stari fizice sanatoase prin alimentatie adecvata, exercitii fizice si odihna suficienta.
 • –    Practicarea tehnicilor de respiratie (pranayama) pentru a stimula si a curata sistemul energetic.
 • –    Adoptarea unei posturi corecte si confortabile in timpul practicilor meditative si yoghine.

Practica meditatiei Kundalini:

 • –    Meditatia este o modalitate puternica de a activa energia Kundalini. Se pot folosi tehnici de concentrare, vizualizare si intentie pentru a stimula fluxul acestei energii.
 • –    Focalizarea pe chakra radacina (muladhara) si imaginarea energiei Kundalini trezindu-se si urcand prin coloana vertebrala.
 • –    Repetarea de mantre sacre sau de sunete specifice asociate cu energie Kundalini, cum ar fi mantra „Om” sau „Sat Nam”.

Yoga Kundalini:

 • –    Practicarea seriei de pozitii yoga specifice, numite kriyas, care sunt concepute pentru a deschide si a debloca canalele energetice si pentru a permite fluxul energiei Kundalini.
 • –    Integrarea tehnicilor de respiratie (pranayama), miscarilor corporale si mudrelor (pozitii ale mainilor) care stimuleaza si directioneaza energia Kundalini.

Lucrul cu un instructor sau un ghid spiritual:

 • –    Beneficierea de indrumarea si invataturile unui instructor sau a unui maestru experimentat in practicile Kundalini.
 • –    Obtinerea unei orientari adecvate pentru a evita potentialele dificultati sau dezechilibre care pot aparea in timpul procesului de trezire a Kundalini.
 • –    Primirea suportului si a clarificarilor in legatura cu experientele si schimbarile care pot aparea pe parcursul calatoriei Kundalini.

Cum sa va incarcati cu energie prin lucrul cu energia kundalini1

Este important sa mentionam ca activarea energiei Kundalini poate fi o experienta intensa si poate aduce transformari profunde in viata unei persoane. De aceea, este esential sa fie abordata cu rabdare, respectand propriile limite si sa se asculte corpul si constientizarea propriei experiente.

Activarea energiei Kundalini este un proces individual si unic pentru fiecare persoana. Prin pregatire mentala si emotionala, lucrul cu corpul fizic, practica meditatiei si yoga Kundalini si avand un ghid competent, putem trezi si canaliza energia Kundalini pentru a ne elibera potentialul spiritual si pentru a experimenta o expansiune a constiintei si a conectarii cu aspectul divin din noi. Activarea energiei Kundalini poate aduce numeroase beneficii profunde si transformative pentru individ.

 • Expansiunea constiintei: Odata ce energia Kundalini este trezita si incepe sa se miste prin sistemul energetic, individul poate experimenta o expansiune a constiintei si o deschidere la nivelul perceptiei si intelegerii. Aceasta poate duce la o mai mare claritate mentala, o perspectiva mai larga asupra vietii si o mai mare capacitate de intelegere a aspectelor spirituale profunde.
 • Eliberarea blocajelor emotionale si fizice: Energia Kundalini are capacitatea de a elibera blocajele si tensiunile emotionale si fizice acumulate in corp si in sistemul energetic. Acest proces de eliberare poate aduce o stare de echilibru emotional, vindecare si eliberare a traumelor si a energiilor stagnante.
 • Cresterea nivelului de energie vitala: Activarea energiei Kundalini poate duce la o crestere semnificativa a nivelului de energie vitala si vitalitate in organism. Persoanele pot experimenta o senzatie de energie si vitalitate intensificate, care se raspandeste in intregul corp si in toate aspectele vietii.
 • Stimularea capacitatilor cognitive si intuitive: Energia Kundalini poate spori capacitatea cognitiva si intuitia. Persoanele pot experimenta o mai mare claritate mentala, concentrare imbunatatita, creativitate sporita si acces la informatii si intelepciune mai profunda.
 • Conectare si unificare cu aspectul divin: Odata ce energia Kundalini este trezita si circula liber prin sistemul energetic, individul poate experimenta o mai mare conexiune cu aspectul divin si cu propria esenta spirituala. Aceasta poate aduce o senzatie de unitate, extaz si extindere a constiintei de sine.
 • Accelerarea evolutiei spirituale: Lucrul cu energia Kundalini poate accelera evolutia spirituala a individului. Prin deschiderea si echilibrarea chakrelor, eliberarea karmei si accesarea intelepciunii si iluminarii interioare, persoana poate progresa rapid pe calea lor spirituala si sa atinga stari de constiinta superioare.
 • Transformare si dezvoltare personala: Energia Kundalini poate fi un instrument puternic de transformare si dezvoltare personala. Persoanele pot experimenta o transformare profunda a sinelui, o mai mare auto-descoperire si o intelegere mai profunda a propriei lor naturi si scopului in viata.
 • Imbunatatirea relatiilor si a echilibrului emotional: Lucrul cu energia Kundalini poate aduce echilibru si armonie in relatiile cu ceilalti. Persoanele pot dezvolta o mai mare empatie, compasiune si intelegere in relatiile lor, ceea ce duce la o mai buna comunicare si conexiune autentica.

Cum sa va incarcati cu energie prin lucrul cu energia kundalini2

Energia Kundalini este asociata cu aspecte precum vitalitatea, creativitatea, intuitia si expansiunea constiintei. Se crede ca trezirea acestei energii poate duce la o evolutie spirituala rapida si la o integrare a constiintei individuale cu constiinta cosmica sau divina.

O sesiune in care se poate experimenta cu energia kundalini poate varia de la o persoana la alta si de la o situatie la alta insa principiile de baza pot fi aceleasi in majoritatea lucrurilor. Sesiunea ar putea fi condusa de un instructor calificat sau un practicant experimentat al Kundalini Yoga. Iata cum ar putea arata o astfel de sesiune:

 • Inceputul sesiunii: Participantii sunt adunati intr-o camera linistita si confortabila, cu o atmosfera placuta. Pot fi aprinse lumanari sau poate fi folosita iluminare slaba pentru a crea o atmosfera relaxanta. Se pot folosi, de asemenea, tehnici de meditatie sau respiratie pentru a ajuta la relaxare si centrare.
 • Incalzire: Sesiunea poate incepe cu exercitii de incalzire si intindere pentru a pregati corpul pentru practica Kundalini. Aceste exercitii pot include miscari ale corpului, posturi specifice sau tehnici de respiratie, cunoscute sub numele de pranayama.
 • Kriya: Kriya reprezinta un set de posturi, miscari si tehnici specifice ale Kundalini Yoga, care pot fi practicate intr-o anumita ordine. Acestea sunt concepute pentru a elibera si a circula energia Kundalini in corp. Kriya poate include o combinatie de asane (posturi yoga), pranayama, meditatie, mantra si cantec, si poate varia in functie de scopul si intentia sesiunii.
 • Meditatie si constientizare: Dupa practica Kriya, participantii pot fi ghidati intr-o meditatie specifica pentru a lasa energia Kundalini sa se indrepte in sus prin canalele energetice. Acest lucru poate implica concentrarea asupra centrului de energie Kundalini, imaginandu-si fluxul de energie sau recitand mantre specifice. Scopul este sa se experimenteze si sa se simta energia Kundalini in corp si sa se permita acestei energii sa se ridice in sus.
 • Finalizarea si relaxarea: Sesiunea se incheie cu o perioada de relaxare si integrare a experientei. Participantii sunt incurajati sa se intinda intr-o pozitie confortabila si sa se relaxeze complet, permitand energiei Kundalini sa continue sa se miste in corp si sa isi indeplineasca efectele benefice.

Scrie un comentariu

Acest site web folosește cookie-uri pentru a vă îmbunătăți experiența. Accept Citeste mai mult